Komiksy > Komiksowe festiwale
14 Krakowski Festiwal Komiksu 27-29.06.2025
(1/1)
Midar:
--- Cytuj --- Czekaliśmy na ten dzień z niecierpliwością - z dumą prezentujemy Wam plakat tegorocznej edycji Krakowskiego Festiwalu Komiksu! Za autorstwo grafiki na plakacie odpowiada Julia Pecio - @yulkuu - znane z autorstwa komiksu Ametystowy Pierścień 💜
Pewnie możecie już zauważyć, jaki motyw przewodni przyświecać będzie 14. edycji KFK - będzie to:
EVANGELION REFERENCE! W 2025 roku przypada 30 (!) rocznica powstania tego kultowego anime, którego wpływy widoczne są w popkulturze do dzisiaj.
To jak, wsiądziecie z nami do robota i widzimy się w czerwcu?
--- Koniec cytatu ---
Death:
Strasznie późno. Lubiłem to, że wczesną wiosną zawsze byłem w Krakowie na festiwalu. Może teraz się zamienią i Małopolski będzie w marcu. :D
Lyricstof:
--- Cytat: Death w Śr, 22 Styczeń 2025, 20:49:22 ---Strasznie późno. Lubiłem to, że wczesną wiosną zawsze byłem w Krakowie na festiwalu. Może teraz się zamienią i Małopolski będzie w marcu. :D
--- Koniec cytatu ---
No chyba nie. ;)
--- Cytuj ---Małopolski Festiwal Komiksu
31 maja – 1 czerwca | Kraków
--- Koniec cytatu ---
Ale podobno KFK w 2026 ma być znowu w marcu.
Takesh:
Nie lubię dużych zmian w datach cyklicznych imprez, ale skoro nie potrafią się dogadać, to jest to krok we właściwą stronę. Tylko dlaczego za rok ma wrócić do starej daty? Żeby nie było znowu tydzień po tygodniu. A najlepiej, to taka impreza co pół roku.
Niby dorośli, a dogadać się nie potrafią. Chcą osobno? Proszę. Ale nie w tej samej dacie, bo to strzał w kolana dla obu stron, ale głównie dla uczestników. Bo mając blisko ostatnio wybrałem tylko jeden festiwal.
misiokles:
--- Cytat: Takesh w Cz, 23 Styczeń 2025, 09:55:12 ---Tylko dlaczego za rok ma wrócić do starej daty?
--- Koniec cytatu ---
Dlatego, że Klub Studio jest popularną miejscówką kulturalną Krakowa i wolne terminy znikają szybko.
https://www.facebook.com/krakowskiestowarzyszeniekomiksowe/posts/pfbid02ePs7suwSmu7otwK5PqpXTDsrU8JPCfFMVqjV13xoUSHwPq86KwqZc8vXwAWzSBZul
Nawigacja
Idź do wersji pełnej