Ostatnie wiadomości

Strony: [1] 2 3 ... 10
1
Dział ogólny / Odp: Studio Lain
« Ostatnia wiadomość wysłana przez rzodkiew dnia Dzisiaj o 06:49:36 »
Pewnie, że mógłby, ale wtedy nie byłoby takich emocji 8)
2
Dział ogólny / Odp: Studio Lain
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Randal63 dnia Dzisiaj o 01:39:36 »
@olgierd, nie szybciej by ci było napisać Czwarta Siła tak a cała reszta na nie. ;D
3
Komiksowe festiwale / Odp: "GIK" czyli Górnośląska Impreza Komiksowa - 12.10.2024
« Ostatnia wiadomość wysłana przez turucorp dnia Dzisiaj o 01:17:47 »
Wystawa Adlera startuje od tej niedzieli (6.10.2024, otwarcie o 16:30), uwaga, będę gadał.  Robert będzie obecny na GIKu (12.10) i na wystawie dzień później (13.10, o godz 15:00). Nawieszałem się dzisiaj jak głupi a i tak daliśmy radę pokazać jakieś 70% z tego co mieliśmy wstępnie zaplanowane. Myślę, że nawet bardzo uważni obserwatorzy twórczości Roberta znajdą coś, czego jeszcze nie widzieli, a osoby wieszczące regres jego twórczości, mogą się mocno (i pozytywnie) zdziwić :)
Wystawa jest dostępna do 27.10, wstęp (oczywiście) darmowy.
4
Dział ogólny / Odp: Relax magazyn opowieści rysunkowych
« Ostatnia wiadomość wysłana przez radioblackmetal dnia Pt, 04 Październik 2024, 23:37:32 »
W Relax od Labrum nieco mniej literówek niż u konkurencji 8). W większości zagadzam się z tym co napisał Deepdelver. "Odłów" zapowiada się ciekawie. Kolejne odcinki "Rogue Trooper" ciut lepiej niż wcześniej, oczywiście graficznie super. Wilq spoko. "Wspomnienia plemienne" ze scenariuszem Miligana, można oczekiwać intrygującej fabuły i taka jest. Graficzne może nie każdemu się podobać ale do historii pasuje.
Reszta rzeczywiście jest krótka, mniej lub bardziej śmieszna ale raczej nic wybitnego.
Ciekawy był artykuł o "Czasie Komiksu" ale może dla starszych "wyjadaczy" to nic nowego.

Wstępniak Lechny chyba trochę odnosi się do treści lub przesłania komiksu "Świat bez końca" ale nie czytałem więc nie wiem.
5
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Death dnia Pt, 04 Październik 2024, 23:04:38 »
On po prostu najlepsze rzeczy czyli Conana, szorty z Metala i Zgredy już wydaje w albumach, więc jest coraz więcej zapychaczy.
W pierwszym numerze (czyli Relax 32) mieliśmy Andreasa, Conana i kontynuację westernu, który kiedyś wydał Scream. Byli też Jodo z Moebiusem. Teraz nie do pomyślenia. Kupując oba Relaxy dajesz na Gildii 140 zł i razem masz biedę zebrać jeden taki numer jak kiedyś miałeś w jednym i to za 48 zł w Empiku.
6
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Deepdelver dnia Pt, 04 Październik 2024, 22:46:23 »
Przeczytałem nowy labrumowy Relax, żebyście Wy nie musieli. Bo w sumie nie warto.

Odłów - ma to swój styl, ale na razie to tylko zajawka. Ciekaw jestem co będzie dalej.
Rocketeer: Pawliczenko - bardzo słabo. Wiązałem z tym pewne nadzieje, a tu takie maleństwo z cukierkowymi obrazkami i brakiem fabuły.
Rogue Trooper - trzy szorciaki. Znowu graficznie ogień, znowu fabularnie rdza, znowu tłumaczeniowo niestrawne ("Wielkłąby"? Dziękuje, wysiadam). Piękna, ale jednak ramota, w starym stylu tłumacząca wszystko blokami tekstu i pretekstowymi dialogami.
Wilq - słabiej niż zwykle, ale to nadal Wilq.
Wild - tyle stron na takie coś? Brzydki i nieciekawy komiks niemy, który w dodatku nie potrafi pozostać niemym (słowa zastępuje piktogramami).
Żądło - zabawna historyjka w cartoonowym stylu, przy okazji bawiąca się komiksową formą. Fajne, ale krótkie.
Wspomnienia plemienne - najlepszy komiks tego numeru. Ludzkość porzuciła Ziemię i na odległej planecie zabawia się "wlewami" wspomnień, przez co nie ma już ludzi o naturalnej osobowości, poza żyjącym na Ziemi jedynym Masajem. Narysowane nonszalancko ale stylowo, napisane nienachalnie i z przekazem. Dobra rzecz o zaraźliwym pragnieniu wolności.
Król świata - żarcik rozpisany na trzy strony w pulpowym stylu. Zapychacz. Doceniam jednak, że tutaj chociaż umierający wódz woła "Uuulgh!", a nie "Ajjjj!" jak pozostali (Król świata, Rogue Trooper).
Jak dorobić się pomnika... - szorciak Van Hamme'a w jego przewrotnym stylu i poprawnie narysowany.
Jak grochem o ścianę - rzecz o rosyjskiej propagandzie podczas inwazji na Ukrainę. Może na Zachodzie ma to inny wydźwięk, ale u nas wszystko to dość oczywiste. Takie historie znamy z pierwszej ręki.
Wypadek - typowe dla Stefańca: specyficzna, brudna kreska i nośny społeczne problem. Tym razem przestrzelone - nic nie wnosi, tylko ilustruje.
Delfin - okropne i nieśmieszny szort duetu Stefaniec / Topor
Fotoreporter - jednostronicowy szort humorystyczny. Tradycyjny styl Pioruna, tradycyjnie nieśmieszne.
Przygody Pina i Puka - prymitywne.

