Autor Wątek: 33 MFKiG w Łodzi  (Przeczytany 80040 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Leyek

Odp: 33 MFKiG w Łodzi
« Odpowiedź #15 dnia: Wt, 14 Czerwiec 2022, 21:51:50 »
Wiem, widziałem. I wiem, że ten gość jest autorem tego plakatu. Co nie zmienia faktu, że plakat jest od czapy. Namalowałby każdą rasę w miarę po równo to miałoby to w sens w kontekście "międzynarodowy". To co jest może najwyżej promować Azjatycki Festiwal Komiksu.

EDIT. Zresztą jak dla mnie takie plakaty powinni tworzyć rodzimi twórcy, żeby ich promować i dać coś tam zarobić. Jak ktoś zagraniczny to ok, ale jak się uda namówić jakąś megagwiazdę, a nie brać jakiegoś anonima co jest niby fajny, bo ma dużo obserwujących na Instagramie.
« Ostatnia zmiana: Wt, 14 Czerwiec 2022, 22:00:45 wysłana przez Leyek »

Offline skil

« Odpowiedź #16 dnia: Śr, 15 Czerwiec 2022, 12:55:02 »
Jako ilustracja spoko, jako plakat słabiutki.
A poza tym uważam, że Rosja powinna być zniszczona.

Online freshmaker

« Odpowiedź #17 dnia: Śr, 15 Czerwiec 2022, 13:03:30 »
polska dla polaków? a jak bisley robił plakat to było ok? festiwal nawet w tytule ma "miedzynarodowy".

Nesumi

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: Śr, 15 Czerwiec 2022, 13:04:18 »
Super plakat.

Offline laf

« Odpowiedź #19 dnia: Śr, 15 Czerwiec 2022, 13:05:25 »
🗓 KIEDY - 23 września 2022 (chyba że trafi się ktoś kto przyjedzie wcześniej)
🔎 GDZIE - Atlas Arena, al. Bandurskiego 7 (konkretne miejsce podamy jak uda nam się ustalić pod którą bramą będzie zbiórka... a ostatnio troszkę to zajęło)
Choć w tym roku zamierzam znacznie ograniczać swoje zakupy komiksowe, to jednak po raz pierwszy planuję przybyć na emfkę  :) Liczę na ciepłe przyjęcie  ;)

Offline turucorp

« Odpowiedź #20 dnia: Śr, 15 Czerwiec 2022, 13:12:08 »
Masa skośnokookich, czarnoskórych. Nawet królików/zajęcy jest więcej niż postaci, z którymi moglibyśmy się w Polsce utożsamić (których naliczyłem raptem 2, no chyba że zombiaka jeszcze podciągnąć to 3).

Ciekawe, rozumiem, że przemawiasz jako reprezentant jakiejś (nieformalnej?) grupy (prawdziwych?) Polaków?
I jak rozumiem, utożsamiasz się z jakąś konkretną rodzimą postacią, nieobecną na tym plakacie?
Stado koziołków Matołków byłoby satysfakcjonujące?
Nieograniczona tolerancja prowadzi do zaniku tolerancji. Rozszerzenie nieograniczonej tolerancji na tych, którzy są nietolerancyjni, jeśli nie jesteśmy gotowi bronić tolerancyjnego społeczeństwa przed atakiem nietolerancyjnych, to tolerancyjni zostaną zniszczeni, a wraz z nimi tolerancja.

Online michał81

« Odpowiedź #21 dnia: Śr, 15 Czerwiec 2022, 13:27:53 »
utożsamiasz się z jakąś konkretną rodzimą postacią, nieobecną na tym plakacie?
Obstawiam że chodzi o brak na plakacie Thorgala ;)

Offline turucorp

« Odpowiedź #22 dnia: Śr, 15 Czerwiec 2022, 13:32:36 »
Obstawiam że chodzi o brak na plakacie Thorgala ;)

no tak, ufoludek wychowany przez wikingów=wzorcowy Polak. Ciągle zapominam, że wszyscy jesteśmy Thorgalami/King Kongami/Batmanami ;)
Nieograniczona tolerancja prowadzi do zaniku tolerancji. Rozszerzenie nieograniczonej tolerancji na tych, którzy są nietolerancyjni, jeśli nie jesteśmy gotowi bronić tolerancyjnego społeczeństwa przed atakiem nietolerancyjnych, to tolerancyjni zostaną zniszczeni, a wraz z nimi tolerancja.

Offline eridraven

« Odpowiedź #23 dnia: Śr, 15 Czerwiec 2022, 15:08:49 »
Świetny plakat, wybija się z tego typowego pitu pitu z bohaterami wałkowanymi od dziesiąt lat.
Komiks to tylko hobby

Piszę sobie na blogu: Comixxy

Offline keram2

« Odpowiedź #24 dnia: Śr, 15 Czerwiec 2022, 16:19:21 »
Na Alei Komiksu informują, że gośćmi festiwalu będą Kas i Graza.
Podają także ceny biletów:
-karnet dwudniowy 60 zł
-bilet jednodniowy 40 zł
ulgowe połowę taniej.
« Ostatnia zmiana: Śr, 15 Czerwiec 2022, 16:29:39 wysłana przez keram2 »

Pimpek

• Gość
« Odpowiedź #25 dnia: Śr, 15 Czerwiec 2022, 16:37:06 »
Świetny plakat, wybija się z tego typowego pitu pitu z bohaterami wałkowanymi od dziesiąt lat.

Było już wiele plakatów wybijających się z tego schematu. Sprawdź choćby te z dwóch ostatnich lat :)

Offline Teli

« Odpowiedź #26 dnia: Śr, 15 Czerwiec 2022, 16:55:21 »
Choć w tym roku zamierzam znacznie ograniczać swoje zakupy komiksowe, to jednak po raz pierwszy planuję przybyć na emfkę  :) Liczę na ciepłe przyjęcie  ;)

Ciepłe przyjęcie?
Cholera wiedziałem że trzeba w końcu zorganizować jakąś przenośną lodówkę na piwo. No nic, jak nie ogarnę, to ugościmy Cię tym co będziemy mieć :)

Offline nocny

« Odpowiedź #27 dnia: Śr, 15 Czerwiec 2022, 17:17:47 »
Plakat bardzo przyjemny a jego twórca to jeden z najzdolniejszych i niesamowitych rysowników w dziejach ludzkości!

Online JanJ

« Odpowiedź #28 dnia: Śr, 15 Czerwiec 2022, 21:19:28 »
Jednym z punktów programu na festiwalu powinno być spotkanie członków i sympatyków forum. Bazyl będzie moderatorem, a na widowni wydawcy :))

Offline Death

« Odpowiedź #29 dnia: Śr, 15 Czerwiec 2022, 21:28:20 »
Jeśli pojadę na MFK, a chcę, to pojadę na większą ilość dni i odwiedzę to genialne łódzkie ZOO, które podobno miażdży cyce razem z kręgosłupem.