Autor Wątek: Zapowiedzi gier, nadchodzące premiery. Ogólnie o grach (różne platformy)  (Przeczytany 37272 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Danio

Odp: Zapowiedzi gier, nadchodzące premiery. Ogólnie o grach (różne platformy)
« Odpowiedź #240 dnia: So, 03 Maj 2025, 07:23:49 »
https://www.rockstargames.com/newswire/article/258aa538o412ok/grand-theft-auto-vi-is-now-coming-may-26-2026
Raczej każdy kto wie cokolwiek o branży nie spodziewał się, że to wyjdzie w tym roku, ale fajnie że podali datę dokładniejszą już.

Offline Bushiken

« Odpowiedź #241 dnia: Wt, 06 Maj 2025, 15:50:27 »

Na osłodę Rockstar wrzucił nowy trailer.

Offline Danio

« Odpowiedź #242 dnia: Wt, 06 Maj 2025, 16:02:41 »
Jest ok. Trailer bez szału, ale i tak się jaram, mocno brakuje mi takich gier. Wszystkie "GTA lajki" się zawinęły to trzeba czekać na mesjasza 6.

Offline Bushiken

« Odpowiedź #243 dnia: Wt, 06 Maj 2025, 16:14:13 »
Tyulu wydawców już pouciekało z premierami na okres późniejszy niż pierwotna data premiery GTA VI a nie ma było co się bać :)

Offline Xmen

« Odpowiedź #244 dnia: So, 10 Maj 2025, 17:59:02 »
Są już recenzje nowego dooma. 15 maja gra trafi do gamepass. Będzie grane? Są tutaj jacyś fani?
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline Fanatyk_2004

« Odpowiedź #245 dnia: Wt, 13 Maj 2025, 18:24:48 »
Nowy Doom kupiony jakiś czas temu. Jest w drodze do paczkomatu. Jakimś fanem serii nie jestem, ale Doom 3 bardzo mi się podobał. Przeszedłem drugi raz na nintendo. Doom "restartujący serię" przeszedłem też się wkręciłem i bawiłem dobrze, ale od Doom Eternal odbiłem się po kilku godzinach. Tutaj liczę na przyjemną rozwałkę, odstresowującą po pracy i tyle. Tak naprawdę to czekam na wielkie boom i oficjalną zapowiedź Half-Life 3 :) :) :)

Offline Xmen

« Odpowiedź #246 dnia: Śr, 14 Maj 2025, 23:50:07 »
W Doom 3 grałem dawno temu, teraz czeka w kolejce na switch właśnie. Ten restartujący serię i eternal podobały mi się, ciężko mi je do siebie porównać, bo grałem w zbyt dużym odstępie czasu.
Mam nadzieję że doom the dark ages utrzyma poziom. W recenzjach widać że gameplay jest inny niż w poprzednich częściach, tarcza itd Oby nowości wyszły grze na plus.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline Necr09

« Odpowiedź #247 dnia: Wt, 10 Czerwiec 2025, 11:10:21 »
W weekend odbywały się aż trzy imprezy związane z branżą gier, zapraszam więc do subiektywnego przeglądu:

Zaczynamy od Summer Game Fest:

1) Dying Light: The Beast

Najbardziej oczekiwana gra w tym roku przeze mnie. Ponownie jak w pierwszej części wcielamy się w role Kyle'a Crane'a. Widać, że po średnio udanej drugiej części Techland wziął najlepsze co z pierwszej i jego dodatku tworząc ten spin-off. Pemiera już w sierpniu tego roku, w spoilerze pół godzinny gameplay:

2) Code Vein II

Sequel wydanego w 2019 roku przez Bandai Namco eRPeGa zwanego w internetach "anime Dark Soulsami".

3) Resident Evil 9: Requiem

Wracamy do Raccoon City. Akcja koncentrować się będzie wokół analityk FBI Grace Ashcroft, córki jednej z bohaterek spin-offu RE: Outbreak, Alyssy Ashcroft.

