Ostatnie wiadomości

Strony: [1] 2 3 ... 10
1
Dział ogólny / Odp: Studio Lain
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Koalar dnia Dzisiaj o 01:51:49 »
Nikt nie uwzględnia, że sytuacja może się jeszcze zmienić i za 2-3 lata Arek sięgnie po tytuły, o których obecnie mówi "nie mamy w planach" :) Czy wtedy nagle stanie się wiarygodny?

Zapomniałem o tym.
Oczywiście, że nie :) Sorry, no przez lata miała być kontynuacja, potem jednoznacznie miało nie być i potem miałaby być?... No dla czytelników to pewnie lepiej, ale z wiarygodnością to nie ma nic wspólnego, bo nigdy nie wiadomo, kiedy wierzyć wydawcy. Ja trzymałem Absaloma długo w nadziei na finałowy tom, ale że nie trzymam prawie w ogóle niedokończonych serii, to po info, że nie będzie kontynuacji, sprzedałem oba tomy. Fajnie, jakby się ukazał i może bym kupił znów, ale takie lawirowanie z decyzjami (co ma wpływ na decyzje zakupowe i sprzedażowe) no to dla mnie leży daleko od wiarygodności.
2
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Koalar dnia Dzisiaj o 01:27:41 »
@Koalar: zawsze bardzo szanuję, co piszesz, więc zapytam z ciekawości: ilu wydawców Cię NIE zawiodło? :)

Większość ma coś za uszami :) Ale przy niektórych nie kojarzę nic, przez co mieliby u mnie jakąś większą krechę, np. Lost in Time, KG, Nagle, Elemental, Tore.

Jak ktoś coś odwala, to po prostu wyciągam wnioski. Egmont opowiadał bajki o Mistrzach Komiksu, że to limitowane nakłady bez dodruków. Po latach wydał znów, w innych wydaniach, ale te same komiksy. Wniosek - najlepsze (czy najpopularniejsze) komiksy są prawie zawsze wznawiane, wystarczy poczekać.

Sideca wydawnictwo krzak, no przecież nie było możliwości, żebym coś u nich kupił w preorderze.

Taurus - to już jest gigant nierzetelności - nie ma takiej opcji, żebym kupił jakikolwiek tom niewydanej do końca, nowej serii. Coś tam sprzedałem (np. 3 nieczytane tomy Elryka), bo nie liczę już na dokończenie.

Nie podoba mi się sposób wydawania komiksów przez paru wydawców (Timof i Kurc: brak folii, Scream: słaba korekta, ściemy i robienie z czytelników głupków), więc kupuje u nich tylko od święta.

Mandioca miała aferkę z limitowaną (!) Drogą, ale się nie obraziłem, jak chyba sam wydawca na memy i piosenkę na forum :)

Albo Ongrys zupełnie nie sprawdził tekstów w Josephine, przez co jest mnóstwo literówek, a nawet emotikony w dymkach, coś osobliwego :) No ale wypadek przy pracy.

O SL już pisałem :) Na szczęście macie teraz lepszą politykę wydawniczą i nie bawicie się w serie :)
3
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Death dnia Dzisiaj o 00:43:42 »
Frankofony z pierwszej ligi to: Wieże Bois-Maury, Pasażerowie Wiatru, Jonathan, CE, Buddy Longway, Blueberry, Nestor Burma, Mroczne Miasta, Klezmerzy, Valerian, Blast... :) Nigdy ich nikomu nie sprzedam. :)
4
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Katharinka dnia Dzisiaj o 00:26:25 »
Przeczytałam tyle stron dziwnej treści na tematy biznesowe😳 na tym forum . Co do komiksu to Darkness kupiłam bo kiedyś czytałam w crossie. Sama cena wyglądała okazyjnie, sądziłam że będzie jak w cena Egmontu czyli 300 zł za  tom i 600 łącznie, w promo 500/550 zł. Widząc że SL ma zamiar wydać inne tomy w ten sposób od Top Cow a nie będzie dodruków to kupiłam. Jeśli cena była by taka to raz na kwartał pewnie kupię taki pakiet.
5
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Wintermute dnia Dzisiaj o 00:19:39 »
@OokamiG: zrobiłeś mi wieczór!  ;D ;D ;D ;D ;D

💙

A poważnie mówiąc: nie wyobrażam sobie, żeby w tym wątku kiedykolwiek było bezpyskowo i grzecznie  :) Ale też nie uważam, że powinno być  8) bo to trochę inna bajka...
Na razie jest dziecinnie. Fochy i płacze a do tego śmietnik. Chcesz się czegoś dowiedzieć to trzeba lecieć przez strony jakichś nieprzerobinych traum niektórych Kolegów.
Cierpliwość Pana Arka jest wprost anielska
6
« Ostatnia wiadomość wysłana przez MałaKasia dnia Dzisiaj o 00:04:38 »
@OokamiG: zrobiłeś mi wieczór!  ;D ;D ;D ;D ;D

