Autor Wątek: 11 Krakowski Festiwal Komiksu 2022  (Przeczytany 12240 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline freshmaker

Odp: 11 Krakowski Festiwal Komiksu 2022
« Odpowiedź #45 dnia: Nd, 27 Marzec 2022, 20:04:58 »
pięknie! szczególnie fajnie się rysuje jak się wszyscy zwijają :)

Offline Leyek

« Odpowiedź #46 dnia: Nd, 27 Marzec 2022, 20:28:43 »
Spell wrysowuje się już trochę szybciej? ;) Jak brałem od niego rysunek w Łodzi po wydaniu Ostatniego przystanku to malutki wrys robił w czasie co inni spokojnie zamalowywali format A4 :) Inna sprawa, że był to perfekcyjny wrys każda kreseczka idealnie pociągnięta (możliwe nawet, że wcześniej jeszcze był szkic ołówkiem choć już nie pamiętam, a komiksu tak szybko nie znajdę ;) ).

Offline freshmaker

« Odpowiedź #47 dnia: Nd, 27 Marzec 2022, 22:21:58 »
w tym roku jechałem na festiwal raczej przy okazji weekendu z rodziną w krakowie. w porównaniu do poprzednich edycji na których byłem w tym roku było raczej kameralnie. pierwszy raz widziałem muzeum komiksu, fajna miejscówka chociaż liczyłem na jakaś stała ekspozycje a na miejscu były tylko plansze z wernisażu śledzia.

spotkania z ziomkami to chyba główny atut tej edycji. rozrzucenie spotkań na 3 relatywnie odległe od siebie miejsca uwazam za błąd. arteteka dobrze się sprawdzała wg mnie w poprzednich edycjach. nie dało rady biegać po lokalizacjach na spotkania potem wracać na autografy. troche to bez sensu.

program tez był dziwnie ułożony - spotkanie ze śledziem o 19? wtf. to już na prawdę ogranicza grono słuchaczy. max sarin niestety wrzucona na 16 w niedziele, wiec jak juz mnie nie było na miejscu.

najlepszy punkt programu - śledziu. ten artysta przebył na prawdę długa drogę. dla mnie najlepszy artysta tzw średniego pokolenia w polsce.

Offline Lyricstof

« Odpowiedź #48 dnia: Nd, 27 Marzec 2022, 23:59:52 »
He, dotarłem do domu, było spoko.

Fotorelacja mini  ;)

Kolejność losowa.
« Ostatnia zmiana: Pn, 28 Marzec 2022, 00:04:30 wysłana przez Lyricstof »
Elle est retrouvée! Quoi? l’éternité. C’est la mer mêlée Au soleil.

Offline kierpic

« Odpowiedź #49 dnia: Pn, 28 Marzec 2022, 13:49:22 »
Długa droga przede mną, mam czas żeby wrzucić kilka (dziesiąt) zdjęć. Na początek sobota do godz. 13ej. Trochę tego jest, to dam w spoiler. Miłego!

Spoiler: PokażUkryj

Offline freshmaker

« Odpowiedź #50 dnia: Pn, 28 Marzec 2022, 16:15:25 »
na fb czytałem , że timof nie został zaproszony na festiwal bo nie było miejsca. podobne apele wystosowali joanna karpowicz i rafał szłapa

Offline Death

« Odpowiedź #51 dnia: Pn, 28 Marzec 2022, 16:30:47 »
4 lokalizacje i brak miejsca. No wiecie co... ;D

Offline kierpic

« Odpowiedź #52 dnia: Pn, 28 Marzec 2022, 16:40:20 »
Zaraz będę we Wrocławiu (to już połowa drogi), piękne miasto, czas na zdjęcia z reszty soboty, przede wszystkim ze spotkania z Meago w Artetece. Przesympatyczna osoba. Delisie zostały wydane już w trzech językach i z tego co pamiętam,  będą miały co najmniej 4 tomy, szacun. Sam Tomasz K. sugerował im żeby zacząć za granicą i dopiero wtedy Egmont wykupi licencję. Plan się powiódł a Magda i Maciek opływają w luksusie (chyba). Na miejscu spotkałem Spella, a po powrocie do Muzeum zmolestowałem kolegę z forum o wrys (dziękuję @turu!). Później był Śledziu, jak to on, zawsze w formie. Poszedł w zakład z Piotrem Nowackim o to, czy plansza prezentowana na wernisażu została opublikowana w Produkcie. Piotr podobno zna wszystkie numery na pamięć i twierdzi że nie była. Poszło o DOBRE piwo.

