Autor Wątek: 32 MFKiG Łódź 02-03.10.2021 - o konwencie  (Przeczytany 36095 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Szekak

Odp: 32 MFKiG Łódź 02-03.10.2021 - o konwencie
« Odpowiedź #270 dnia: Cz, 07 Październik 2021, 16:09:19 »
Chłopaki, nie zrozumieliście o co chodziło Megatronowi - pisał wcześniej, że dla niego lepszym rozwiązaniem byłaby dodatkowa opłata przy zakupie biletu, dzięki której miałby zagwarantowany wrys, zamiast kolejki, która poświęca czas i zdrowie urzędując całą noc. Oba rozwiązania prowadzą do spotkania z autorem i uzyskania wrysu.
Załatwienie stacza też to zapewnia, czego on wcześniej nie załapał, bo myślał chyba, że to ten stacz będzie zgarniał wrys już od artysty bezpośrednio, ale już pomijając to i przechodząc do sedna, to on nie zrozumiał, ponieważ napisał:
Serio? To czemu służy kolejka po numerek i czekanie na wrys, jak można złożyć albumy i odebrać następnego dnia? Od którego miejsca powinienem zaczynać pisać oczywistości aby było zrozumiale?
Kolejka po numerek służy temu, by mieć możliwość zdobycia wrysu od Rosińskiego, nie ma możliwości zostawienia albumu i odebrania kolejnego dnia. Była omawiana taka możliwość w kontekście Screamu na Komiksowej Warszawie, Megatron to wszystko pomieszał.
Jeśli nie ciekawi mnie jakiś artysta, to do czego mi jego wrys czy autograf i jeśli trzeba udowadniać to, bo samo z siebie nie jest jasne to od takich porad jak Koalara opadają mi ręce. Kogo mam wynająć do kolejki. Studenta, Ukraińca, innego komiksiarza? Ile mu zapłacić? Cała ta szopka tylko po to by sam wrys był darmowy?
A skąd wniosek, że go nie ciekawił? Po za tym, jeżeli mu się podobał komiks, to czemu nie może mieć w nim rysografu? Nie rozumiem co ty tu starasz się udowodnić od dłuższego czasu, przypomina to jakbyś szukał problemu którego nie ma. Nie podoba ci sie sposób kolejkowy? To podaj lepszy system. Mi tam w sumie wisi który system będzie, choć kolejkowy jest najlepszy i najuczciwszy moim zdaniem, niemniej w każdym odnajdę się bez problemu. No i szopka nie jest po to by wrys był darmowy, a po to, by był. Nie ustawiaj pod teze wszystkiego.
Dlatego też nie uważam, że determinacja załatwi wszystko. Co innego przyjechać pociągiem np z Warszawy, a co innego tłuc się ok 10h samochodem w jedną stronę, potem stać w nocy, albo budzić się na apel. To nie determinacja a głupota, bo mogę zabić siebie albo kogoś w drodze powrotnej.

Pisząc na forum i tak nie zmienię regulaminów, to tylko po to by pokazać inny głos, zanim grupowo wszyscy przyklasną, że dobrze jest jak jest.
Piękna dedukcja, kolejki doprowadzają do wypadków samochodowych.
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline turucorp

« Odpowiedź #271 dnia: Cz, 07 Październik 2021, 16:11:41 »
Czyli rada dla pana Rosińskiego - niech założy sobie profil na Allegro - @RealRosinskiWrysy i wystawia i sprzedaje. Wtedy np. @Megatron nie będzie musiał tłuc się 10 godzin do Łodzi.

Chyba też nie rozumiesz.
Każdy może się prywatnie dogadać z dowolnym twórcą i za wynegocjowana kwotę nabyć rysunek. Nikt, nikomu i nigdzie nie blokuje takiej możliwości, a rozważania tego typu to jakaś aberracja.
Jesteśmy w temacie o festiwalu komiksu i rozmawiamy o rysunkach, które dostają ludzie w komiksach, w ramach sesji autografów.
Czy to jest naprawdę tak bardzo skomplikowane, że aż za ciężko niektórym dostrzec różnicę?
Nieograniczona tolerancja prowadzi do zaniku tolerancji. Rozszerzenie nieograniczonej tolerancji na tych, którzy są nietolerancyjni, jeśli nie jesteśmy gotowi bronić tolerancyjnego społeczeństwa przed atakiem nietolerancyjnych, to tolerancyjni zostaną zniszczeni, a wraz z nimi tolerancja.

Offline kierpic

« Odpowiedź #272 dnia: Cz, 07 Październik 2021, 16:41:02 »
Ja tu tylko wtrącę kilka zdjęć, na początek te z soboty

Offline Megatron

« Odpowiedź #273 dnia: Cz, 07 Październik 2021, 17:02:46 »
No zrobiło się śmiesznie. To gdzie można nabyć stacza jeśli nie ma innej rady i koniecznie musi to pachnieć komuną. Macie jakieś patenty, czy ogłaszają się na StaczArena.pl ?

sum41

• Gość
« Odpowiedź #274 dnia: Cz, 07 Październik 2021, 17:06:00 »
Jest i pies :)

Offline Midar

« Odpowiedź #275 dnia: Cz, 07 Październik 2021, 17:43:32 »
Kierpic, bardzo fajne zdjęcia. Minęło kilka dni i powoli się zaciera jakie to jest przeżycie i atmosfera. Takie fotki znów pozwalają poczuć ducha Festiwalu.

