Autor Wątek: 33 MFKiG w Łodzi  (Przeczytany 80068 razy)

ukaszm84

• Gość
Odp: 33 MFKiG w Łodzi
« Odpowiedź #600 dnia: Wt, 27 Wrzesień 2022, 22:01:33 »
Tylko dodam, że Komitet Kolejkowy też nie zrozumiał porównania Szekaka o staniu pod Areną do 10- krotnej masturbacji przed nocą poślubną😀.

Aż parskłem. Analogii może też nie rozumiem, ale sam pomysł takiej metafory i sytuacji wybitny.

Offline Rodrigues

« Odpowiedź #601 dnia: Wt, 27 Wrzesień 2022, 22:07:13 »
Tylko, że to porównanie dotyczyło 8-krotności tejże czynności. Może teraz lepiej to zrozumiecie  ;D
Z jakiego komiksu jest ten kadr? Edycja 19 - START 06.12.2025 o godzinie 20:00

Offline kenji

« Odpowiedź #602 dnia: Śr, 28 Wrzesień 2022, 08:41:20 »
bardzo fajnie spędzony czas, bardzo dużo i szybko wydane pieniądze - tak w skrócie:)

ja natomiast byłem pod wrażeniem... kolejki do kasy na stanowisku Egmontu.

Wiadomym jest , że na stoisku Kultury czy innego Timofa ludzie spędzają dużo czasu, rozmawiając , pytając i plotkując. Natomiast w Egmoncie jest tylko kasa gdzie w tempie ekspresowym pracują 2 panie. Jedna klika na cenę a druga liczy kasę . Dzieje się to naprawdę szybko. Mimo tego w kolejce stała praktycznie cały czas minimum 10 osób.  A w rękach mieli naprawdę pokaźne stosy .

Myślę, że TK ma głowę na karku inwestując w komiks dziecięcy. Co druga osoba w kolejce to rodzić kupujący coś dla swojej pociechy.

dla przypomnienia - rabat na stoisku to marne 25 %.

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #603 dnia: Śr, 28 Wrzesień 2022, 08:51:10 »
Myślę, że TK ma głowę na karku inwestując w komiks dziecięcy. Co druga osoba w kolejce to rodzić kupujący coś dla swojej pociechy.

Generalnie TK obiektywnie musi mieć głowę na karku, skoro tyle lat ciągnie ten wózek w wielkiej korporacji zarabiając tam pieniądze w bardzo różnych sytuacjach rynkowych i jednocześnie nie odcinając się od środowiska.

Offline Takesh

« Odpowiedź #604 dnia: Śr, 28 Wrzesień 2022, 08:53:40 »
Ja kupiłem tam tylko jedną pozycję. Jedną. Obsługa mojej osoby zajęła im sporo czasu. Bardzo powoli. Jedna pani musi kliknąć, druga też. Gorzej niżby miały na kartce liczyć. Serio. Każda z nich powinna obsługiwać osobno i byłoby szybciej. Gdybym był właścicielem tego geszeftu to bym nie dopuścił do takiego poziomu obsługi. A kolejka powolutku się posuwała. Każde inne stoisko o wiele szybciej mnie obsłużyło i jeszcze zamieniłem conajmniej dwa zdania. Do poprawy na przyszłość.

I fakt, sporo rodziców z dziećmi i bez. Parze za mną pomogłem nawet w tym dziwnym świecie komiksów i gier, aby wydali więcej kasy.

Offline kierpic

« Odpowiedź #605 dnia: Śr, 28 Wrzesień 2022, 09:15:37 »
[...]
Z innych minusów m.in. na stoiskach pojawiło się trochę niesmacznych rzeczy, w części podobnych do tych "pierogów aborcyjnych", o których pisano przy okazji jakiegoś poprzedniego festiwalu, ale gdy potem robiłem kolejną kolejkę po koronie, te najgorsze już zniknęły - może osoba wystawiająca się zreflektowała albo ktoś jej zwrócił uwagę.
[...]