Spoiler: PokażUkryj

Offline Leyek

« Odpowiedź #53 dnia: Pn, 28 Marzec 2022, 17:45:06 »
To jak Ci się dłuży w drodze to dorzuć jeszcze jakieś pikantniejsze historie. Na Oskarach się pobili to nasi komiksiarze chyba nie są gorsi? ;)

Offline muaddib

« Odpowiedź #54 dnia: Pn, 28 Marzec 2022, 17:54:07 »
To jak Ci się dłuży w drodze to dorzuć jeszcze jakieś pikantniejsze historie. Na Oskarach się pobili to nasi komiksiarze chyba nie są gorsi? ;)
Na fb krążą takie historie:

@kierpic wiesz coś więcej o tym co pisał Rafał Szłapa? Co to było za stoisko? Dlaczego na KFK Joanna Karpowicz nie jest mile widziana? Dlaczego tak naprawdę Timof nie dostał stoiska?

Bardzo chciałem być na tym festiwalu, ale niestety za dużo się ponakładało... Może chociaż do Poznania się wybiorę, ale żona złamała nogę i prawdopodobnie też nie uda mi się tam dojechać. Na szczęście w czerwcu festiwal w Bytomiu i nie będę musiał nigdzie jechać :D

Offline Martin Eden

« Odpowiedź #55 dnia: Pn, 28 Marzec 2022, 18:08:22 »
"Modelinowe krwawe kupy podpisane jako pierogi z farszem z płodów".

Nieźle. Po prostu gratulacje dla zaangażowanych w to twórcze przedsięwzięcie.

Offline Leyek

« Odpowiedź #56 dnia: Pn, 28 Marzec 2022, 18:13:15 »
@muaddib Dzięki, choć o Timofie już ktoś wspominał. Ale pierogi to niezły smaczek ;)

A ten modeliniarz to był anty czy prolife?:) Bo próbuje sobie go zakwalifikować i mam problem :)

Offline kierpic

« Odpowiedź #57 dnia: Pn, 28 Marzec 2022, 18:30:42 »
@kierpic wiesz coś więcej o tym co pisał Rafał Szłapa? Co to było za stoisko? Dlaczego na KFK Joanna Karpowicz nie jest mile widziana? Dlaczego tak naprawdę Timof nie dostał stoiska?
Nie mam pojęcia o tym żeby JK była niemile widziana. Rzeczywiście widziałem te "Skrobki" (czy jak je zwano) i nawet nie zrobiłem zdjęcia (bo nie podobało mi się). Jak widać słaby ze mnie obserwator. Nie kupiłem i też nie wiem czy:
A ten modeliniarz to był anty czy prolife?:) Bo próbuje sobie go zakwalifikować i mam problem :)

Edit:
Jakbym miał bawić się w detektywa, to było stoisko koło Dema:
« Ostatnia zmiana: Pn, 28 Marzec 2022, 18:46:11 wysłana przez kierpic »

Offline misiokles

« Odpowiedź #58 dnia: Pn, 28 Marzec 2022, 19:31:38 »

@kierpic wiesz coś więcej o tym co pisał Rafał Szłapa? Co to było za stoisko? Dlaczego na KFK Joanna Karpowicz nie jest mile widziana?

To tylko moje zgadywanki, ale... jakoś rok temu były wybory do Rady Komiksu przy Muzeum Komiksu i pierwszy wybrany skład tej rady składał się z samych mężczyzn. Zrobił się mały ferment i do rady dokoptowano w trybie pilnym dwie (?) kobiety. Mam dziwne przeczucie, że to może być powiązane z wypowiedzią Rafała Szłapu.

Offline Death

« Odpowiedź #59 dnia: Pn, 28 Marzec 2022, 19:33:33 »
Dajcie linka do wypowiedzi Rafała Szłapy.