Ostatnie wiadomości

Strony: 1 2 [3] 4 5 ... 10
21
Nasze komiksowe kolekcje / Odp: Comixxy
« Ostatnia wiadomość wysłana przez eridraven dnia Dzisiaj o 09:08:10 »
Październikowe zakupy były skromniejsze, co nie znaczy, że nie ma tu ciekawych pozycji. W najnowszym filmie prezentuję Wam pozycje od: 

👉Story House Egmont
👉Hachette
👉Paweł Piechnik
👉Lost in Time
👉JPF
👉Labrum
👉Studio Lain.

23
Dział ogólny / Odp: Studio Lain
« Ostatnia wiadomość wysłana przez MałaKasia dnia Dzisiaj o 09:05:24 »
Dorzucę drewienko do ognia: Brygada zupełnie inna niż Opowieści z czasów Kobry (dużo mroczniejsza, bardziej zakręcona), ale ewidentnie czuć, że to Fernandez :) Wyjątkowe komiksy - oba!
24
Komiksy europejskie / Odp: Asteriks i Obeliks
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Kadet dnia Dzisiaj o 08:59:31 »
Mi tam Złoty Sierp z dodatkami nawet się spodobał. I cena jest niezła, w granicach Kolekcji (czyli jak być powinno). Szkoda, że graficzek nie ma, ale nie zawsze można mieć wszystko. Ale najbardziej mnie zachęca to, że Egmont Polska będzie przedrukowywał Kolekcję, którą Hachette wydawało we Francji - to jest najlepszy i najśmieszniejszy argument.

Widzę, że Bazyliszek został wyciszony, możliwe, że właśnie za umieszczenie fałszywych informacji zamieszczonych powyżej, ale jeszcze dla porządku wkleję tu link do posta z tematu o jego kolekcji, w którym wyjaśniam, że wydanie Egmontu nie jest przedrukiem kolekcji Hachette, tylko jest oparte na francuskim wydaniu wydawnictwa Atlas.

https://forum.komikspec.pl/nasze-komiksowe-kolekcje/8azyliszek-kolekcja/msg290116/#msg290116

EDIT: dodam jeszcze, że wg obecnego planu kolejne albumy serii mają od nowego roku ukazywać się z częstotliwością jeden na miesiąc, a nie postulowane przez Bazyliszka dwa tomy na miesiąc.
25
Dział ogólny / Odp: Egmont 2024
« Ostatnia wiadomość wysłana przez michał81 dnia Dzisiaj o 08:08:49 »
Nie określiłbym zamiany twardej oprawy na miękką zejściem na jakości. Jakby spadła jakoś tłumaczenia, druk byłby gorszej jakości, czy wykorzystano papier toaletowy zamiast kredy to wtedy można by powiedzieć, że spadła jakość. Egmont na pewno zszedł na gramaturze papieru, ale zrobił to już dawno temu i jakoś nikt za bardzo nie narzekał.

Można natomiast porównać sobie ceny komiksów Egmontu w miękkiej i twardej oprawie. Np. komiks około 400 stron potrafi różnić się okładkową ceną około 30-40 zł. Dzięki takiej zmianie na miękką okładkę, Egmont pewnie będzie mógł zjeść do ceny poniżej 100 zł przy 30% ceny promocyjnej jak jest to teraz.
26
Dział ogólny / Odp: Egmont 2024
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Pestak dnia Dzisiaj o 07:24:28 »
To nie kupuj od Egmontu będziesz szczęśliwszy a i użytkownicy forum będą wdzięczni że nie będą tych wypocin już czytać

Jesli kreślony przez niektorych czarny scenariusz sie sprawdzi tzn. Egmont zejdzie z jakości a nie z ceny to mysle, ze tych ktorzy zrezygnuja z tego wydawnictwa bedzie wiecej. Nikt nie lubi po prostu jak robi sie go w c.... Ja jestem w stanie np. zaakceptowac grubasy na miekko ale tylko wtedy gdy cena bylaby wyraznie nizsza od obecnej ale znajac zycie nic nie spadnie tylko beda sie trzymac tezy ze przy zachowaniu twardej oprawy cena by musiala wzrosnac o 30%.
27
Filmy i seriale / Odp: Filmowe uniwersum DC Comics - zapowiedzi, plotki
« Ostatnia wiadomość wysłana przez WolfSazen dnia Dzisiaj o 00:00:47 »
Harlequinka, czy Ty jesteś Princess Fantaghiro z forum Bastionu Star Wars? Widzę dokładnie te same posty tu i tam.
28
Muzyka / Odp: SynthPop / New Romantic
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Spiff dnia Nd, 03 Listopad 2024, 23:16:26 »

CASTLEBEAT  Looking For Something

Still Corners  The Creeps
29
Zakupy / Odp: Promocje w sklepach internetowych (komiksy po polsku)
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Gustavus_tG dnia Nd, 03 Listopad 2024, 23:15:31 »
Na Amazon Alchenit w cenie niecałych 66 złotych.
30
Zakupy / Odp: Wyprzedaże i promocje - komentarze
« Ostatnia wiadomość wysłana przez dinogal dnia Nd, 03 Listopad 2024, 23:10:56 »
@FDH a jak dodajesz w adresie to rozszerzenie "w podróży" to widzisz różnice? Bo ja niestety na żadnej pozycji nie mogę obniżyć ceny.. :(
Strony: 1 2 [3] 4 5 ... 10