Autor Wątek: Zapowiedzi gier, nadchodzące premiery. Ogólnie o grach (różne platformy)  (Przeczytany 28427 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Online Leyek

Odp: Zapowiedzi gier, nadchodzące premiery. Ogólnie o grach (różne platformy)
« Odpowiedź #210 dnia: Pt, 27 Październik 2023, 21:15:58 »
Wrzucasz filmik z konsoli, a potem piszesz elaborat o tym jak marzysz jak to będzie działało i wyglądało na PC na kartach za 3-4 tysie (bo na innych RT nie pójdzie w sensownym klatkarzu). Aha fajnie :)

Online Pan M

« Odpowiedź #211 dnia: So, 28 Październik 2023, 11:05:06 »
Wrzucasz filmik z konsoli, a potem piszesz elaborat o tym jak marzysz jak to będzie działało i wyglądało na PC na kartach za 3-4 tysie (bo na innych RT nie pójdzie w sensownym klatkarzu). Aha fajnie :)

Zawsze można pisać, że gra wygląda jak z ps3, weź się nie ograniczaj ja to bym powiedział, ze nawet jak ps1 albo gameboy.

Online Pan M

« Odpowiedź #212 dnia: Nd, 19 Listopad 2023, 15:58:09 »
Wiem, że Mass effect Andromeda było słabo odebrane, wiem, że ludzie rozkładają ręce, że EA trzyma w swoich łapskach taką markę, ale mimo tego dziwi mnie, że nikt tego nie wrzucił

Niczego w sumie nie oczekuje, ale trylogia to na tyle dobre gry po dziś dzień, że potencjał jest, co innego, że Bioware nie jest już tym co kiedyś było, ale nadzieja umiera ostatnia. Możliwe też w rzeczywistości ten cały nowy mass effect to będzie remake trylogii. Już dwa lata temu wypuszczono remaster, więc to byłaby sprzedaż trzeci raz tej samej historii, ale jeżeli byłoby to przeniesienie całości na silnik graficzny godny dzisiejszych standardów i uczynienie gampelayu bardziej dynamicznym to czemu nie.

Online Leyek

« Odpowiedź #213 dnia: Nd, 19 Listopad 2023, 16:46:01 »
Ten dłuższy filmik lepszy:

Online Necr09

« Odpowiedź #214 dnia: Cz, 01 Luty 2024, 08:30:58 »
W nocy odbył się State of Play od Sony, najciekawsze 3 produkcje:

Metro Awakening
Nareszcie powrót do uniwersum Metro 2033, niestety w formie VR

Stellar Blade
Koreański RPG akcji, główną bohaterką jest Eve należąca do 7 drużyny powietrznodesantowej. Jej zadaniem będzie pomóc odzyskać Ziemię z rąk Naytiba, rasy kosmitów, którzy opanowali naszą planetę. Z gameplayu przypomina trochę genialnego Niera Automatę, jak gra przestanie być exsem PS5 za kilka lat to na pewno zagram.

Judas
FPS od twórcy pierwszego Bioshocka. Akcja dzieje się w mieście Mayflower znajdującym sie w kosmosie. Miasto to jest kontrolowane przez roboty decydujące co ludzie mogą robić, zadaniem głównej bohaterki jest to powstrzymać.

Były jeszcze jakieś Silent Hille czy Death Strandingi ale kogo by to interesowało  :P
FGO: 758,469,198

Online Leyek

« Odpowiedź #215 dnia: Cz, 01 Luty 2024, 14:34:31 »
Ten Judas to jedyna sensowna zapowiedź z całego pokazu jak dla mnie. Daliby wreszcie jakąś sensowną platformówkę, nawet średniobudżetową, a nie ciągle te japońskie naparzanki (sztucznie nazywane Action RPG).

Sillent Hill 2 od Bloobera jakiś taki drewniany.
Dziś na Playstation Store trafił też darmowy 2-3 godzinny Silent Hill :)

A i na Switchu wyszło demko Mario vs Donkey Kong :) to ogram w pierwszej kolejności.

Offline HugoL3

« Odpowiedź #216 dnia: Cz, 01 Luty 2024, 16:15:41 »
Mnie akurat ten Judas kompletnie nie interesuje bo odbiłem się od Bioshocka, ale fakt ze pokaz zdominowała japońszczyzna. Ogólnie, większość gier nie wnosi nic nowego i wcale nie odnoszę się tu tylko do remasterów/remaków.
Stellar Blade przypomina Niera/FF, ta gra z samurajami to taki trochę Ghost of Tsushima albo Assasin. Za mało pokazali tego Silent Hilla 2, bo o tym darmowym to nie wspominam bo niczym mnie nie zaciekawił.
No i liczyłem też na MGS3.
Zajebiście, że wyjdzie Sonic & Shadow Generations, tylko że ten drugi jegomość to w swoim dorobku ma jedną mega crap gierkę a tak to tylko występy jako postać drugoplanowa. W sumie to Shadow nawet nie miał swojej postaci w erze 16 bit, co jest niejako powiązane z podtytułem tej gry (raz gramy Soniciem stylizowanym na 16 bitowego, innym razem tym który pojawił się w pełnym 3D w serii Adventure).

