Autor Wątek: Małopolski Festiwal Komiksu  (Przeczytany 8374 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Online Kadet

Odp: Małopolski Festiwal Komiksu
« Odpowiedź #45 dnia: Nd, 09 Czerwiec 2024, 23:22:14 »
Ja swoje mIejsce w kolejce zwolniłem, bo za nami stał jeszcze tłum i nie chciałem, żeby ktoś wrócił do domu bez rysunku :)

Postawa godna pochwały, gratuluję :)

Na Małopolskim Festiwalu Komiksu byłem tylko wczoraj, ale miło spędziłem czas. Znów wybrałem się z dziećmi, bo w Artetece w zeszłym roku czuły się wyjątkowo dobrze, a przestrzeń sprzyja temu, żeby się nie nudziły.

Zgodzę się całkowicie, i to nie tylko w odniesieniu do dzieci :) Mają tam bardzo bogate zbiory komiksowe (także obcojęzyczne) i okołokomiksowe (zwłaszcza w zakresie dużych, ekskluzywnych albumów typu Taschen i opracowań o komiksie) i wygodne i spokojne miejsca do lektury. Gdybym mieszkał w Krakowie, prawdopodobnie byłbym tam częstym gościem. A jeśli ktoś ma blisko, to naprawdę polecam.

Nie napisałem tego wcześniej, ale muszę też dodać, że Kari Korhonen okazał się bardzo miłym człowiekiem. Uprzejmy, skromny, z dystansem do samego siebie, bardzo fajny w kontaktach i mówiący świetnym angielskim (ale to ostatnie to chyba dość częste w Finlandii). Jeśli pojawi się na jakichś innych festiwalach w Polsce, to zachęcam do spotkania z nim i/albo wzięcia od niego wrysu.
Bardzo Was proszę o wsparcie i/albo udostępnienie zbiórki dla dziewczynki walczącej z rakiem: https://www.siepomaga.pl/walka-agatki.

Dziękuję z całego serca!

Offline michał81

« Odpowiedź #46 dnia: Śr, 12 Czerwiec 2024, 17:21:44 »
Jak Kaczor Donald podbił Europę - Radosław Koch / MFK 2024

O Yokai i innych postaciach z japońskiego Bestiariusza - Manggha / MFK 2024

Mangi i superbohaterowie - Paweł Dybała / MFK 2024

Japońskie wzornitwa i kimona - Manggha /MFK 2024

Manga i książki japońskie dla najmłodszych - co czytać z dzieckiem / MFK 2024

« Ostatnia zmiana: Śr, 12 Czerwiec 2024, 17:24:07 wysłana przez michał81 »

Offline michał81

« Odpowiedź #47 dnia: Cz, 13 Czerwiec 2024, 05:49:44 »
Berenika Kołomycka: Jak młodzi czytelnicy pokochali malutkiego liska i wielkiego dzika / MFK 2024

Jacek Świdziński i Jakub "Dem" Dębski: Minimalistyczna forma, ironia i komiksy o Polsce / MFK 2024

Offline michał81

« Odpowiedź #48 dnia: Pt, 14 Czerwiec 2024, 06:25:44 »
MFK 2024 - Kari Korhonen: Niezwykłe przypadki Sknerusa McKwacza

MFK 2024 - Michał "Śledziu" Śledziński i Karol "KRL" Kalinowski: 25 lat "Produktu" - kiedy to minęło

MFK 2024 - Jacek Skrzydlewski: Zapasy z Kajkiem i Kokoszem, czyli klasyk rysuje klasykę

MFK 2024 - Rafał Szłapa: Komiksy po ASP i crowdfunding

MFK 2024 - Joanna Sępek, Piotr Wojciechowski: Gniewny debiut