Autor Wątek: Zapowiedzi gier, nadchodzące premiery. Ogólnie o grach (różne platformy)  (Przeczytany 33428 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Danio

Odp: Zapowiedzi gier, nadchodzące premiery. Ogólnie o grach (różne platformy)
« Odpowiedź #240 dnia: So, 03 Maj 2025, 07:23:49 »
https://www.rockstargames.com/newswire/article/258aa538o412ok/grand-theft-auto-vi-is-now-coming-may-26-2026
Raczej każdy kto wie cokolwiek o branży nie spodziewał się, że to wyjdzie w tym roku, ale fajnie że podali datę dokładniejszą już.

Offline Bushiken

« Odpowiedź #241 dnia: Wt, 06 Maj 2025, 15:50:27 »

Na osłodę Rockstar wrzucił nowy trailer.

Offline Danio

« Odpowiedź #242 dnia: Wt, 06 Maj 2025, 16:02:41 »
Jest ok. Trailer bez szału, ale i tak się jaram, mocno brakuje mi takich gier. Wszystkie "GTA lajki" się zawinęły to trzeba czekać na mesjasza 6.

Offline Bushiken

« Odpowiedź #243 dnia: Wt, 06 Maj 2025, 16:14:13 »
Tyulu wydawców już pouciekało z premierami na okres późniejszy niż pierwotna data premiery GTA VI a nie ma było co się bać :)

Offline Xmen

« Odpowiedź #244 dnia: So, 10 Maj 2025, 17:59:02 »
Są już recenzje nowego dooma. 15 maja gra trafi do gamepass. Będzie grane? Są tutaj jacyś fani?
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline Fanatyk_2004

« Odpowiedź #245 dnia: Wt, 13 Maj 2025, 18:24:48 »
Nowy Doom kupiony jakiś czas temu. Jest w drodze do paczkomatu. Jakimś fanem serii nie jestem, ale Doom 3 bardzo mi się podobał. Przeszedłem drugi raz na nintendo. Doom "restartujący serię" przeszedłem też się wkręciłem i bawiłem dobrze, ale od Doom Eternal odbiłem się po kilku godzinach. Tutaj liczę na przyjemną rozwałkę, odstresowującą po pracy i tyle. Tak naprawdę to czekam na wielkie boom i oficjalną zapowiedź Half-Life 3 :) :) :)

Offline Xmen

« Odpowiedź #246 dnia: Śr, 14 Maj 2025, 23:50:07 »
W Doom 3 grałem dawno temu, teraz czeka w kolejce na switch właśnie. Ten restartujący serię i eternal podobały mi się, ciężko mi je do siebie porównać, bo grałem w zbyt dużym odstępie czasu.
Mam nadzieję że doom the dark ages utrzyma poziom. W recenzjach widać że gameplay jest inny niż w poprzednich częściach, tarcza itd Oby nowości wyszły grze na plus.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Online Necr09

« Odpowiedź #247 dnia: Wt, 10 Czerwiec 2025, 11:10:21 »
W weekend odbywały się aż trzy imprezy związane z branżą gier, zapraszam więc do subiektywnego przeglądu:

Zaczynamy od Summer Game Fest:

1) Dying Light: The Beast

Najbardziej oczekiwana gra w tym roku przeze mnie. Ponownie jak w pierwszej części wcielamy się w role Kyle'a Crane'a. Widać, że po średnio udanej drugiej części Techland wziął najlepsze co z pierwszej i jego dodatku tworząc ten spin-off. Pemiera już w sierpniu tego roku, w spoilerze pół godzinny gameplay:

2) Code Vein II

Sequel wydanego w 2019 roku przez Bandai Namco eRPeGa zwanego w internetach "anime Dark Soulsami".

3) Resident Evil 9: Requiem

Wracamy do Raccoon City. Akcja koncentrować się będzie wokół analityk FBI Grace Ashcroft, córki jednej z bohaterek spin-offu RE: Outbreak, Alyssy Ashcroft.

