Ostatnie wiadomości

Strony: 1 ... 8 9 [10]
91
Nasze komiksowe kolekcje / Odp: Nowy nabytek zakupowy
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Crono dnia Pn, 10 Listopad 2025, 23:11:59 »
Sezon spadających gwiazd to bardzo fajny komiks. Gdyby nie to forum, to pewnie nigdy nie zainteresowałbym się tym tytułem. Nie pamiętam, kto tutaj pierwszy chwalił ten komiks, ale dzięki, jestem bardzo zadowolony po lekturze 👍
92
Komiksy polskie / Odp: "Astronom" Jacka Frąsia - komiks roku
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Archelon dnia Pn, 10 Listopad 2025, 23:08:44 »
Jacek Frąś to przesympatyczny człowiek.  Robi bardzo fajne wrysy. Jeśli ktoś przegapił Astronoma, to polecam nadrobienie lektury. Warto. Polecam też Legendy słupskie. Można było zakupić na ostaniem festiwalu w Łodzi (u Jacka). Autorzy rysunków: Frąś, Stefaniec, Zavka, Kołomycka. Scenariusz: Jolanta Nitkowska-Węglarz.
93
Filmy i seriale / Odp: Filmy i seriale oparte na komiksach
« Ostatnia wiadomość wysłana przez eyesore dnia Pn, 10 Listopad 2025, 22:52:59 »
Pamiętacie serię Wartownicy? Scenariusz: Xavier Dorison, rysunki: Enrique Breccia.
https://gildia.pl/catalogsearch/result/index/?cat=3053&q=wartownicy
Seria została przerwana po czwartym tomie.

Canal+ rozpoczął tworzenie serialu science fiction.

Stworzony przez Guillaume'a Lemansa we współpracy z Xabim Molią, serial jest adaptacją komiksu „The Sentinels” autorstwa Xaviera Dorisona i Enrique Breccia. Pierwsze dwa odcinki zostaną wyemitowane 29 września, a następnie jeden odcinek tygodniowo. Łącznie będzie ich osiem.

W obsadzie: Louis Peres, Thibaut Evrard, Kacey Mottet-Klein, Carl Malapa, Olivia Ross, Ouassini Embarek, Pauline Étienne, Nastya Gołubiewa, Noam Morgensztern z Comédie-Française…

Nietypowa sytuacja. Przerwana seria przeniesiona na ekran.

właśnie chciałem wrzucić info bo zobaczyłem zwiastun, nie wygląda to źle, zobaczymy jak fabuła
94
Dział ogólny / Odp: Jakich komiksów nie czytam
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Xmen dnia Pn, 10 Listopad 2025, 22:41:40 »
Usprawiedliwiamy innych.
95
« Ostatnia wiadomość wysłana przez misiokles dnia Pn, 10 Listopad 2025, 22:29:20 »
Coś robimy by przełamać stereotypy?
96
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Pestak dnia Pn, 10 Listopad 2025, 22:25:39 »
Trzeba było to przeczytać żeby się na temat tego czegoś wypowiedzieć. Tak maus to zło, kolejna bajka dla dzieci i laurka. Na szczęście w filmach więcej tego niż w komiksach.

Maus pokazuje czystą prawdę. Pokazuje co naprawdę sądzą o Polakach amerykance i żydzi.
97
« Ostatnia wiadomość wysłana przez komiks dnia Pn, 10 Listopad 2025, 22:21:14 »
To bardzo cenny głos w dyskusji, komiksie.

Dziękuję, staram się ciągnąć ten wózek zwany forum, ale czasami czuję się jak Łysek, któremu brakuje już sił.
98
Komiksy amerykańskie / Odp: Marvel - Must-Have - Kolekcja Hachette
« Ostatnia wiadomość wysłana przez wayne_collector dnia Pn, 10 Listopad 2025, 22:20:51 »
Ten #50 Wolverine miał dwie historie, jedna to pierwsza część story arcu który potem był kontynuowany w dalszych zeszytach, i przede wszystkim nie ma tam Hulka - więc nie widzę sensu dawać tamtej historii w tym tomie.
A po co dali tą drugą to już pytanie do Panini, dla mnie ona również była średnia, jedynie fajne cameo
Spoiler: PokażUkryj
ich odpowiedników ze świata Ultimate
99
« Ostatnia wiadomość wysłana przez 79ers dnia Pn, 10 Listopad 2025, 22:09:07 »
To Mausa musiałeś unikać jak ognia.
Trzeba było to przeczytać żeby się na temat tego czegoś wypowiedzieć. Tak maus to zło, kolejna bajka dla dzieci i laurka. Na szczęście w filmach więcej tego niż w komiksach.
100
Nasze komiksowe kolekcje / Odp: Nowy nabytek zakupowy
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Death dnia Pn, 10 Listopad 2025, 22:03:43 »
Wszystkie trzy polskie komiksy bardzo dobre.
Strony: 1 ... 8 9 [10]