No i na deser crindżowe dywagacje Pana Lechny na temat sporu z Panem Garulą, które już #nikogo.

We wstępniaku Lechna pisze, że to jest miarodajny poziom Relaxu, a wszystko co w nim było lepsze od tego, co jest teraz, to była manna z nieba i już się skończyła. Nie podoba się - nie kupować. Nie wiem czy tym manifestem daje do zrozumienia, że zwija ten interes, bo przestał w niego wierzyć. Ale wiem, ze to sygnał dla mnie żebym odpuścił sobie ten projekt, bo jako czytelnik przestałem w niego wierzyć.
7
Dział ogólny / Odp: Egmont 2024
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Darth Lexus dnia Pt, 04 Październik 2024, 22:13:36 »
DC ma zebraną większość od runu Byrne'a i sukcesywnie kontynuuje to. Już niedługo będzie pierwszy tom Ery Trójkąta i wznowienie wcześniejszych przygód w kosmosie. W takim tempie wydawania E spokojnie powinno mieć co wydawać na lata, po kolei i, co najważniejsze, są to najlepsze lata Supermana.

Dla mnie to jedyna słuszna droga. Potem reszta.

Superman The Triangle Era Omnibus już się ukazał. Jeśt świetny. Zawiera dużo materiału opublikowanego przez nasze TM Semic. Np. Red Glass, Time and Time Again, Blackout czy zemsta Eradicatora. Kończy się przed samym Panic in the Sky, który wyjdzie zapewne w następnym tomie Triangle Era. Póki co brakuje jeszcze wydania tego co jest pomiędzy The Exile i właśnie Triangle Era, no ale może DC pokusi się o uzupełnienie luki.
8
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Darth Lexus dnia Pt, 04 Październik 2024, 22:10:19 »
chyba jednak może lepiej nie, cofnięcie się przed Śmierć jest dużo lepszą opcją

Tutaj muszę się zgodzić w 100%. Ale na szczęście w oryginale udało mi się prawie całość skompletować. Takie tam marzenie zajawionego TM Semicowca, któremu tamten wygląd Supermana siadł :)
9
Zakupy / Odp: Promocje w sklepach internetowych (komiksy obcojęzyczne)
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Deg dnia Pt, 04 Październik 2024, 22:10:07 »
10
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Darth Lexus dnia Pt, 04 Październik 2024, 22:07:58 »
Też trzymam kciuki za dobrą sprzedaż Supka. Taką Panikę na Niebie i inne historie sprzed Śmierci to bym poczytał 😍

Dalsze przygody po powrocie, zresztą też. Np. całą sagę z Supermanem Blue i Red.

Jeśli chodzi o całą sagę Supermana Blue/Red to niedawno skompletowałem niemal całość w zeszytach. Brakuje mi jedynie Challengers of the Unknown #15, który jest częścią eventu Millennium Giants. Na Supergirl #20 poczekam do końca miesiąca. Wszystko inne już mam i powiem Ci, że o ile fabuła to tragedia to jednak mnie ten wygląd Supermana kupił. Fani byli tak wściekli, że DC  po kilku miesiącach przywrócili Supkowi stare moce i wygląd. Nie wiem jak się tu wrzuca zdjęcia i krew mnie zalewa jak widzę, że coś jest nie tak z wielkością pliku (może ktoś pomoże?) ale np Superman #123 ma okładkę świecącą w ciemnościach. Na moim Instagramie można ją zobaczyć. Resztę Supermanów z tego okresu  wrzucę jak będę miał już całość.

https://www.instagram.com/p/C_GPavENB6b/?img_index=1
Strony: [1] 2 3 ... 10