Ostatnie wiadomości

Strony: [1] 2 3 ... 10
1
Zakupy / Odp: Sklepy internetowe, stacjonarne - wrażenia z zakupów
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Dracos dnia Dzisiaj o 15:31:35 »
Ostatnio ktoś miał rezerwacje odnośnie tego czy pakowanie na Egmont.pl nie będzie skutkowało zabawą w reklamacje. Zamówiłem około 8 pozycji twardookładkowych głównie Asteriksy plus Pasażerowie Wiatru i ~7 miękkookładkowych frankofonów, paczka swoje ważyła. Formatowo największy był tom Skargi Utraconych Ziem, a najmniejszy Wiedźmin. Wszystko stan igła środek paczki wyglądał tak:

2
Dział ogólny / Odp: PolishComicArt.pl
« Ostatnia wiadomość wysłana przez JanJ dnia Dzisiaj o 15:26:38 »
Jedyna różnica w treści pomiędzy oboma wydaniami to wg mnie dodatkowe strony b&w w droższej wersji, ale wszystkie historie w kolorze są w obu wydaniach, czy nie?
3
Dział ogólny / Odp: Studio Lain
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Frank_C dnia Dzisiaj o 15:26:27 »
Styczeń nawet bardziej mi pasuje. Wariant okładkowy drugi od góry będzie zamówiony.
4
Dział ogólny / Odp: Scream Comics
« Ostatnia wiadomość wysłana przez vision2001 dnia Dzisiaj o 15:25:15 »
Dziękujemy Wam za odwiedziny naszego stoiska podczas tegorocznych Targów Książki Historycznej. I zgodnie z obietnicą, podrzucamy planowane premiery grudnia.
O większości już wspominaliśmy.
Więc w telegraficznym skrócie:

- Kroniki... Oliviera Ledroita, doskonale Wam znanego z serii Wika, Requiem, Trzecie oko. Wydanie regularne i limitowane zawierać będą tomy 1-3 wydań oryginalnych.

- 12, Ślicznotka to one-shot narysowany przez rysownika doskonale Wam znanego z Mrocznych Miast, Francoisa Schuitena. Tym razem hołd miłośnika kolei i pary...

- Narodzony dwukrotnie, czyli klasyczny western autorstwa Deriba. Wybitnego szwajcarskiego rysownika, autora m.in Yakariego (Egmont) czy Buddy'ego Longwaya (Kurc). Wielkiego miłośnika Dzikiego Zachodu i klasycznej realistycznej kreski. Dziś coraz rzadszej w komiksie.

- Gorączka Urbikandyjska, czyli wydanie w kolorze jednego z tomów Mrocznych Miast, czyli w wersji w której pierwotnie ten komiks był planowany na rynku franko-belgijskim. Format 32 x24 cm z twardą okładką,  czyli taki jak Powrót Kapitana Nemo, jak i format wydania francuskiego. Taki wymóg i proszę zrozumcie, że autorzy podejmując tę decyzję, podjęli ją świadomie.

Wkrótce podrzucimy premiery, które planujemy na styczeń. Świadomie przekładamy, bowiem widzimy, co dzieje się z naszymi własnymi portfelami, jak i obserwujemy, ile premier szykują wydawnictwa komiksowe na okres przedświąteczny.

5
Zakupy / Odp: Allegro
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Cypher dnia Dzisiaj o 15:06:52 »
W oddziale chyba drukują etykietę tymczasową i naklejają na ten (obok) kod.
Paczkę da się zidentyfikować po numerze paczki i tym dziewięciocyfrowym kodzie, jak jeżdziła na samym kodzie, to wg. mnie ktoś się pomylił przepisując kod.
Ja wolę wysyłać właśnie na tym kodzie inpost, mi ostatnio zamiast paczkomatu zaplikowali apkomat. Ta debilna maszyna połowy paczek nie potrafi ocenić z etykiety czy paczka jest w paczkomacie czy nie. Miałem już dwie reklamacje, że paczka zginęła.
Jak wysyłam jak perek82 z kodem, to otwieram apkomat zdalnie z apki, paczkę do skrytki i klikam nadaj paczkę w apce i załatwione.
Pisałem do allegro z tym, że po aukcji, nie ma przesyłki w apce, tylko pojawia się póżniej, gdy już w paczkomacie. Jakiś gość odpisał, że przekaże pytanie do odpowiedniego działu i tyle go widzieli. Nie przeszkadzało im póżniej, napisać o opinię jak bardzo mi pomogli, z chęcią się zgodziłem i konkretnie wyładowałem, ale to przecież i tak dla nich nic nie znaczy...
6
Zakupy / Odp: Multiversum.pl - opinie o sklepie
« Ostatnia wiadomość wysłana przez WolfSazen dnia Dzisiaj o 15:00:43 »
Na Black Friday Azyl wrzucil info o "najlepszych cenach" podnoszac ceny ;D

