Ostatnie wiadomości

Strony: 1 ... 8 9 [10]
91
Dział ogólny / Odp: De Agostini
« Ostatnia wiadomość wysłana przez GoNzO dnia Wt, 08 Lipiec 2025, 12:37:11 »
Zapytałem, czy prezent dostaną również aktualni prenumeratorzy. Niestety nie...

Zamów kolekcję do 24.08.2025 i otrzymaj dodatkowy prezent

92
Dział ogólny / Odp: Studio Lain
« Ostatnia wiadomość wysłana przez komiks dnia Wt, 08 Lipiec 2025, 12:18:24 »
No i to ma sens, teraz bym kupił ;D

93
Dział ogólny / Odp: Wydawnictwo Lost In Time
« Ostatnia wiadomość wysłana przez gloriadeus dnia Wt, 08 Lipiec 2025, 12:13:06 »
Czy wiadomo coś o ewentualnym wznowieniu JIM HAWKINS?
94
Zakupy / Odp: Sklepy internetowe, stacjonarne - wrażenia z zakupów
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Leyek dnia Wt, 08 Lipiec 2025, 12:09:19 »
Mam taki problem:
- gdzie najlepiej kupować komiksy ?

Ja od jakiegoś roku kupuję w Multiszopie (ten sam właściciel co smakliter - czyli Esse z Łodzi). B. dobre rabaty i pakowanie, z którego jestem zadowolony. Na ponad 10 zamówień raz miałem jakiś róg ubity (ale to raczej taki już wyszedł z magazynu) i wywalczyłem jakiś rabat za to.
Tylko, że ja robię tam większe zamówienia, ponad 10 pozycji na raz, raz na jeden-dwa miesiące. Wtedy pakują po 3-4 komiksy rozmiarowo zbliżone w folię bąbelkową i dodatkowo takie "paczuszki" jak włożą do kartonu to boki zabezpieczają folią/papierem.
Mogę potem wrzucić fotkę wczorajszej paczki.
95
Komiksy amerykańskie / Odp: Tomb Raider
« Ostatnia wiadomość wysłana przez dreamer36 dnia Wt, 08 Lipiec 2025, 11:55:26 »
Długo się zastanawiałem, czy próbować kupić wydanie Scream (zwłaszcza w perspektywie nadchodzącego 4 tomu, licząc na dodruk pozostałych), czy olać temat. I wtedy pojawiło się to wydanie - niecałe 300zł w preorderze - myślę a kupię - najwyżej sprzedam. Przeczytałem narazie pierwsze dwie historie i jest to dokładnie to czego się spodziewałem - fajny akcyjniak dobrze narysowany - zabawa przy czytaniu przednia. A samo wydanie jest znakomite - olbrzymi format, znakomity papier, do tego ten grzbiet, że środek komiksu otwiera się praktycznie na płasko - rewelacja.

Jak zerkam na gównoburzę, jaka powstała przy wydaniu Scream to teraz w cale się nie dziwię - Scream po prostu spartolił sprawę na całego i tyle. I nawet jeżeli zrobią dodruk, to nie sądzę, żeby nagle poprawili te kwiatki, które sami stworzyli. Wydanie Collossal to jest to, czego nam w komiksowie trzeba :)
96
Komiksy polskie / Odp: Wydawnictwo Kameleon
« Ostatnia wiadomość wysłana przez gloriadeus dnia Wt, 08 Lipiec 2025, 11:52:41 »
A ty byś zabronił takiej twórczości?

Cały demoratyczny świat zabrania nienawiści, antysemityzmu, homofobii, i tak dalej i tak dalej.
Zabroniłbyś tego? Chciałbyś być zutylizowany przez artystę Dąbrowskiego?
97
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Midar dnia Wt, 08 Lipiec 2025, 11:48:10 »
W przypadku Darkness - Ciemniak :).
Ja bym przetłumaczył jako Czarny. Działała u Jordana (Dark One), to i tu by pasowało.

Panowie, Afroamerykanin proszę. 😀😀😀
98
Zakupy / Odp: Sklepy internetowe, stacjonarne - wrażenia z zakupów
« Ostatnia wiadomość wysłana przez James88 dnia Wt, 08 Lipiec 2025, 11:08:51 »
Ja też miałem takie problemy i ostatecznie przerzuciłem się na empik z dostawą do salonu - zero uszkodzeń a jak już coś się trafi (ale rzadko) to od razu reklamacja. Jeśli chodzi o ceny to trzeba często sprawdzać - cena potrafi się zmienić o kilkanaście złotych w ciągu 1 dnia. Do tego dochodzi jakiś cashback, tańsze karty podarunkowe i mamy całkiem fajne ceny.
99
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Leszek dnia Wt, 08 Lipiec 2025, 10:48:55 »
W przypadku Darkness - Ciemniak .
Ja bym przetłumaczył jako Czarny. Działała u Jordana (Dark One), to i tu by pasowało.
100
Zakupy / Odp: Giełda - Sprzedam, kupię, zamienię
« Ostatnia wiadomość wysłana przez eyesore dnia Wt, 08 Lipiec 2025, 09:53:18 »
podbijam bo dzisiaj koniec

poleciały na sprzedaż całe roczniki Spidermana (wszystkie wydane przez Tm-Semic)

+
Torpedo, całość 5 tomów od Taurusa + 2 tomy od NSC
sporo zeszytówek USA za małą kasę
Samotny Wilk i Szczenię, wyd Mandragora
Heat, 17 tomów
Wampir Sfara
Aliens, Predator i dużo innych od Mega komiks
Saga tom 1
oraz książki, płyty itd

https://allegrolokalnie.pl/uzytkownik/eyesore666
Strony: 1 ... 8 9 [10]