Ostatnie wiadomości

Strony: [1] 2 3 ... 10
1
Dział ogólny / Odp: Egmont 2025
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Castiglione dnia Dzisiaj o 20:13:56 »
Ostatnio dowiedziałem się, że była seria Kaczora Donalda, która zdobyła Eisnera - i z tego co widziałem, został wydany integral na ponad 400 stron kilka lat temu.

Widziałem, że wcześniej było to chyba wydane podzielone na kilka części.

Czy Egmont planuje to wydać ponownie?

W sumie Kaczora Donalda prawie nie znam, ale z tego co rozumiem wydał to jakiś rysownik, który jest uwielbiany przez fanów. Na allegro widziałem, że ten integral który kosztował koło 100 złotych gdy wyszedł, teraz kosztuje kilkaset :D
Jeśli chcesz to przeczytać, to się pospiesz, bo postępowy Disney zbanował część rozdziałów, więc nowego wydania możemy się nie doczekać.
2
Zakupy / Odp: Gildia.pl
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Castiglione dnia Dzisiaj o 20:12:13 »
Poza tym, no umówmy się, to nie jest tajemnica wagi państwowej, że CBŚ ci wjedzie na chatę, jak oszacujesz na oko, ile się sprzedało "Spawna".
3
Dział ogólny / Odp: Studio Lain
« Ostatnia wiadomość wysłana przez komiks dnia Dzisiaj o 20:11:00 »
Wieczorem nie było już nawet standardowej okładki. Po co kłamiesz?

Nie siej dezinformacji.
Przedsprzedaż była 8 maja, a poniżej jest post z 9 maja.

Spawn Gunsplinger ciągle dostępny. Kto miał kupić kupił. Nadwyżka (pewnie minimalne) może zalegać.
To będzie wyznacznik ilościowy przy wydaniu tradycyjnego Spawna.
4
« Ostatnia wiadomość wysłana przez 79ers dnia Dzisiaj o 20:10:43 »
Myślę, że każdy szanowany Youtuber chce przekazywać prawdziwe i rzetelne informacje.

Bez przesady każdy szanowany Youtuber to w zasadzie każdy i nikt konkretnie. To amatorzy, czasami hobbyści i entuzjaści, innym razem wyrobnicy dla których uwaga widza to sposób na zarabianie. Nie ma w tym absolutnie nic złego, tylko nie przesadzajmy, że tworzą coś wybitnego.
5
Komiksy amerykańskie / Odp: Marvel Origins - Kolekcja kolekcja w Polsce
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Saruman dnia Dzisiaj o 20:09:27 »
Potwierdzam, odebrałem paczuszkę już chyba w zeszły czwartek. Powolutku muszę zacząć nadrabiać lekturę, nazbierało mi się już chyba całe 6 tomów do przeczytania. :) W tym tygodniu wieczorami przenoszę się do lat 60.

6
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Adolf dnia Dzisiaj o 20:00:44 »
Button Man.
Proszę o sprostowanie i niesianie dezinformacji.

Słuszna uwaga. Jednak to jednorazowy wybryk. Nawet CE nie poszło od razu całe.
7
« Ostatnia wiadomość wysłana przez tomekrusłan dnia Dzisiaj o 19:58:12 »
Nie wiem co jest w powszechnej świadomości, to była odpowiedź na Twoje stwierdzenie, że komiksy wyprzedają się w jeden dzień. Na Gildii Spawn był przez 2 dni.

Wieczorem nie było już nawet standardowej okładki. Po co kłamiesz?
8
« Ostatnia wiadomość wysłana przez parsom dnia Dzisiaj o 19:58:08 »
Panie Wombat z Youtuba. Wiem, że Pan to przeczyta, bo opowiadał Pan, że śledzi to forum. Szkoda, że nie prześledził Pan dyskusji trochę szczerzej, bo wtedy miałby Pan większa wiedzę i nie szerzył dezinformacji.

2. Innym czynnikiem, o którym Pan nie mówi, to podział na Lain Europe i Lain USA. Właśnie przy Lain USA zaczęły padać rekordy sprzedażowe, gdzie po kilku dniach nie było czego zbierać.

Button Man.
Proszę o sprostowanie i niesianie dezinformacji.
9
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Adolf dnia Dzisiaj o 19:55:49 »
Panie Wombat z Youtuba. Wiem, że Pan to przeczyta, bo opowiadał Pan, że śledzi to forum. Szkoda, że nie prześledził Pan dyskusji trochę szczerzej, bo wtedy miałby Pan większa wiedzę i nie szerzył dezinformacji.

