Ostatnie wiadomości

Strony: [1] 2 3 ... 10
1
Zakupy / Odp: Giełda - Sprzedam, kupię, zamienię
« Ostatnia wiadomość wysłana przez moai dnia Dzisiaj o 08:47:16 »
Sprzedam komiksy w j. angielskim - moge wystawic na allegrolokalnie ze Smartem (do 18.06 nie ma prowizji) lub na olx.

-- Rachel Rising. Omnibus (uszkodzenie grzbietu) – 250 zł
-- The Man-Thing. The Complete Collection Vol. 2 (j. ang) – 70 zł
-- Doom Patrol by Gerard Way – 120 zł
-- Dead Boys Detectives by Toby Litt & Mark Buckingham – 60 zł
-- Sex Criminals The Complete Edition – 125 zł
2
Dział ogólny / Odp: Mucha Comics
« Ostatnia wiadomość wysłana przez perek82 dnia Dzisiaj o 08:34:43 »
Ja też z ekipy, którą Zbłąkane kule wymęczyły.
Czytałem w formie compendium i tylko siłą woli doczytałem do końca. Kiedyś podzieliłem się swoimi odczuciami:

Spoiler: PokażUkryj
Stray bullets (Uber alles edition) – znalazłem w jakiejś promocji na Amazonie, to wziąłem na spróbowanie. To wydanie w stylu compendium, ok. 1200 stron, miękka okładka. Z opisu z tyłu wynika, że zawiera pierwsze 41 zeszytów. Zeszyty te obejmują ładnych parę lat od końcówki lat 70-tych do mniej więcej drugiej połowy 80-tych. Jest wielu bohaterów, którzy występują w sumie krótkich epizodach. Większość z nich to ludzie, którym życie nie chciało się ułożyć: pijaczki, drobni ćpuni, złodzieje, mniejsi lub więksi bandyci, gównażeria najgorszej maści. Czytelnik przeskakuje z historii na historię, dość trudno połapać się na początku, kto tu jest jakimś przewodnim bohaterem. Później wyłaniają się 2 przewodnie story-arcs: trójka ukrywająca się przed handlarzami narkotyków i przygody dziewczyny, która błąka się po różnych miejscach i zawsze ściąga na siebie problemy.
Tak jak zazwyczaj lubię zabawy z chronologią, układaniem się historii w całość, tak tutaj zupełnie mi to nie podeszło. Powiem więcej, męczyłem się czytając kolejne nowelki pełne bezmyślnej przemocy i prostackiego języka. Czasami było to wręcz żenujące. Może epatowanie brutalnością półświatka i później też dzieciaków z high schools wydawało się fajne, cool i w ogóle superhiperduper, ale u mnie wywoływało raczej niezamierzone rozbawienie. Zabrakło mi umiejętnego przywiązania czytelnika do bohaterów. Niemal każdy z nich był nieciekawy. W takim Pulp Fiction człowiek lubił każdego i nawet jak Vincent zginął, to człowiek miał na pocieszenie pociętą chronologię i ostatnią scenę, gdzie wychodzą sobie z jadłodajni ubrani jak matoły. Tutaj było mi wszystko jedno, czy kogoś zastrzelą, czy nie. Naprawdę dawno nie miałem tak, że czekałem na koniec, żeby móc odetchnąć z ulgą. I wziąć się za coś innego. Nie kumam, za co te nagrody były.
3
Dział ogólny / Odp: Mucha Comics
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Lobo dnia Dzisiaj o 07:40:14 »
U mnie to samo, początek obiecujący a później mnie wymęczył
mnie, dla odmiany od pozostałych opinii, Zbłąkane Kule raczej wymęczyły - o ile początek i koniec oceniam naprawdę wysoko, to te środkowe części- bardziej odjechane i kompletnie z innej beczki okropnie mi nie podeszły...
4
Dział ogólny / Odp: Elemental
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Lobo dnia Dzisiaj o 07:37:42 »
Nie jest dostępne bo nie można kupić
5
Dział ogólny / Odp: Kultura Gniewu
« Ostatnia wiadomość wysłana przez PabloWu dnia Dzisiaj o 06:22:59 »
Mglistego Wymiaru nie zeszło 800 :-)
SL też nie zawsze schodzi cały nakład (o czym mówił Arek w niedawnym wywiadzie).

Ze wszystkie uwagi bardzo dziękuję. Broni nie składamy tylko kombinujemy.

Może spróbujcie wydać od razu całość, tylko w przedsprzedaży dodajcie slipcase i powinno się sprzedać :)
6
Komiksy polskie / Odp: Wydział 7
« Ostatnia wiadomość wysłana przez michał81 dnia Dzisiaj o 06:21:32 »
@turucorp czy Medium też wyjdzie po angielsku? Spodziewam się, że nie wcześniej niż po 3 sezonie.
7
Zakupy / Odp: Giełda - Sprzedam, kupię, zamienię
« Ostatnia wiadomość wysłana przez nori dnia Dzisiaj o 05:56:43 »
Kupie Zeszyty Komiksowe 35 czyli poświęcone Papciowi.
Kumpel przegapił, współpracujemy przy grafikach PRLowskich, może by się udało go wesprzeć? ;)
8
Dział ogólny / Odp: Z jakiego komiksu jest ten kadr? Edycja 18
« Ostatnia wiadomość wysłana przez roble dnia Dzisiaj o 02:50:06 »
Stachanowiec in Space?
9
Muzyka / Odp: The Memory Remains
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Deg dnia Dzisiaj o 01:25:25 »
Koncert pewnie będzie, Wilson od dawna nie występował z zespołem.
10
Dział ogólny / Odp: Elemental
« Ostatnia wiadomość wysłana przez GoNzO dnia Dzisiaj o 01:01:28 »
Strony: [1] 2 3 ... 10