Ostatnie wiadomości

Strony: 1 2 3 [4] 5 6 ... 10
31
Dział ogólny / Odp: Podsumowania roku 2024
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Deepdelver dnia Śr, 11 Grudzień 2024, 19:15:03 »
A ktoś im bronił?

Na szczęście nie wszyscy twórcy rankingów kierują się zasadą "jak za darmochę, to dam wam brochę".
W przeciwnym wypadku najlepszym polskim piłkarzem zostałby obwołany Jędrzej Koza z Tornada Pędzimiechy - na jego mecze wjazd jest zawsze za darmo, a taka Barca nie każdemu wysyła bilety na mecz Lewandowskiego.
32
« Ostatnia wiadomość wysłana przez holcman dnia Śr, 11 Grudzień 2024, 18:53:30 »
Z tym Thorgalem to rozumiem tylko taka egzemplifikacja mainstreamu?

Tak :-)

2023 - Blast tom 2
2022 - Toppi. Kolekcja
2021 - Raport Brodecka
2020 - Indyjska włóczęga

2023 - Blast tom 2
2022 - Toppi. Kolekcja
2021 - Raport Brodecka
2020 - Indyjska włóczęga
Czy to pop/mainstream? Indyjska włóczęga na pewno ale reszta to już wątpię.

Prawda to.
33
Dział ogólny / Odp: Studio Lain
« Ostatnia wiadomość wysłana przez michał81 dnia Śr, 11 Grudzień 2024, 18:53:01 »
no to łapcie 30 plansz z polskiej edycji Darkness :)

SPOILERY!!!! SPOILERY!!!!
SPOILERY!!!! SPOILERY!!!!
34
« Ostatnia wiadomość wysłana przez misiokles dnia Śr, 11 Grudzień 2024, 18:52:30 »
Wy chyba wciąż zbyt poważnie traktujecie te topki...
35
« Ostatnia wiadomość wysłana przez wilk dnia Śr, 11 Grudzień 2024, 18:45:27 »
A mi się trudno z czymś takim zgodzić, czytając to forum od jakichś 20 lat :-) Wiadomo, że Thorgal będzie miał tu większe fory niż Świdziński, czy Mazur. I ja totalnie to rozumiem :-)
Z tym Thorgalem to rozumiem tylko taka egzemplifikacja mainstreamu? Najwyżej notowane Thorgale w forumowych topkach za ostatnie lata to:

2023 - Thorgal Saga: Żegnaj Aaricio - miejsce 43.
2022 - Thorgal: Tupilaki - miejsce 126.
2021 - Thorgal: Neokora - miejsce 157.
2020 - Thorgal (bez wskazania albumu) - miejsce 144.

Nie za wysoko, wręcz szoruje po dnie. :)

I odpowiednio najlepsze tytuły za te lata:

2023 - Blast tom 2
2022 - Toppi. Kolekcja
2021 - Raport Brodecka
2020 - Indyjska włóczęga

Czy to pop/mainstream? Indyjska włóczęga na pewno ale reszta to już wątpię.
36
Dział ogólny / Odp: Studio Lain
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Adolf dnia Śr, 11 Grudzień 2024, 18:34:50 »
Obrazki oglądałem na fejsie w drodze z pracy, a teraz tu na forum i reakcja jest taka sama - potrzebuję dobrego śliniaczka.

Co zwróciło moją uwagę dopiero teraz, bo taki nadmiar dobra jest ciężki do przetworzenia - w tych pięknych zbiorach zadebiutuje Magdalena. Nie musimy czekać na jej premierowy album, będziemy mogli poznać ją wcześniej. Choć oczywiście czekamy na bogato wyposażone wydanie Studia Lain, które pozwoli nam poznać Patience i możliwe, że inne watykańskie wojowniczki z pradawnego chrystusowego rodu.
37
Komiksy amerykańskie / Odp: Marvel Origins - Kolekcja kolekcja w Polsce
« Ostatnia wiadomość wysłana przez wayne_collector dnia Śr, 11 Grudzień 2024, 18:21:11 »
Tylko czemu Avengers mają 6 zeszytów a X-Meni 5? Jakiś konkretny story-arc rozpisany na 6 zeszytów po prostu?
38
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Lipa dnia Śr, 11 Grudzień 2024, 18:04:57 »

A ktoś im bronił?
Ale ani Ty, ani ja nie wiemy ile i jakich pozycji przeczytał Czyż, prawda? I nie wiemy, od kogo dostał najwięcej.
Bo może jego półki uginają się od Egmontu.

Co dla Ciebie było największą petardą? Dla mnie na pewno jedną z kilku był Cornelius (co ciekawe przez recenzenta prestiżowego francuskiego portalu komiksowego oceniony na 5/10). I każdy wydawca wypuszcza złe pozycje. W zależności od tego, kogo zapytasz, to dowiesz się który i jakie to pozycje :-)

Jasne, że nie, ale sam widzisz na ile to jest miarodajne. Wydawca nie wysyła tytułów recenzenckich i nie jest uwzględniany w rankingu.
Najlepsze i najbardziej zróżnicowane rankingi są tu na forum, gdzie na koniec, po zliczeniu wszystkiego można uzyskać naprawdę trafiony ranking. I odkryć kilka perełek.

Oczywiście, wszystko opieram na sferze domysłów. Być może po prostu trafiasz ze swoimi pozycjami do niego bardziej, aniżeli np. Mandioca. Nie jest to wykluczone.
Jestem ciekaw ile pozycji z tego rankingu powyżej znajdzie się w ogóle na liście naszych forumowych kolegów.

Cornelius - Mega, ale czy petarda? Na pewno byłby w moim top 10.
W ogóle ten rok nie miał jednej takiej pozycji, która była petarda jak w poprzednich latach - Blast, Potwory, Moonshadow, Dni których nie znamy, Raport Brodecka, Incal, 7 zywotow Krogulca, czy nawet Donżon, albo Mroczne Miasta

Może CE w tym roku mi najbardziej siadło?
Muszę przemyśleć, a mam jeszcze kilka pozycji nieprzeczytanych.
39
Zakupy / Odp: Giełda - Sprzedam, kupię, zamienię
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Fanatyk_2004 dnia Śr, 11 Grudzień 2024, 17:54:35 »
Sporo dobra w tanich cenach, Egmont, Mucha, Lost in time...

https://allegrolokalnie.pl/uzytkownik/Fanatyk_2004
40
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Dalthon dnia Śr, 11 Grudzień 2024, 17:52:47 »
Wiadomo, że Thorgal będzie miał tu większe fory niż Świdziński, czy Mazur.

Bo wiadomo że Jacuś to rysuje tylko pod konkursy/nagrody :P A Mazura to się (tutaj też) szanuje! W przeciwieństwie do Jacusia umie rysować! ;)
Strony: 1 2 3 [4] 5 6 ... 10