Offline Szekak

« Odpowiedź #276 dnia: Cz, 07 Październik 2021, 18:01:16 »
No zrobiło się śmiesznie. To gdzie można nabyć stacza jeśli nie ma innej rady i koniecznie musi to pachnieć komuną. Macie jakieś patenty, czy ogłaszają się na StaczArena.pl ?
Nie mam pojęcia, to ty narzekasz, że wolisz płacić niż stanąć w kolejce, wiec się orientuj, zamiast jęczeć. Ja się dostosowuję do zasad i cieszę się z festiwalu i spotkań z autorami. :)

Offline Megatron

« Odpowiedź #277 dnia: Cz, 07 Październik 2021, 20:18:17 »
To wszystko ze strachu, że mógłbym dostać lepszy wrys ?  8)

Spoiler: PokażUkryj
Tak wiem skończyły mi się logiczne argumenty, było ich sporo wyżej, teraz tylko dla beki piszę :)

Offline PabloWu

« Odpowiedź #278 dnia: Cz, 07 Październik 2021, 20:46:56 »
Ale masz problem , lista gości jest z reguły znana przed festiwalem ,jak masz chęć płacić za wrysy to spróbuj nawiązać  kontakt z autorem który Cię interesuje w dobie social mediów to nie powinno być trudne, dogadaj się jaka kasą wchodzi w grę i przyjedziesz na gotowe . Wyspany odbierzesz wrysiki, kupisz sobie kawkę i jak zwycięzca z pozycji trybuny będziesz mógł patrzeć na męczących się w komunistycznych kolejkach fanów komiksów do których nie dociera że zamiast stać w "darmowej" kolejce można zapłacić i mieć.  Albo umów się tak że nawet nie będziesz musiał przyjeżdżać , tylko wyślą Ci do domu . I uwierz mi ,że za swoje ciężko zarobione pieniądze to będą dla Ciebie najlepsze wrysy na świecie. Tak samo najlepsze jak dla mnie te moje wystane w tych dziwnych kolejkach.

Offline Megatron

« Odpowiedź #279 dnia: Cz, 07 Październik 2021, 21:08:11 »
Mam tylko ubaw z najgłupszych porad jakie dostałem w tym roku bieżącym. Pamiętaj Ty też nie musisz stać, kup sobie stacza jak tu sugerują. Wiadomo to mniej burackie jak ktoś za kogoś marznie, niż mój pogląd na sprawę.

Offline Szekak

« Odpowiedź #280 dnia: Cz, 07 Październik 2021, 21:46:09 »
A w innym roku bieżącym dostałeś jakieś głupie porady?

Offline Megatron

« Odpowiedź #281 dnia: Pt, 08 Październik 2021, 09:56:00 »
Jedno z pw jakie dostałem

"Jak nie jesteś w stanie ogarnąć znalezienia portalu, na którym można zamieścić ogłoszenie o wynajęciu kogoś do krótkoterminowej pracy, to jesteś głupszy niż najgłupsze rady, jakie dostałeś w tym roku."

Czyli lepiej postawić na obcą osobę, dać jej nigodną pracę tylko dla zaspokojenia własnego hobby, samemu też nie mieć żadnej pewności co do tego że osoba taka się nie znudzi, bo nie będziemy mieć umowy, od tego żeby była także możliwość nabycia biletu z konkretną/nymi atrakcjami u organizatora i tak samo wydane pieniądze ulokować u tych którzy wytwarzają ciekawiącą mnie treść a nie u randomów.

Dziękuję, ale to nie dla mnie.

Online freshmaker

« Odpowiedź #282 dnia: Pt, 08 Październik 2021, 10:15:24 »
stacz kolejkowy to jak najbardziej aktualny zawód - polecam premiery nowych kicksów, ps5, iphonów. nie wiem dlaczego uważasz że to niegodny zawód, płatny na pewno jest nieźle. nocne kolejkowanie to też domena black friday z usa na czele.

Offline Koalar

« Odpowiedź #283 dnia: Pt, 08 Październik 2021, 12:12:04 »
Ten priv ode mnie, ale jak chcesz ciągnąć to tu, to nie ma sprawy.
Ja nigdzie nie pisałem, że to jest lepsze rozwiązanie (ani nie pisałem, że skoro jest to rozwiązanie, to innych nie powinno być). Pisałem tylko, że takie jest. A że tamtego nie ma i pewnie nie będzie, to można skorzystać z tego.
Może dla Ciebie to rozwiązanie jest głupie, ale Twoje argumenty są jeszcze głupsze (można kogoś zabić, niegodna praca). Niektórzy korzystają z podobnego rozwiązania (tyle że zamiast stacza korzystają z pomocy rodziny), ale że Ty masz kasę, to Ci zaproponowałem inne wyjście. Jak to nie dla Ciebie, no to trudno.
pehowo.blogspot.com - blog z moimi komiksami: Buzz, Fungi, PEH.

Offline Rodrigues

« Odpowiedź #284 dnia: Pt, 08 Październik 2021, 13:12:43 »
Dobra żaden z Was drugiego nie przekona. Zakończmy remisem.

Zdjęcie Pana Tadeusza dla zluzowania sytuacji:

Z jakiego komiksu jest ten kadr? Edycja 19 - START 06.12.2025 o godzinie 20:00