Autor Wątek: Zapowiedzi gier, nadchodzące premiery. Ogólnie o grach (różne platformy)  (Przeczytany 37283 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

ukaszm84

• Gość
Odp: Zapowiedzi gier, nadchodzące premiery. Ogólnie o grach (różne platformy)
« Odpowiedź #180 dnia: Pn, 12 Czerwiec 2023, 14:21:28 »
Mają olbrzymie doświadczenie w otwartych światach (AC, FC, WD) tylko zawsze czegoś w tych grach brakowało

Przede wszystkim kreatywności.

FikoFaryzmWsteczny_DC

• Gość
« Odpowiedź #181 dnia: Pn, 12 Czerwiec 2023, 18:47:33 »

A teraz zwiastuny z Xbox Games Showcase 2023:

Zaczynamy od Gwiezdnych Wojen od Ubishitu Ubisoftu, Star Wars Outlaws, gameplay zadebiutuje dzisiaj w nocy na Ubisoftowym wydarzeniu, ciekawe na ile to będzie otwarty świat jak to Ubi zapowiada:

,,There is a big galaxy out there... ". Ciekawe czy z ust protagonistki "Star Wars Outlaws" brzmi to bardziej dosłownie czy w przenośni - chciałbym aby rzeczywiście świat przedstawiony w grze... był po prostu duży. Żeby to był ,,sandbox". No ale zaraz... to nie jest pierwsza sandboxowa gra w realiach Gwiezdnych Wojen - dlaczego media tak buczą w tym względzie? Przecież nawet ostatnio wydawany "Star Wars Jedi" powinien być określany gatunkowo ,,sandboxem z perspektywy trzeciej osoby", a on był wydany przez "Outlaws"... chyba że produkcja ,,Ubi" jest jakimś innym sandboxem i ja czegoś nie wiem: sieciowy sandbox? O ile coś takiego growego istnieje. Zwiastun wygląda na tyle intrygująco, że... mogę określić jedno: duże prawdopodobieństwo, że główna bohaterka to żeńska wersja Hana Solo, a sama Galaktyka przedstawiona w grze przypomina napięcia polityczno-społeczne i klimat rodem z filmowego Spin-Offu z Solo właśnie i serialu "Andor" a może i z anulowanej gry video " Star Wars 13 13". Oby to pykło. :D ;D ;D

Offline Necr09

« Odpowiedź #182 dnia: Wt, 13 Czerwiec 2023, 09:42:46 »
Ubisoft ujawnił swoje produkcje na nocnym Ubisoft Forward 2023:

Zaczynamy od gradaptacji Avatara Jamesa Camerona Avatar: Frontiers of Pandora, akcja ma się dziać 15 lat po pierwszym filmie, ale przed drugim, będzie open world:

Dalej jest Książę Persji, gdzie nie będziemy grać Księciem Persji (xD) tylko jakimś paziem ze straży królewskiej (xDD), Prince of Persia: The LostCrown, gra wygląda jakby ją projektowali na telefony, ale w ostatnim momencie zdecydowali sie wypuścić na PC i konsole:

Trzecia część The Crew o podtytule Motorfest pozwoli nam zwiedzać Hawaje:

Chyba najciekawsza zapowiedź z całego wydarzenia, Assassin's Creed: Nexus, gra tylko na urządzenia VR:

Assassin's Creed: Mirage ma byc powrotem serii do korzeni bez ekstremalnie rozbudowanego otwartego świata:

Skull and Bones dostało zapowiedź nowej zamknietej bety, miałem okazje grać w poprzednią otwartą, gra była ciekawa, ale piekielnie źle zoptymalizowana ze skalą trudności, niemniej jak na Ubisoft było nieźle:

Na koniec zapowiadany wczoraj gameplay do Star Wars Outlaws, który wygląda jak typowa gra od Ubi, "przynieś, zabij, odnieś"
FGO: 758,469,198

FikoFaryzmWsteczny_DC

• Gość
« Odpowiedź #183 dnia: Wt, 13 Czerwiec 2023, 10:01:06 »
Ubisoft ujawnił swoje produkcje na nocnym Ubisoft Forward 2023:

Zaczynamy od gradaptacji Avatara Jamesa Camerona Avatar: Frontiers of Pandora, akcja ma się dziać 15 lat po pierwszym filmie, ale przed drugim, będzie open world:

