Autor Wątek: 33 MFKiG w Łodzi  (Przeczytany 80658 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Pimpek

• Gość
Odp: 33 MFKiG w Łodzi
« Odpowiedź #105 dnia: Pn, 29 Sierpień 2022, 18:36:00 »
Nie widzę związku. Od czapy argument.

Hipotetycznie: Jeśli Midar lubi sztukę Trusta ale nie znosi pomidorów które lubi Trust to czy Midar powinien codziennie na śniadanie zjadać pomidora?

Spoko, to była tylko ciekawostka a nie jakiś argument, bo ja tu serio nie próbuję nikogo przekonywać, że Kim to jest jakiś super komiksiarz, którym macie się wszyscy jarać.

Ale sprowadzanie jego postaci do ciekawostki z Instagrama (INFLUENCERA!) też jest moim zdaniem trochę nie w porządku. Chłop ma dynamit w łapie, ciska te skomplikowane ilustracje na żywca bez szkicu, jeździ po całym świecie (patrz Trust na jego wystawie w Paryżu). To, że w Polsce jest mało znany nie czyni z niego jakiegoś ogórka :) No kurde, popatrzcie na te grafy i powiedzcie, że to są słabe rysunki:

https://www.kimjunggi.net/portfolio-v2/

Offline michał81

« Odpowiedź #106 dnia: Pn, 29 Sierpień 2022, 19:05:30 »
No kurde, popatrzcie na te grafy i powiedzcie, że to są słabe rysunki:

https://www.kimjunggi.net/portfolio-v2/
Dużo lepsze od Rosińskiego.

Online nocny

« Odpowiedź #107 dnia: Pn, 29 Sierpień 2022, 19:27:02 »
Jak na razie to Kim to jedyna osoba, dla której na ten festiwal bym przyjechał. A jak tak dalej pójdzie to nie przyjadę bo dla jednej osoby nie będę wydawał około 1000 zł i przeznaczał 3 dni i 2 nocy.

Zostało 3 tygodnie do festiwalu, albo to będzie najgorszy festiwal w historii albo organizatorzy mają zero szacunku do ludzi nie ogłaszając gości. Mnie już ten wyjazd kosztował 430 zł za sam hotel, jak temat gości pozostanie jak jest to ta kasa mi przepada :/

Offline kenji

« Odpowiedź #108 dnia: Pn, 29 Sierpień 2022, 20:12:16 »
a ja tam niezależnie od gości , liczę na dobrze spędzony czas. przecież to będzie kilkudniowy spęd ludzi którzy mają podobnego świra jak ja - więc musi być fajnie.

Offline Teli

« Odpowiedź #109 dnia: Pn, 29 Sierpień 2022, 20:52:59 »
@kenji mam podobnie i na dzień dzisiejszy pojawię się pod Areną w piątek o ile nie zmienią zasad numerkowania :) Te nocne pogaduchy to dla mnie świetna terapia.
Co do Kima nie skreślam faceta, ma swój styl i chętnie zobaczę go w akcji, a jeśli będzie możliwość zdobycia wrysu czy rysunku to z chęcią skorzystam. Z mojej strony chodzi po prostu o to że w chwili obecnej mamy gości na raptem jeden dzień. Pamiętam 2019 czy 18 to wszystkich gości znaliśmy już w sierpniu. Tymczasem na dzień dzisiejszym nie mamy nawet takich "żelaznych" gości jak Kajkosze czy Rosiński (choć tu nie jestem taki pewien jego obecności w związku z ostatnimi działaniami marszanda). Na razie czekam.

Pimpek

• Gość
« Odpowiedź #110 dnia: Pn, 29 Sierpień 2022, 21:28:48 »
No tu festiwal daje dupy po całości. OK, może nie udało się ściągnąć jakichś super gwiazd z zagranicy, ale nawet nasi rodzimi twórcy nie są jak dotychczas w ogóle anonsowani z małymi wyjątkami. Z tym pełna zgoda - niecały miesiąc do festiwalu a tu informacji jak na lekarstwo. To już ta edycja online była fajniej pod tym względem ogarnięta.

