Ostatnie wiadomości

Strony: [1] 2 3 ... 10
1
Dział ogólny / Odp: Studio Lain
« Ostatnia wiadomość wysłana przez OokamiG dnia Dzisiaj o 13:19:12 »
Ja wysłałem dziś im zapytanie, to niemal natychmiast dostałem info o kompletacji i wysyłce. Ciekawe czy bez tego by to ruszyło.
2
Dział ogólny / Odp: Planeta Komiksów
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Castiglione dnia Dzisiaj o 13:10:15 »
Wziąłem ten pakiet, który mają na podanej stronie - 235,90 za 3 tomy, do tego wysyłka do paczkomatu jest gratis. Czyli wychodzi 78,64 za tom, całkiem nieźle.
3
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Castiglione dnia Dzisiaj o 13:06:26 »
Podawali, że chcieli zrobić 2w1, ale licencjodawca oferował tylko tak lub omnibusy.
4
Dział ogólny / Odp: Nowości komiksowe na blogach
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Toranga dnia Dzisiaj o 13:04:16 »
Mówisz o polskich kanałach na Youtube o komiksach? Z tego co się orientuję, to największe polskie kanały komiksowe na Youtube nie dobijają do 10k subskrybentów. Nie ma możliwości żeby na tym zarobić. Nawet gdyby taki youtuber otrzymywał dodatkowo 20 darmowych komiksów na miesiąc i potem wszystko sprzedawał (jako używane), to nie zarobi nawet minimalnej krajowej.

Dokładnie tak. Pisanie, że ktoś zarabia w Polsce na prowadzeniu bloga/vloga o komiksach to nieporozumienie. Za wyjątkiem Otwartych komiksów i Kanału Fantastycznego to są wszystko przedsięwzięcia fanowskie, amatorskie, robione dla zabawy/przyjemnosci, a w żadnym razie dla zarobku. Oczywiście sporo osob dostaje "darmowe" egzemplarze, ale to żadne wykierne korzyści, raczej wymierne "straty wizerunkowe" z powodu komentarzy osób, którym to przeszkadza.

PS Dla wyjaśnienia: raz w życiu dostałem egzemplarz recenzencki, jak ponad 10 lat temu prowadziłem bloga. Wtedy się o niego nie starałem, teraz się nie staran o kolejne. Te komiksy, które chcę mieć sam sobie kupuję, a jak o jakimś chcę coś powiedzieć to to robię.
5
« Ostatnia wiadomość wysłana przez xanar dnia Dzisiaj o 13:02:53 »
A to nie mogli dać tak jak było wcześniej, chyba miękko było.
6
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Takesh dnia Dzisiaj o 12:45:10 »
Ja im też wysłałem zapytanie, bo na razie cisza...
7
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Castiglione dnia Dzisiaj o 12:37:23 »
No taki, że od kilku lat nie da się normalnie kupić?
8
Nasze komiksowe kolekcje / Odp: nori - kolekcja
« Ostatnia wiadomość wysłana przez Spiff dnia Dzisiaj o 12:37:02 »
Gratuluję zakupu!
...

Dwie szkody:
Szkoda, że do prezentacji nie załapała się fotka z moim ulubionym komiksem Nowakowskiego.
Chętnie bym zobaczył, jak  Wilcze Imperium prezentuje się w wersji cz-b.
Szkoda, że nori, w ramach ciekawostki, nie podał w jakim nakładzie wydano Nowakowskiego.
(możliwe, że nakład jest tajny i nori sam nie wie.)  :D

9
« Ostatnia wiadomość wysłana przez thecrow21 dnia Dzisiaj o 12:33:35 »
Po zapytaniu Gildii o wysyłkę King Sprawna, dostałem odp że "Czekamy jeszcze na dostawę od wydawcy"..))) Przedłuży się, oj przedłuży..
10
« Ostatnia wiadomość wysłana przez studio_lain dnia Dzisiaj o 12:16:58 »
Zwirek sie nie pochwalil
ale przygotował prezentację ABC Warriors

https://comics-2j4.pages.dev/abc-warriors
Strony: [1] 2 3 ... 10