Na koniec zapowiadany wczoraj gameplay do Star Wars Outlaws, który wygląda jak typowa gra od Ubi, "przynieś, zabij, odnieś"

Eh, nie powiedziałbym, że "Outlaws" to klasyczne ,,przynieś, zabij, odnieś"; wiem, o jaki aspekt tej gry chodzi, o jaki wyznacznik ,,ubisoftowości". Może i jest to trochę bardzo klasyczna, powtarzalna mechanika gry w tym starwarsowym przypadku, ale... świat przedstawiony wygląda tu ,,pysznie": zdaje się ogromna przestrzeń, dobre odwzorowanie detali, i ciekawy starwarsowy klimat. Gameplay nie jest po prostu nudny - na pewno fani Gwiezdnych Wojen ponarzekają, ale i tak w to zagrają.

A w przypadku "Avatar"... hmmm ta gra również może być albo zbyt duża i łatwa, albo zbyt duża, zbyt piękna wizualnie i za trudna.

Te dwie gry kupuję w ciemno nawet gdyby kosztowały łącznie więcej, niż kwota, którą Sknerus McKwacz ma w swoim skarbcu...  ;D ;D

Offline HugoL3

« Odpowiedź #184 dnia: Wt, 13 Czerwiec 2023, 11:16:27 »
Kurczę, ciekawe do jakich wniosków doszli w Ubisoft, że zdecydowali się rozwijać gry na licencji (Avatar, Star Wars). Czyżby mieli problem z wykreowaniem kolejnej marki?
Jeśli te nowe Star Warsy bedą prawdziwym open worldem i faktycznie nasza postać będzie złolem to możliwe, że w końcu otrzymamy GTA w tym świecie :) mokry sen niejednego fana uniwersum.

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #185 dnia: Wt, 13 Czerwiec 2023, 11:48:13 »
Jeśli te nowe Star Warsy bedą prawdziwym open worldem i faktycznie nasza postać będzie złolem to możliwe, że w końcu otrzymamy GTA w tym świecie :) mokry sen niejednego fana uniwersum.

I 90% tego, co będziesz tam robił to będzie ganianie od znacznika do znacznika żeby przynieść jakieś owoce tubylcom :P

Offline HugoL3

« Odpowiedź #186 dnia: Wt, 13 Czerwiec 2023, 11:52:32 »
Takie misje były też w genialnym RDR2, wszystko zależy od tego jak gra nagrodzi mnie za takie uczynki. Jeśli tylko skórką to faktycznie szkoda zachodu...

Offline Pan M

« Odpowiedź #187 dnia: Wt, 13 Czerwiec 2023, 18:12:51 »
Widzę ze ubi dalej potrafi zrobic modele twarzy npcow, które absolutnie odstaja. Patrze na twarze Navi ze zwiastunu,  i nie wierzę jak slabiutko to wygląda przy twarzach npcow z Horizona, rdr2 czy wiedzmina 3,gier sprzed paru lat z czego jedna ma prawie dekade.

Co do licencji to jestem pewny, ze ubi doszlo do wnioskow ze 20 taki sam assasyn po prostu nie sprzeda się tak dobrze jak planuja, a na grę z avatara rzuci się więcej ludzi. Mogą tez wciskac fanom kit, ze to przeciez co innego a gameplay to pewnie będzie typowy far cry. Mnie np gra na licencji avka nie rusza wcale, bo to jest dla mnie marka z przerazliwie plytkimi postaciami nawet jak na blockbuster, a do tego o ile swiat jest ladny to tez przy tym zbyt kiczowaty. Za to star wars to juz jak najbardziej jestem ciekaw, ale matwi mnie czy ubi nie zabije swoim manieryzmami tego projektu i nie lepiej by bylo gdyby dostalo to mniejsza studio pokroju Obsidian.

BTW ubi takie jak to obecne nie zrobi gry na miarę rdr2. Nie ma szans. R dopracowuje swoje gry a ubi klepie kotlety.
« Ostatnia zmiana: Wt, 13 Czerwiec 2023, 18:28:56 wysłana przez Pan M »

Offline Leyek

« Odpowiedź #188 dnia: Wt, 13 Czerwiec 2023, 21:36:31 »
Dalej jest Książę Persji, gdzie nie będziemy grać Księciem Persji (xD) tylko jakimś paziem ze straży królewskiej (xDD), Prince of Persia: The LostCrown, gra wygląda jakby ją projektowali na telefony, ale w ostatnim momencie zdecydowali sie wypuścić na PC i konsole:

A to i tak jedyna gra jaka mnie z tej konfy Ubi minimalnie zainteresowała ;) (no jeszcze DLC do Kórlików, ale to było znane, że będzie Rayman i materiał trwał parę sekund).
Obejrzałem praktycznie całość konferencji na przewijaniu do właściwych materiałów, bo oczywiście lania wody było 80%, a o samych grach tylko trochę.