To jednak wrzucę te zdjęcia. Na miejscu o nic nie dopytywałem, bo średnio mnie to interesuje, ale stoisko wyglądało tak:

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #606 dnia: Śr, 28 Wrzesień 2022, 09:20:46 »
Mnie to może jakoś bardzo subiektywnie nie rusza, ale grubo dekiel poryty trzeba mieć żeby publicznie takie stoisko rozstawiać.

Offline Rodrigues

« Odpowiedź #607 dnia: Śr, 28 Wrzesień 2022, 09:21:39 »
dla przypomnienia - rabat na stoisku to marne 25 %.

Kupiłem najnowszego "Łolwerajna" do podpisania przez Ruckę i stojąc w kolejce zasłyszałem taką rozmowę współoczekujacych:
- jest rabat 25%.
- ooo, to bardzo dobry rabat.

::) ::) ::)

Ale, ale, uwaga - pozytyw sytuacji jest taki:
To była osoba nie interesująca się komiksami na co dzień - natomiast chciała kupić Sandmana, bo to fajny serial.
Nie wiem jak duża może być skala tego zjawiska, ale jak widać, te seriale chociaż parę osób zachęcą do komiksów.
Z jakiego komiksu jest ten kadr? Edycja 19 - START 06.12.2025 o godzinie 20:00

Offline Death

« Odpowiedź #608 dnia: Śr, 28 Wrzesień 2022, 09:30:08 »
To jednak wrzucę te zdjęcia. Na miejscu o nic nie dopytywałem, bo średnio mnie to interesuje, ale stoisko wyglądało tak:

To chyba to samo stoisko co w Krakowie. Bo tam też sprzedający miał taki zakrwawiony fartuch.

Offline Szekak

« Odpowiedź #609 dnia: Śr, 28 Wrzesień 2022, 09:51:40 »
Brak słów.
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline Alexandrus888

« Odpowiedź #610 dnia: Śr, 28 Wrzesień 2022, 10:04:59 »
Mignęli mi na koronie AA, ale uznałem, że wzorem biblijnym będę tym co "na zło patrzyć nawet nie chce i wzrok swój odwraca".

Offline Teli

« Odpowiedź #611 dnia: Śr, 28 Wrzesień 2022, 10:08:40 »

Ale, ale, uwaga - pozytyw sytuacji jest taki:
To była osoba nie interesująca się komiksami na co dzień - natomiast chciała kupić Sandmana, bo to fajny serial.
Nie wiem jak duża może być skala tego zjawiska, ale jak widać, te seriale chociaż parę osób zachęcą do komiksów.

Sądzę że skala jest spora. Sporo osób totalnie niemających pojęcia o komiksach mimo wszystko coś tam zaczyna kojarzyć. Ja czekając w kolejce u Egmontu z antologią Kasa pod ręką utknąłem gdzieś na wysokości stolika z Sandmanem. Za mnią dwóch typków w typie nastoletniego buntownika wdaje się w uczoną dysputę na temat komiksów:
- To to jest ten Snadman?
- Tak, uważam że to najlepszy nie superbohaterski komiks wydany przez Marvela.

Aż się uśmiechnąłem nad tą próbą zaimponowania rówieśnikowi, dobrze że choć serial obejrzał :)

Offline kenji

« Odpowiedź #612 dnia: Śr, 28 Wrzesień 2022, 10:14:50 »
jeśli ktoś zaczyna przygodę z komiksami od Sandmana - to nie jest pozytywna sytuacja:)

Offline Leyek

« Odpowiedź #613 dnia: Śr, 28 Wrzesień 2022, 10:18:54 »
Te Skrobasy trochę jak rzygowiny wyglądają. Słabe wizualnie. Ale ten Poradnik mamy i taty za piątaka z ciekawości bym chętnie wziął, żeby sprawdzić czy to żenada czy może z jajem zrobione.

I tak lepsze rzeczy na tym stoisku niż zdjęcia płodów co straszyły na Piotrkowskiej w Łodzi lata temu (w innych miastach chyba też to czuby wystawiały).

Offline holcman

« Odpowiedź #614 dnia: Śr, 28 Wrzesień 2022, 10:57:27 »

Dziwnym nie jest :-)