4) End of Abyss

Szwedzi z Section 9 ujawnili trailer do swojej produkcji w gatunku przygodowe sci-fi/horror. Akcja dzieje się z bliżej niezidentyfikowanym ośrodku badawczym, w którym coś się stało, a młoda technik, Cel stara się przetrwać w tym opanowanym przez potwory kompleksie.

5) Fractured Blooms

Co powstanie z połączenia Silent Hilla z Doki Doki Literature Club? Fractured Blooms, premiera w bliżej nieokreślonej przyszłości.

6) ILL

Na zakończenie podsumowania SGF, nowy zwiastun do ILL, FPP horroru od Team Clout.

Cały SGF jakby ktoś chciał nadrobić:

1) Sleep Awake

Zaczynamy od psychologicznego horroru od twórcy genialnego Spec-Ops: The Line.

2) Crisol: Theater of Idols

Alternatywna wersja Hiszpanii, w której główny bohater, Gabriel, próbuje rozwikłać tajemnice zaginięcia bóstwa Słońca. Bardzo ciekawy koncept z używaniem własnej krwi/życia jako amunicji do broni.

3) Whispers in the Fog

Klimatyczny horror stworzony przez jednego dewelopera. Wyposażeni jedynie w latarke musimy odnaleźć drogę do domu w mrocznym lesie.

Cały FGS jakby ktoś chciał nadrobić:

1) Beast of Reincarnation

Nowe dzieło twórców Pokemonów (xD). Główna bohaterka, Emma, przemierza postapokaliptyczną Japonię starając się dotrzeć do tytułowej bestii i ją pokonać.

2) Clockwork Revolution

Mix Timeshift z Bioshockiem. Wygląda świetnie, oby dowiozło.

2) Mudang: Two Hearts

Taktyczna strzelanko-skradanka dziejąca się na terenie Korei Południowej. Wcialimy się role tajnego agenta siła Korei Północnej i piosenkarkę K-Pop z Korei Południowej próbujących rozwikłać zagadkę tajemniczych aktów terroryzmu w przeddzień unifikacji obu państw.

3) Keeper

Przygodówka od Double Fine. Wcielamy się w rolę żywej latarni morskiej przemierzającej baśniowe światy. Premiera w październiku.

4) Call of Duty: Black Ops 7

Zwiastun najnowszego CoDa. Akcja dzieje sie w roku 2035, a świat jest na krawędzi zagłady.

5) Cronos: The New Dawn

Nowy zwiastun do horroru TPP od polskiego Bloober Team. Świat w przyszłości został zniszczony przez tajemnicze zjawisko zwane Zmianą, główny bohater zwany Podróżnikiem stara sie przetrwać w tym świecie odnajdując wyrwy czasowe do Polski lat osiemdziesiątych ubiegłego wieku, gdzie będzie musiał przekonać konkretne osoby do podróży z nim do przyszłości.

6) Solo Leveling: Arise Overdrive

Prawdopodobnie najbardziej znany webtoon na świecie dostaje swoją wersje w klimatach Dark Souls. Odpowiedzialne za to jest koreańskie Netmarble więc pewnie będzie mocno nastawione na pay2play.

7) Aniimo

Na koniec klon Pokemonów, ciekawe czy ich też pozwą te pajace z Nintendo jak twórców Palworld xD

Całe XGS jakby ktoś chciał nadrobić:
FGO: 758,469,198

Online Leyek

« Odpowiedź #248 dnia: Wt, 10 Czerwiec 2025, 16:07:10 »
@up
Widzę, że przegapiłeś najlepszy pokaz czyli State of Play od Sony ;)

Online Necr09

« Odpowiedź #249 dnia: Wt, 10 Czerwiec 2025, 18:49:00 »
Bardzo możliwe, poprzedni tydzień miałem bardzoooo zajety, a widzę, że pokaz był 4 czerwca xD
FGO: 758,469,198