Ostatnie wiadomości

Strony: [1] 2 3 ... 10
1
Zakupy / Odp: Giełda - Sprzedam, kupię, zamienię
« Ostatnia wiadomość wysłana przez firzu dnia Dzisiaj o 20:42:48 »
Szukam drugiego tomu Hellblazera Careya najlepiej poniżej 80 zł i Shade - Człowiek przemiany Tom 2
w podobnych pięniądzach
2
Komiksy europejskie / Odp: Asteriks i Obeliks
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Kadet dnia Dzisiaj o 20:41:33 »
Potwierdzam, 96 stron, śliski papier.
3
Dział ogólny / Odp: Egmont 2024
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Kadet dnia Dzisiaj o 20:36:51 »
Ja zrozumiałem, że będą raz na dwa tygodnie, ale że filmiki z TK będą raz na miesiąc (bo raz będzie on, a raz - ktoś inny, np. pani Alicja).
4
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Czytamy Komiksy dnia Dzisiaj o 20:36:22 »
Tłumaczenie jedynki i dwójki takie, jak w serii niebieskiej i nowej serii białej, ale z korektami - w pierwszym albumie kowal w wiosce nazywa się Tenautomatiks (we wcześniejszych wydaniach Parabeliks albo Automatiks).

Czyli wygląda na to, że tłumaczenie też ujednolicili, super :) Ja zamówiłem już jakiś czas temu. Boję się tylko, żeby nie przerwali serii tak jak to było z wydaniem niebieskim. No ale zanim dojadą do tych 40 tomów, to miną lata. Zobaczymy jak będzie. Tomy specjalne też mam nadzieję, że wydadzą. Kto wie, może kiedyś doczekamy się "Lucky Luke'a" w podobnej edycji? :)

Te tomy serio mają 96 stron? Wyglądają na strasznie cienkie w porównaniu chociażby ze "Smoczą Krwią", które przecież mają taką samą ilość stron.
5
« Ostatnia wiadomość wysłana przez JanJ dnia Dzisiaj o 20:33:51 »
Nowe filmiki od Egmontu będę raz na miesiąc, ale za to nieco dłuższe. Trochę szkoda, że jednak nie co dwa tygodnie.
6
« Ostatnia wiadomość wysłana przez SawiK dnia Dzisiaj o 20:27:02 »
Up
Żeby to się sprzedało i przyjęło i by tak następstwem były kolejne tomy. Byrne i start eSa po KnNZ aż do Śmierci było by wspaniałe. Trzymam kciuki by ziściło się i TK w przyszłym roku ogłosił kolejne tomy a może i taki GL 🎸🎸🎸
7
Dział ogólny / Odp: Blanki
« Ostatnia wiadomość wysłana przez kaishaku dnia Dzisiaj o 20:22:32 »
Wciąż nic. Nie to pokolenie.

"Każde pokolenie odejdzie w cień. A nasze nie..."  ;P

Piotr Bednarczyk ?
Walczę jak bernardyńczyk o kolejny punkt ;)
8
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Kadet dnia Dzisiaj o 20:17:27 »
Część oryginalnych plansz i grafik reklamowych się powtarza, co zrozumiałe, jednak jubileuszowe wydanie skupia się niemal całkowicie na albumie i kulisach jego powstania, natomiast to nowe wydanie zawiera też teksty o historii starożytnej, których nie ma w wydaniu jubileuszowym. Wskutek tego np. w jubileuszowym jest więcej zdjęć kartek ze scenariusza Goscinnego, a w nowym - mniej zdjęć scenariusza, ale za to znacznie więcej tekstów historycznych i zdjęć posągów, płaskorzeźb, grafik itd.
9
Komiksy europejskie / Odp: Thorgal
« Ostatnia wiadomość wysłana przez JanJ dnia Dzisiaj o 20:12:10 »
Kup czarno-białe wydanie Niffle, bo na to od PCA to się nie doczekasz.

Też od dawna się zastanawiam czemu nie wyciagną z szuflad tych wszystkich szkiców i obrazów i nie wydadzą kolejnego artbooka. Rozszedłby się jak świeże bułeczki. Coraz więcej grafik Rosinskiego rozchodzi się na aukcjach to chociaż mogliby je uwiecznić w takim artbooku.
10
« Ostatnia wiadomość wysłana przez JanJ dnia Dzisiaj o 20:07:40 »
Daj spokój Kadet na dyskusje.

A jesteś w stanie porównać choć ogólnie te dodatki miedzy tym najnowszym wydaniem tomu 1 a tym jubileuszowym wydaniem tomu 1?
Strony: [1] 2 3 ... 10