Ostatnie wiadomości

Strony: 1 2 [3] 4 5 ... 10
21
Komiksy amerykańskie / Odp: Bohaterowie i Złoczyńcy. Kolekcja komiksów DC
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Nawimar III dnia Dzisiaj o 12:17:50 »
Sebo ujal to idealnie 👍
22
Komiksy polskie / Odp: Janusz Pawlak (Clarence Weatherspoon)
« Ostatnia wiadomość wysłana przez clarence dnia Dzisiaj o 12:11:42 »
Czy wiadomo kiedy 3. część 9mm? Na dalsze perypetie Kurta o trudnym do zapamiętania nazwisku też bym się nie obraził
Pod koniec marca 20023 zadano mi pytanie (na twarzoksiążce) o termin wydania trzeciego albumu 9MM. Napisałem wtedy:
"To trudne pytanie, musiałem się zastanowić chwilę przed udzieleniem odpowiedzi. Na chwilę obecną gotowych plansz (tusz+kolor) mam 40. Z tym, że po tym jak rozbudowałem parę scen i dodałem kilka nowych (wszystko jak narazie w szkicu), album numer trzy rozrósł się o 20 stron w porównaniu do poprzednich części. Trochę wiecej rysowania, trochę wiecej czasu mi przy tym zejdzie. Ale to nie jest jakieś znaczące utrudnienie.
Problem leży gdzieś indziej. W jednej z dodanych scen (dosyć obszernej), bohaterowie dokonują znaczącej ingerencji w ludzki mózg (a właściwie hybrydę mózg-wszczepka). Scena jest dosyć istotna dla albumu jako całości. Niestety, już po napisaniu i naszkicowaniu tej sceny zdałem sobię sprawę z tego, że zbyt mało wiem na temat pracy ludzkiego mózgu i umysłu aby dokonywać takich ekstrapolacji na jakie się w niej odważyłem. Na razie jeszcze nie wiem co mam zrobić dalej. Przede mną kilka lektur w ramach uzupełniania mojej wiedzy na temat działania naszych mózgów, a potem zastanowię się jakich korekt bądź też cięć dokonać. Więc na pytanie o termin wydania trzeciej części jak na razie nie potrafię odpowiedzieć."

Na dzień dzisiejszy wiem już co mam robić. Rozpisałem sobie poprawione sceny i dialogi, ściąłem zbędne wątki, część nowych plansz naszkicowałem. Album powróci do pięćdziesięciu paru stron objętości (tak jak poprzednie dwa) zamiast siedemdziesięciu paru jak wcześniej planowałem. Z tym, że mam spore braki czasowe na uprawianie swojego hobby. Właśnie zacząłem rysować zeszyt Wydziału 7, poza tym siedzę też nad pewnym nowym projektem (ale nie wiem jeszcze czy coś z tego wyjdzie więc nie napiszę nic więcej). Nie mam kiedy przysiąść do trzeciego albumu. Może w drugiej połowie 2024?

Kurt stoi w miejscu od dłuższego czasu i nic się w tym temacie nie zmienia.
23
Komiksy amerykańskie / Odp: Ultimate Marvel (Ziemia-1610)
« Ostatnia wiadomość wysłana przez wayne_collector dnia Dzisiaj o 11:56:24 »
Ok, dzięki czy od tego spokojnie mozna zaczac czytac czy cos bedzie nierozumiale i sa jakies komiksy wczesniej.
Wolal bym nie czytac juz kompletnych staroci,.
Przeczytaj Flashpoint, wydanie z kolekcji Bohaterowie i Złoczyńcy DC (tom 31) najbardziej kompletne jest. Później na spokojnie możesz wejść w Nowe DC.
24
Dział ogólny / Odp: Kultura Gniewu
« Ostatnia wiadomość wysłana przez greg0 dnia Dzisiaj o 11:47:41 »
 u mnie dwa.  :-[
Nie moja wina, że nie wydają pulpy.
25
Zakupy / Odp: Giełda - Sprzedam, kupię, zamienię
« Ostatnia wiadomość wysłana przez stankot dnia Dzisiaj o 11:43:55 »
26
Dział ogólny / Odp: Kultura Gniewu
« Ostatnia wiadomość wysłana przez wujekmaciej dnia Dzisiaj o 11:39:34 »
U mnie 11, ale za to przynajmniej 3 będą w top10 za ten rok :)
27
Zakupy / Odp: Róbmy dobrze
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Róbmy Dobrze dnia Dzisiaj o 11:18:52 »
28
Dział ogólny / Odp: Studio Lain
« Ostatnia wiadomość wysłana przez 79ers dnia Dzisiaj o 11:10:29 »
Thorinth wyświetla, że obuwa, a nie wyprzedany.
29
Filmy i seriale / Odp: Uniwersum "Star Wars". Filmy, seriale, Stary i Nowy Kanon
« Ostatnia wiadomość wysłana przez HugoL3 dnia Dzisiaj o 11:10:26 »
Dave Filoni otrzymał awans na dyrektora kreatywnego LucasFilm. Problem jest taki, że jeśli wziąć pod uwagę jego ostatnie produkcję: Mando sezon 3, Ahsoka, Bad Batch sezon 2 to kompletnie nie uważam tego, za zasłużony awans.
30
Zakupy / Odp: Giełda - Sprzedam, kupię, zamienię
« Ostatnia wiadomość wysłana przez David Boring dnia Dzisiaj o 11:01:28 »
Cześć, pytanie, wiem, off-topic, choć po przeszukaniu forum najbardziej byłem je w stanie powiązać z tym tematem (pokierujcie mnie proszę jeśli jest na to bardziej odpowiednie miejsce) a brzmi ono: gdzie zaopatrujecie się w kartonowe pudełka różnych rozmiarów, z których korzystacie przy wysyłce oferowanych przez Was prywatnie komiksów (czy tu na forum czy na Allegro/ Olx itp.) ?
Strony: 1 2 [3] 4 5 ... 10