💙

A poważnie mówiąc: nie wyobrażam sobie, żeby w tym wątku kiedykolwiek było bezpyskowo i grzecznie  :) Ale też nie uważam, że powinno być  8) bo to trochę inna bajka...
7
« Ostatnia wiadomość wysłana przez OokamiG dnia So, 18 Styczeń 2025, 23:47:08 »
Arku, ale jak będziemy grzeczni na forum i nie będziemy pyskować to wypuścisz ten 4 i 5 tom Bezprawia?
8
« Ostatnia wiadomość wysłana przez MałaKasia dnia So, 18 Styczeń 2025, 23:30:27 »
@Koalar: zawsze bardzo szanuję, co piszesz, więc zapytam z ciekawości: ilu wydawców Cię NIE zawiodło? :)
Próbuję złapać perspektywę.

Arek bankowo zawiódł z Bezprawiem, ogłosił, że nie będzie kontynuacji... Ten sam case, jak dla mnie.

A tak w ogóle zawodzi cały czas, bo z Wami w ogóle rozmawia, czegoś nie dopowie i od razu 5 teorii spiskowych na podstawie wyobrażeń opartych na niewystarczających danych. [Wystarczyło, że ja, nawet nie Arek, nie dopowiedziałam "zakupu" i z mety SL zostało oskarżone o przestępstwo :) ].

Nikt nie patrzy, że sytuacja SL w ostatnich kilku latach zmieniła się chyba tak bardzo, że nie ma porównania z żadnym innym wydawcą (silny wzrost nie tylko sprzedaży, ale też popularności marki, zatrudnienia - w kontekście podwykonawców), a jednocześnie nadal jest to przedsięwzięcie hobbystyczne (i pewnie takim powinno pozostać, bo ta wizja jest Arkowi najbliższa), co wymaga ogromnej elastyczności i dostosowywania się do tego rozwoju. Nikt nie uwzględnia, że sytuacja może się jeszcze zmienić i za 2-3 lata Arek sięgnie po tytuły, o których obecnie mówi "nie mamy w planach" :) Czy wtedy nagle stanie się wiarygodny? Bo kiedyś powiedział A, a później kontra-A (bo sytuacja się zmieniła), a po latach kontra-kontra-A (bo znowu zmiana) - wracamy do punktu wyjścia. Mały wydawca na względnie nieprzewidywalnym rynku.
Żeby było jasne, nie spekuluję, znam Arka już jakiś czas, wiem, że po prostu potrafi zmienić zdanie. Osobiście najbardziej bym chciała, żeby wydał wszystko, co naobiecywał (namawiam go, ale z Bezprawiem też go namawiałam, trochę to zajęło...).

@starcek: Podasz, proszę, jakieś przykłady frankofonów 1. ligi? Znowu: próbuję złapać perspektywę.

9
Dział ogólny / Odp: PolishComicArt.pl
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Brvk dnia So, 18 Styczeń 2025, 23:14:14 »
No rzeczywiście, jest różnica względem tego, co widać na YouTubie. Co ciekawe, tam też da się zauważyć, że w różnych edycjach plansze są nieco inaczej zaprezentowane. W polskiej wersji najbardziej rzuca się w oczy nie tyle ścięty margines na górze, ale dół skrócony tak, że czasem nie widać dolnej ramki. Efektem tego trafiają się plansze, które zarys ramki na górze mają, a na dole nie mają - a na filmikach widać, że dana plansza ma obie ramki. W stopce jest info: "Projekt okładki, adaptacja graficzna albumu - layout: Zbigniew Larwa". Wygląda mi na to, że zmian dokonano celowo.

Zanim jednak kogoś szlag trafi i już będzie pomstował to najpierw niech zerknie na te plansze. Może to chamsko zabrzmi, ale treściowo one chyba niewiele tracą na tym przycięciu. Co nie znaczy, że podoba mi się taki zabieg. Wolałbym, żeby takich rzeczy nie robiono, ale skala jest trochę inna, niż ścięte dymki w screamowej Borgii.
10
Zakupy / Odp: Giełda - Sprzedam, kupię, zamienię
« Ostatnia wiadomość wysłana przez dmlakers1 dnia So, 18 Styczeń 2025, 22:51:38 »
Do sprzedania mam kilka komiksów.

1. JLA 1-4 (komplet) Grant Morrison -299 zł
2. Essential Spider-Man tom 1- 120 zł
3. Avengers - Nie poddamy się - 45 zł
4. Spider-Man - Spidergedon - 60 zł
5. Original Sin - Grzech pierworodny - 45 zł
6. Superman - Na cztery pory roku (WKK BiZ 39) - 55 zł
7. Thanos - Wyprawa Thanosa - 15 zł
8. DC Wonder Woman - The complete covers vol 3 - 25 zł

Wszystkie komiksy w stanie bardzo dobrym lub idealnym.

Możliwość zakupu poprzez serwis OLX z wysyłką do paczkomatu InPost lub punktu Orlen.

Po więcej informacji zapraszam do kontaktu priv.
Strony: [1] 2 3 ... 10