Ktos skomentowal i...  juz nie mozna komentowac zadnych postów. Profesjonalisci ::)

To blokowanie komentarzy to taka tania zagrywka ;/
7
« Ostatnia wiadomość wysłana przez xanar dnia Dzisiaj o 14:33:16 »
Nie były niższe, były wyższe, ale była oferta ekspozycyjna a teraz nie ma.
8
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Murazor dnia Dzisiaj o 14:24:31 »
Na Black Friday Azyl wrzucil info o "najlepszych cenach" podnoszac ceny ;D

Ktos skomentowal i...  juz nie mozna komentowac zadnych postów. Profesjonalisci ::)

9
Dział ogólny / Odp: PolishComicArt.pl
« Ostatnia wiadomość wysłana przez eagir dnia Dzisiaj o 14:07:53 »
Dzieki za info o Moby Dick, z FB sie niestety niczego nie dowiem. Za jakis niezgodny z ich jedynymi, slusznymi pogladami komentarz dostalem bana. Tak samo jak chyba pol komiksowa nawiasem mowiac. Drugim tytulem o ile mnie pamiec nie myli mialo byc Stray Toasters.
Cześć. Trafiłem tutaj niedawno.
Przeczytałem te wszystkie komentarze dotyczące "Rosiński Fantastyczny" oraz postaci GK. I wychodzi na to, że w moich spostrzeżeniach na temat osoby wydawcy nie jestem odosobniony. Jestem zbieraczem / kompelcistą, i ciężko jest mi nawet nie dokończyć książki która mi się nie podoba. Ale w końcu wziąłem się za siebie, spojrzałem w lustro i pozbyłęm sie wszystkich dotychczasowych relaxów ( od razu z obydwu wydawnictw) i przestałem jakiś rok temu kupować. Przecież to jakaś masakra jaki poziom to prezentowało. 240 stron a może jedna dobra historia. Z tego co podglądam temat to nic nie straciłem. Nad "Rosiński Fantastyczny" długo się zastanawiałem, ale ostatecznie odpuściłem. Wydawca zapowiadał na początku, że albumy będą miały te same historie. A różnić się miały jedynie dodatkowymi wersjami tych samych kadrów (np szkice czy tam wersje b/w). A na koniec wprowadził jednak nowe treści (a jakże) do droższej pozycji. O nienumerowaniu albumów w wersji "exclusiv" nawet nie wspominam. Jak myślę o takich zagraniach to mam straszny niesmak...
A przy okazji dwa pytania.
1 - czy widzieliście "wojenkę" w opiniach na gildii w obydwu wersjach albumu? Bo w którymś momencie obserwowałem to dokładnie i to nie wygląda na spontanicznie pojawiające się pochlebne komentarze (te niepochlebne chyba bardziej naturalnie brzmią).
2 - czy do Was też Garula pisał (zpewne sprowokowany moim komentarzem na forum FB) na priv pewnego późnego piątkowego wieczoru, wylewając swoje żale na sytuację z Labrum?
Pozdro
10
Zakupy / Odp: Allegro
« Ostatnia wiadomość wysłana przez xanar dnia Dzisiaj o 14:04:25 »
Na olx jest tak, że jak wybierzesz nadaj bez etykiety to się pojawia w aplikacji a jak wybierzesz wydrukuj etykietę to się pojawia dopiero jak wrzucisz do paczkomatu.
Jak macie możliwość to drukujcie te etykiety i przyklejajcie na paczce, bo raz mi się zdarzyło, że bez tej etykiety sobie ta paczka jeździła bez celu po kraju i wyczytałem, że nie tylko mi.
Strony: [1] 2 3 ... 10