1. Nakład Spawna jest niejawny. Jedyne co wiemy, to że jest to więcej niż 800, ale Mała Kasia zdradziła, że przypuszczenia forumowiczów o 1600 są przesadzone. W negocjacjach z agencją pojawiła się liczba 1000. Czy tyle jest to nie dowiemy się, ale OSOBIŚCIE sądzę, że może tego być coś koło 1000-1200. I... to wystarczy. Do tej pory sprzedało się tego sporo, a jeszcze trochę zostało w sklepach. Jak widać jest pozytywne fomo, bo dla każdego starczyło, a spóźnialscy jeszcze mają szansę się załapać.
2. Innym czynnikiem, o którym Pan nie mówi, to podział na Lain Europe i Lain USA. Właśnie przy Lain USA zaczęły padać rekordy sprzedażowe, gdzie po kilku dniach nie było czego zbierać. Dlatego warto podkreślać, że nakład 800 zazwyczaj wystarczał i nawet często był za duży. * Co do Lain USA, wydawca ma już pewne pojęcie ile podnieść nakładu żeby zadowolić ludzi, ale żeby sobie piwnicy nie zawalić. Efekty już widzieliśmy przy Spawnie. Chcę jeszcze podkreślić, że komiksy z USA to nie jakaś awangarda jak to było wcześniej, tylko uśpiona nisza. Klienci Lain USA kierują się sentymentem, a nie chęcią eksplorowania "czegoś głębszego".
3. Co do okładek limitowanych, to nigdy nie było problemu, jak ktoś nie dostał to nie narzekał. Wszystko zaczęło się od przebudowy sklepu Gildia, która została poprowadzona nieprofesjonalnie i sprawiła, że klienci wpadli w furie i zaczęli się wyżywać na tym sklepie. Niestety odbiło się to rykoszetem na Studiu Lain, bo przez awaryjność sklepu nie dostali oni swojej wymarzonej okładki. Szereg nieszczęśliwych zbiegów okoliczności, na których korzystają skalperzy.

Dlatego proszę o drugi filmik ze sprostowaniem! Myślę, że każdy szanowany Youtuber chce przekazywać prawdziwe i rzetelne informacje.

Edit:
*Button Man to wyjątek, ale jednorazowy wybryk. Wszyscy byli zaskoczeni, do dziś nie wiadomo dlaczego tak się stało. A jeśli wiadomo, to może ktoś wytłumaczy, mnie tu wtedy nie było, znam tą akcję tylko z opowieści.
10
Dział ogólny / Odp: Wydawnictwo Lost In Time
« Ostatnia wiadomość wysłana przez vision2001 dnia Dzisiaj o 19:54:27 »
🔥🔥ZAPOWIEDŹ🔥🔥

Czerwcowe zapowiedzi otwierają "Druidzi" autorstwa Jean-Luca Istina ("Excalibur. Kroniki", "Piąta ewangelia", Thierry'ego Jigourela oraz Jacquesa Lamontagne'a ("Dziki Zachód"). 🙂
 -------------------
👉"Druidzi" będą komiksem nisko rabatowanym.
👉Dwie okładki do wyboru, zielona (standard) i ciemniejsza (limitowana).
👉Wydanie zawiera kompletny pierwszy cykl. Drugi (ostatni) cykl wydamy w przyszłym roku.
👉Na naszej stronie możecie zapisywać się do powiadomień o dostępności czerwcowych premier.
-------------------

Koniec V wieku. Świat się zmienia, chrześcijaństwo zaczyna coraz silniej wypierać starą wiarę. Bracia zakonni i celtyccy kapłani zwalczają się nawzajem z ukrycia. Dlatego gdy dochodzi do okrutnych morderstw mnichów, których ciała nadziano na pale poznaczone ogamami, podejrzenie w naturalny sposób pada na druidów.

Aby potwierdzić te niewiarygodne przypuszczenia, brat Gwenol i jego dawny nauczyciel, brat Budog, podejmują decyzję, by równoległe śledztwo w tej sprawie powierzyć... druidowi. Gwenc’hlan, ostatni celtycki kapłan z Armoryki, oraz towarzyszący mu uczeń Taran podejmują się tego zadania. Próbują przy tym uniknąć pułapek zastawionych przez fanatycznych przeciwników.
Wśród pozostałości neolitycznych kultów czai się mroczne zagrożenie...

Druidzi to rozgrywający się we wczesnym średniowieczu gęsty i emocjonujący thriller, którego scenarzystami są Jean-Luc Istin (Excalibur. Kroniki, Piąta Ewangelia) i Thierry Jigourel. Całość zilustrował Jacques Lamontagne (Dziki Zachód).

Wydanie zawiera tomy 1-6, składające się na pierwszy cykl Druidów.
-------------------
Podstawowe informacje:
👉Tytuł: Druidzi. Księga 1
👉Tytuł oryginalny: Les druides, tome 1-6
👉Scenariusz: Jean-Luc Istin, Thierry Jigourel
👉Rysunki i kolory: Jacques Lamontagne
👉Tłumaczenie: Jakub Syty
👉Redakcja: Maria Lengren
👉Korekta: Agata Bogusławska
👉Skład: Piotr Margol
👉Liczba stron: 304
👉Format: 240x320 mm