4) End of Abyss

Szwedzi z Section 9 ujawnili trailer do swojej produkcji w gatunku przygodowe sci-fi/horror. Akcja dzieje się z bliżej niezidentyfikowanym ośrodku badawczym, w którym coś się stało, a młoda technik, Cel stara się przetrwać w tym opanowanym przez potwory kompleksie.

5) Fractured Blooms

Co powstanie z połączenia Silent Hilla z Doki Doki Literature Club? Fractured Blooms, premiera w bliżej nieokreślonej przyszłości.

6) ILL

Na zakończenie podsumowania SGF, nowy zwiastun do ILL, FPP horroru od Team Clout.

Cały SGF jakby ktoś chciał nadrobić:

1) Sleep Awake

Zaczynamy od psychologicznego horroru od twórcy genialnego Spec-Ops: The Line.

2) Crisol: Theater of Idols

Alternatywna wersja Hiszpanii, w której główny bohater, Gabriel, próbuje rozwikłać tajemnice zaginięcia bóstwa Słońca. Bardzo ciekawy koncept z używaniem własnej krwi/życia jako amunicji do broni.

3) Whispers in the Fog

Klimatyczny horror stworzony przez jednego dewelopera. Wyposażeni jedynie w latarke musimy odnaleźć drogę do domu w mrocznym lesie.

Cały FGS jakby ktoś chciał nadrobić:

1) Beast of Reincarnation

Nowe dzieło twórców Pokemonów (xD). Główna bohaterka, Emma, przemierza postapokaliptyczną Japonię starając się dotrzeć do tytułowej bestii i ją pokonać.

2) Clockwork Revolution

Mix Timeshift z Bioshockiem. Wygląda świetnie, oby dowiozło.

2) Mudang: Two Hearts

Taktyczna strzelanko-skradanka dziejąca się na terenie Korei Południowej. Wcialimy się role tajnego agenta siła Korei Północnej i piosenkarkę K-Pop z Korei Południowej próbujących rozwikłać zagadkę tajemniczych aktów terroryzmu w przeddzień unifikacji obu państw.

3) Keeper

Przygodówka od Double Fine. Wcielamy się w rolę żywej latarni morskiej przemierzającej baśniowe światy. Premiera w październiku.

4) Call of Duty: Black Ops 7

Zwiastun najnowszego CoDa. Akcja dzieje sie w roku 2035, a świat jest na krawędzi zagłady.

5) Cronos: The New Dawn

Nowy zwiastun do horroru TPP od polskiego Bloober Team. Świat w przyszłości został zniszczony przez tajemnicze zjawisko zwane Zmianą, główny bohater zwany Podróżnikiem stara sie przetrwać w tym świecie odnajdując wyrwy czasowe do Polski lat osiemdziesiątych ubiegłego wieku, gdzie będzie musiał przekonać konkretne osoby do podróży z nim do przyszłości.

6) Solo Leveling: Arise Overdrive

Prawdopodobnie najbardziej znany webtoon na świecie dostaje swoją wersje w klimatach Dark Souls. Odpowiedzialne za to jest koreańskie Netmarble więc pewnie będzie mocno nastawione na pay2play.

7) Aniimo

Na koniec klon Pokemonów, ciekawe czy ich też pozwą te pajace z Nintendo jak twórców Palworld xD

Całe XGS jakby ktoś chciał nadrobić:
FGO: 758,469,198

Offline Leyek

« Odpowiedź #248 dnia: Wt, 10 Czerwiec 2025, 16:07:10 »
@up
Widzę, że przegapiłeś najlepszy pokaz czyli State of Play od Sony ;)

Offline Necr09

« Odpowiedź #249 dnia: Wt, 10 Czerwiec 2025, 18:49:00 »
Bardzo możliwe, poprzedni tydzień miałem bardzoooo zajety, a widzę, że pokaz był 4 czerwca xD

Offline Necr09

« Odpowiedź #250 dnia: Śr, 20 Sierpień 2025, 09:18:35 »
Wczoraj wieczorem odbył się pokaz w ramach gamescom Opening Night Live 2025, zapraszam więc do subiektywnego podsumowania:

1) Warhammer 40,000 Dawn of War 4

Już czwarta odsłona jednego z najważniejszych RTSów w historii. Do wyboru tylko cztery frakcje, Space Marines, Orki, Nekroni oraz po raz pierwszy oficjalnie Adeptus Mechanicus. Po zwiastunie widać, że chcą bardziej oddać klimat pierwszej części niż nieudanych drugiej i trzeciej. Premiera oficjalnie w przyszłym roku.

