Widzę ze ubi dalej potrafi zrobic modele twarzy npcow, które absolutnie odstaja. Patrze na twarze Navi ze zwiastunu, i nie wierzę jak slabiutko to wygląda przy twarzach npcow z Horizona, rdr2 czy wiedzmina 3,gier sprzed paru lat z czego jedna ma prawie dekade.
Co do licencji to jestem pewny, ze ubi doszlo do wnioskow ze 20 taki sam assasyn po prostu nie sprzeda się tak dobrze jak planuja, a na grę z avatara rzuci się więcej ludzi. Mogą tez wciskac fanom kit, ze to przeciez co innego a gameplay to pewnie będzie typowy far cry. Mnie np gra na licencji avka nie rusza wcale, bo to jest dla mnie marka z przerazliwie plytkimi postaciami nawet jak na blockbuster, a do tego o ile swiat jest ladny to tez przy tym zbyt kiczowaty. Za to star wars to juz jak najbardziej jestem ciekaw, ale matwi mnie czy ubi nie zabije swoim manieryzmami tego projektu i nie lepiej by bylo gdyby dostalo to mniejsza studio pokroju Obsidian.
BTW ubi takie jak to obecne nie zrobi gry na miarę rdr2. Nie ma szans. R dopracowuje swoje gry a ubi klepie kotlety.