Offline Death

« Odpowiedź #111 dnia: Wt, 30 Sierpień 2022, 16:08:11 »
Rucka będzie, to Taurus mógłby w końcu wydać te 4 tomy Queen and Country. :)

Offline kenji

« Odpowiedź #112 dnia: Wt, 30 Sierpień 2022, 16:38:36 »
Temat rzeka. Czego to Taurus nie mógłby wydac…

Offline Rodrigues

« Odpowiedź #113 dnia: Śr, 31 Sierpień 2022, 11:33:38 »
W związku z nową formułą konkursu (projekt publikacji komiksowej) nie będzie w tym roku wystawy prac konkursowych i katalogu festiwalowego.
Z jakiego komiksu jest ten kadr? Edycja 19 - START 06.12.2025 o godzinie 20:00

Offline Takesh

« Odpowiedź #114 dnia: Śr, 31 Sierpień 2022, 11:45:13 »
W związku z nową formułą konkursu (projekt publikacji komiksowej) nie będzie w tym roku wystawy prac konkursowych i katalogu festiwalowego.

Bez katalogu??? Toż to moja sztandarowa pozycja do zakupienia co roku.

Teraz to mnie wkurzyli jeszcze bardziej....

Offline Teli

« Odpowiedź #115 dnia: Śr, 31 Sierpień 2022, 12:05:46 »
Z dnia na dzień ta edycja festiwalu frustruje mnie coraz bardziej. Naprawdę lepiej to wyglądało nawet w pamiętnym 2020 i edycji online. Mam wrażenie że od tego czasu impreza nie potrafi się pozbierać.

Zresztą patrząc na to co się dzieje na profilach Insta i FB to na dzień dzisiejszy kreuje mi się MFGIK bo jakimś dziwnym trafem w przekazie bardziej dominują gry niż komiks. Znak czasu?

Offline freshmaker

« Odpowiedź #116 dnia: Śr, 31 Sierpień 2022, 12:09:15 »
w edycji online główne wypowiedzi mamuta dotyczyły lockdownu, gość był w szoku. może faktycznie się jeszcze nie pozbierał. ciekawe jaki przelicznik dolara zafunduje mvm na niedziele.

Offline Takesh

« Odpowiedź #117 dnia: Śr, 31 Sierpień 2022, 12:33:51 »
To, że festiwal jest gier i komiksu, to od dawna tak już jest. Komiks jest mniejszością na festiwalu, który zaczynał jako komiksowy. Zaobserwowałem to już dawno temu, a i statystyki odwiedzających, o jakich słyszałem w kuluarach, miały to potwierdzać. Znak czasu? Pewnie tak. Ale z drugiej strony pewnie gry sponsorują komiks na tym festiwalu.
Pamiętam jeszcze w ŁDK-u nagle przybiegła chmara ludzi na strefę autografów, bo jakiś chyba twórca muzyki do gier miał podpisywać. Kolejki do Rosinskiego się nawet chowały...

Jak tak dalej pójdzie, to na 1 dzień wpadnę. Może....

Offline Teli

« Odpowiedź #118 dnia: Śr, 31 Sierpień 2022, 15:08:20 »
To, że festiwal jest gier i komiksu, to od dawna tak już jest. Komiks jest mniejszością na festiwalu, który zaczynał jako komiksowy. Zaobserwowałem to już dawno temu, a i statystyki odwiedzających, o jakich słyszałem w kuluarach, miały to potwierdzać. Znak czasu? Pewnie tak. Ale z drugiej strony pewnie gry sponsorują komiks na tym festiwalu.
Pamiętam jeszcze w ŁDK-u nagle przybiegła chmara ludzi na strefę autografów, bo jakiś chyba twórca muzyki do gier miał podpisywać. Kolejki do Rosinskiego się nawet chowały...

Jak tak dalej pójdzie, to na 1 dzień wpadnę. Może....

W sumie masz rację. Może najwyższy czas schować dumę w kieszeń i przyznać się do własnej niszowości. Jednak chciałoby się choć raz w roku poczuć się docenionym... a tu takie coś.

Z drugiej strony dzięki temu przynajmniej te przysłowiowe "kolejki do Rosińskiego" nie są jakieś mega duże.

Offline PJP

« Odpowiedź #119 dnia: Śr, 31 Sierpień 2022, 18:30:33 »
Bywałem jeszcze w zamierzchłych czasach studenckich. Wiadomo jak było, przaśnie, ale było :D
Na Atlas Arenie jest ok, chociaż ten komponent growy mi nie wchodzi. Faktycznie da się zauważyć chaos i zagubienie po onlajnach... Tak prawdę mówiąc wątpię żebym w tym roku odwiedził festiwal.