2) La Divina Commedia

Hack'n'Slash w świecie Boskiej Komedii Dante Alighieriego. Niestety więcej szczegółów twórcy mają ujawnić dopiero w najbliższej przyszłości.

3) Vampire the Masquerade: Bloodlines 2

Sequel do powstałej w 2004 roku gry. Akcja gry dzieje się w Seattle, gdzie wcielimy się w role starszego wampira balansującego pomiędzy frakcjami wampirzymi, który musi zdecydować kto przejmie władze w mieście.

4) Project: Spectrum

Psychologiczny action-horror od Team Jade. Niestety brak jakichkolwiek informacji obecnie o tej produkcji.

5) Europa Universalis 5

Najbardziej chciwa europejska firma zjmująca się grami, Paradox, przedstawia zwiastun do swojej najnowszej produkcji. Za wiele gameplayu tu nie ma, ale można mieć pewność, że powstanie dziesiątki drogich DLC.

6) Deadpool VR

Deadpool dostał nowy zwiastun.

7) Void/Breaker

FPS Rougelike. Wczoraj odbyła się premiera. Wcielamy się w rolę człowieka zamkniętego w pętli czasowej stworzonej przez zbuntowana sztuczną inteligencję, którą musi pokonać, żeby się z tej pętli wyrwać. Gra tworzona przez jednego dewelopera.

Cały pokaz jakby ktoś chciał nadrobić:

Offline Gorzki

« Odpowiedź #251 dnia: Śr, 20 Sierpień 2025, 09:56:33 »
"...Najbardziej chciwa europejska firma zjmująca się grami, Paradox, przedstawia zwiastun do swojej najnowszej produkcji. Za wiele gameplayu tu nie ma, ale można mieć pewność, że powstanie dziesiątki drogich DLC."

Premiera 4 listopada.
"W Polsce gra kosztuje aż 274,99 złotych – to druga najwyższa cena na platformie Steam. Jesteśmy zaraz za Szwajcarią. Co gorsza, Edycja Premium kosztuje aż 389,99 złotych. Akurat tutaj chyba trudno się nie zgodzić ze stwierdzeniem, iż jest to szaleństwo."

Dla mnie zakup obowiązkowy

Offline Necr09

« Odpowiedź #252 dnia: Śr, 20 Sierpień 2025, 12:33:02 »
Bardziej uderzałem do ich polityki wydawania wykastrowanych gier bez połowy kontentu sprzedawanego potem przez lata przez dlc w cenie podstawowej gry ;)

Przykład z wrzuconego wyżej Vampire: The Masquerade Bloodlines 2, gdzie żeby uzyskać dostęp do klanów Lasombra i Toreadorów trzeba zakupić edycje Premium bo w podstawowej tych dwóch nie będziesz miał dostępnych.

Online HugoL3

« Odpowiedź #253 dnia: Cz, 21 Sierpień 2025, 23:14:23 »
No, ale widzisz że kolega Gorzki napisał, że dla niego to jest zakup obowiązkowy.
Pytanie tylko czy kupi na premierę, czy poczeka na promki.
Dla mnie to "wydarzenie" to tak jakby go nie było, bo niczego nie pokazali, co by mnie interesowało.

Offline Pan M

« Odpowiedź #254 dnia: Wt, 23 Wrzesień 2025, 08:34:35 »

Czekam. Lubię Metal Geary, nawet ostatnio wróciłem do Death Stranding Directors cut, które odrzuciło mnie w 2023 by teraz wciągnąć na tyle, że jestem już pewien, że ukończę tą grę.

Nie każdy lubi twórczość Kojimy, ale chłop robi na tyle oryginalne i odważne rzeczy, że to się ceni i to szczególnie w erze wydawania kolejnych odcinków telenowel w rodzaju Assassin’s Creed czy Call of Duty.