Online xanar

« Odpowiedź #217 dnia: So, 18 Maj 2024, 12:42:56 »
W Japonii się chyba nowy Assassin nie podoba, hehe.

Twój komiks jest lepszy niż mój

« Odpowiedź #218 dnia: So, 18 Maj 2024, 13:01:05 »
  Nic dziwnego oni raczej poważnie podchodzą do swoich tradycji. Ogólnie cała ta historia pokazuje tylko poziom umysłowego spier...enia ludzi szeroko pojętego Zachodu zajmujących się kulturą. Już nie wystarczy wycierać sobie dupy własną historią, można to robić również cudzą.

Online Pan M

« Odpowiedź #219 dnia: So, 18 Maj 2024, 13:46:06 »
Jakby Ubi sie wyłożyło na psyk to płakać za nimi nie będę. Ostatni Assasyn, który był dobry to .. Black Flag gra z 2013 roku.

Chyba wyszli z założenia, że i tak nie nie dadzą rady zrobić niczego na poziomie Ghost of Tsushima i Sekiro i oto jest ich odpowiedz.

BTW ten pierwszy tytuł, gra wcześniej dostępna tylko na konsole Sony niedawno wyszedł na pcty, więc jak ktoś chce akurat zagrać w normalną grę o samurajach to ma okazję.

Wracając do Ubfi już nie wspomnę, ze to jest tylko jeden z wielu powodów dlaczego te  ich gry są takie tragiczne. Co większa mapa to bardziej pusta treścią i zawalona contentem na zasadzie 150 obozów bandytów, 250 skrzynek, 50 fortów itd.

Cięcie wszystkiego na dlc, gry usługi, całkowite usunięcie gry The Crew i defacto odebranie jej graczom.

Samo diversity to oczywiście typowy bullshit, ale są twórcy, którzy potrafią ugryźć ten temat w taki sposób, że  pasuje do konwencji świata przedstawionego przez co nie jest wymuszonym dziadostwem.

Najlepsze przykłady to Wiedźmin 3, Cyberpunk 2077, trylogia mass effect. Też trzeba brać pod uwagę, że tak naprawdę diversity działa najlepiej w grach o fantastycznym seetingu, a  historyczne tytuły napchane taką zawartością to często absolutny dramat. 

Już nie wspomnę, że to wszystko jest jakieś zaskakująco jednostronne, bo co słyszę o różnorodności to ciągle twarzą reklamową tego określenia są czarnoskórzy, kobiety i homoseksualiści. Latynosi, Azjaci, czy co dopiero różnorodne kultury europejskie są gdzieś tam na końcu nieistotne i niebrane pod uwagę, w kwestiach seksualności to mam wrażenie, że ludzie aseksualni w ogóle dla tej idei nie istnieją.

Przecież Ubi moglo stworzyć grę osadzoną na japońskim protagoniście czyli zrobić to z szacunkiem do tej różnorodności no ale Japonia to nie Afryka więc są mniej ważni względem religii różnorodności.

« Ostatnia zmiana: So, 18 Maj 2024, 13:53:25 wysłana przez Pan M »

Online xanar

« Odpowiedź #220 dnia: So, 18 Maj 2024, 14:55:26 »
Nie wiem, dla mnie to zakończyło się na Assassin’s Creed III, gdzie kończy się ten wątek Milesa. Black Flag odpadłem gdzieś na początku, Unity przeszedłem (chyba ma najlepszy parkur), Syndicate ściągnąłem bo było za darmo, włączyłem na chwilę i za raz wyłączyłem.
Mam ochotę zobaczyć Origins i Odyssey bo lubię greckie klimaty, ale nie wiem kiedy to nastąpi.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Dracos

« Odpowiedź #221 dnia: So, 18 Maj 2024, 17:19:01 »
@Pan M Hmm ja pamiętam że w pewnym momencie po premierze W3 to był straszny kociokwik że nie ma czarnych. Setting przypominający średniowieczną Europę, a oni pisk i oburzenie bo nie ma czarnych. Nawet któraś ze stron dająca oceny chyba im coś odjęła z ogólnej oceny bo nie szedł po linii partyjnej.

Online Pan M

« Odpowiedź #222 dnia: So, 18 Maj 2024, 19:35:57 »
Nie wiem, dla mnie to zakończyło się na Assassin’s Creed III, gdzie kończy się ten wątek Milesa. Black Flag odpadłem gdzieś na początku, Unity przeszedłem (chyba ma najlepszy parkur), Syndicate ściągnąłem bo było za darmo, włączyłem na chwilę i za raz wyłączyłem.
Mam ochotę zobaczyć Origins i Odyssey bo lubię greckie klimaty, ale nie wiem kiedy to nastąpi.