Po cichu liczyłem na nowego Raymana 2D, ale to już się chyba nie doczekam :/

Offline HugoL3

« Odpowiedź #189 dnia: Śr, 14 Czerwiec 2023, 08:57:17 »
Te Star Warsy dobrze wyglądają, tylko pytanie co gracz będzie mógł tam robić. Mamy sterowanie pojazdami, przemieszczanie się między planetami, nasza postawa wpływa na to, czy ścigają nas inni łowcy głów czy nie.
Postać kompletnie mnie nie zachęciła, chyba wolałbym aby gra pozwalała na stworzenie własnego bohatera.

FikoFaryzmWsteczny_DC

• Gość
« Odpowiedź #190 dnia: Pt, 16 Czerwiec 2023, 11:41:52 »

Tiu tiu, pysznieeee! A dlaczego? Bo Alan Wake II zdaje się być mocarnie klimatyczną produkcją. ,,Mocarnie", bo tak napisałem, jest nie bez powodu! Granica między efektami świetlnymi a głębszą czernią, czyli cała ta gama gry światła-cienia, jak widać na gameplayu powyżej, jest niezwykle dobrze wtłoczona w świat gry dzięki silnikowi graficznemu. Wiecie, jak na stephenkingowskie klimaty, jak na ogólne założenie fabularne tej produkcji i to, co pokazywała do tej pory część pierwsza "Alan Wake", zdaje się być dużo lepiej niż ,,powyżej oczekiwań!". Nawet ziomki z TVgry jarają się tym tytułem. Damn it! Dajcie mi to, już teraz! Najlepiej do tego 85 calowy OLED na ścianę, Dolby Atmos do tego i będę w siódmym niebie! Bang bang!

Offline Leyek

« Odpowiedź #191 dnia: Śr, 21 Czerwiec 2023, 22:22:45 »
Dzisiejszy Nintendo Direct najlepszy od dawna. Do pełni szczęścia zabrakło tylko trójwymiarowego Mariana i nowego Donkey Konga, ale i tak jest grubo:

- remake Super Mario RPG:

- Super Mario Bros. Wonder:

- Sonic Superstars:

- Pikmin 4:

- całkiem sympatycznie wyglądająca platformówka 3D third party:

- WarioWare: Move It!:

a w 2024:

- gra z księżniczką Peach:

- podrasowany Luigi's Mansion 2:

Cały Direct (jeszcze m.in. Detektyw Pikachu):

Offline Kyms

« Odpowiedź #192 dnia: Cz, 22 Czerwiec 2023, 08:45:52 »
Ogłoszono jeszcze, że trylogia Arkham trafi na Switcha
Zapraszam na portal o DC https://uniwersumdccomics.com.pl/

Zapraszam na portal o serialach https://serialomaniak.com/

Offline HugoL3

« Odpowiedź #193 dnia: Cz, 22 Czerwiec 2023, 10:59:34 »
Nikt też nie wspomniał o remasterach MGS, trzech pierwszych częściach. Tylko, że będzie to dokładnie to samo, co juz wyszło na ps3...

FikoFaryzmWsteczny_DC

• Gość
« Odpowiedź #194 dnia: So, 01 Lipiec 2023, 18:30:40 »

Mistrz wśród mistrzów. Jaka sklejka w montażu! Duet dobrany idealnie. Pewnie - jeśli rzecz jasna jest to możliwe - jakiś pozytywnie szajbnięty i zakręcony geek, który zna się na rzeczy pobawi się w kodzie "God of War" i zrobi takiego moda.

P.S. Coś wiadomo o pudełkowym wydaniu "Cyberpunk 2077" na Switcha?! Ze dwa lata temu było o tym cholernie głośno, zwłaszcza na zachodzie. Ciekawe, jak długo jeszcze Nintendo dalej będzie olewać rynek polski, a chodzi o brak na sprzęcie tej marki: menu polskie konsol, interfejs, napisy w grach Nintendo czy dubbing.