Ja Odyssey mam na uplayu od 5 lat i do dziś w tą grę nie zagrałem. Kupiłem nakręcony klimatem antycznej Grecji, obejrzałem materiały na yt i jak zobaczyłem, ze gra ma tak dużą mapę zawaloną tak powtarzalnymi aktywnościami to mi przeszło.

Lubię gry z otwartymi światami, lubię singlowe gry na długo ale dziś co raz częściej to są gry wypełnione contentem na zasadzie zapchajdziura.

@Pan M Hmm ja pamiętam że w pewnym momencie po premierze W3 to był straszny kociokwik że nie ma czarnych. Setting przypominający średniowieczną Europę, a oni pisk i oburzenie bo nie ma czarnych. Nawet któraś ze stron dająca oceny chyba im coś odjęła z ogólnej oceny bo nie szedł po linii partyjnej.

Czepialstwo wobec Wiedźmina 3 to mi się  wydawało strasznie na siłę w kwestii tych diversity spraw.
Na dobrą sprawę to ma mocno antyrasistowski wydźwięk, Ciri jest biseksualna, Yennfer to silna kobieca postać, jak się tam dobrze przypatrzyć to takich treści jest tam jeszcze więcej.  Tylko, że widocznie zachodnia lewicowa kapituła stwierdziła, że trzeba się prześcigać kto jest bardziej lewicowy. Tam u nich jakimś wyznacznikiem jest zagęszczenie czarnoskórymi bez względu na sens. Wiem, że trochę ten kociowik się uspokoił jak wykorzystano Ofirczyków w "sercach z kamienia" ale niesmak po tym ataku histerii pozostał.

Ja w ogóle mam zdanie, że ludzie od diveristy często i gęsto to są po prostu wielbiciele czarnoskórych  i wszystkiego co z nim związane a nie żadni piewcy różności. Diversity to i tak w 90% jest obsesyjne gadanie o czarnych i kobietach i niczym ponad to. Wszyscy tak ględzą o przybyszach z Afryki, że aż złośliwość nakazuje spytać USA "co z rdzennymi amerykanami, których kolonizatorzy przetrzebiali hurtowo?" Rozumiem, że temat nie jest tak nośny jak czarnoskórzy wiec trzeba go olać. Goście od diveristy powinni zmienić po prostu nazwę definicje z różnorodności na sprawy czarnych i byłoby przynajmniej czarno na białym o co chodzi- o ironio  ;D
« Ostatnia zmiana: So, 18 Maj 2024, 19:37:43 wysłana przez Pan M »

Offline nori

« Odpowiedź #223 dnia: So, 18 Maj 2024, 21:25:28 »
Z ta różnorodnością, to niekoniecznie dbanie o czyjeś interesy. Przynajmniej, jeżeli zagłębia się bardziej w temat, choć należy traktować to jako plotki, spekulacje, czy po prostu teorie spiskowe. Za propagowaniem różnorodności stoją ogromne koncerny i ogromne pieniądze, natomiast samo propagowanie nie przynosi zysków, co więcej korporacje takie jak Disney zaczęły notować wielomilionowe straty (w przypadku korporacji Myszki Miki mówi się o kwocie 800 milionów dolarów za sam 2023 rok).

Więc coś musi być na rzeczy, tylko do końca nie wiadomo co. Tym bardziej, że czasem stosowanie tych zasad, wycieki prezentują się dość dziwnie, jakby były robione na siłę, by wywołać jak największe oburzenie. Wycieki dziwnych materiałów także są dość ciekawe, albo stoi za tym ogromna ludzka głupota, albo robione to jest z premedytacją.

Można spekulować, że tak naprawdę coś innego za tym stoi. Już coraz częściej pojawiają się głosy, jakby to było wszystko robione po to, by zając czymś ludzi, a tymczasem Ci najbogatsi, stojący za ogromnymi biznesami, w spokoju mogą grzebać przy innych aspektach, bo nikt nie zauważy, że pojawią się jakieś zmiany na rynku, ceny, inflacja, manipulowanie politycznymi zagrywkami itp. Podkreślam, to spekulacje, teorie spiskowe, ale warto wczytać się w temat dokładniej, nieco na spokojnie, i poszukać w tych postępowaniach sensu. Do tego często przewijają się postacie mające coś wspólnego z największymi biznesami, a stojące w tle i tylko pociągające za sznurki.

8studs blog o klockach LEGO, komiksach i filmach.

Online Leyek

« Odpowiedź #224 dnia: Pt, 31 Maj 2024, 12:52:20 »
Najlepsza wg mnie gra na PS5 (i do tego darmowa) doczeka się wreszcie pełnoprawnej kontynuacji:

Jaram się strasznie, bo to jest poziom mistrzów platformówek z Nintendo, ale z lepszą grafą i świetnym wykorzystaniem możliwości pada.