Autor Wątek: Zapowiedzi gier, nadchodzące premiery. Ogólnie o grach (różne platformy)  (Przeczytany 25547 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Rodrigues

Odp: Zapowiedzi gier, nadchodzące premiery. Ogólnie o grach (różne platformy)
« Odpowiedź #225 dnia: Pt, 31 Maj 2024, 14:12:41 »
Mogliby zaadoptować tą grę pod ringfita na switchu. To by było  8)

Offline Necr09

« Odpowiedź #227 dnia: Śr, 12 Czerwiec 2024, 12:32:15 »

Mocno niespodziewanie niedługo pojawi się prequel Gears of War. Akcja będzie się dziać 14 lat przed jedynką, dokładnie w Dniu Wyjścia Szarańczy, ledwie 6 tygodni po zakończeniu trwających dekady "Pendulum Wars". Głównym bohaterem tak jak w częściach 1-3 będzie Marcus Fenix. Liczę, że klimatem będzie znacznie bliżej do pierwszej trylogii, a nie tej cukierkowatej 4 i 5 części.
FGO: 758,469,198

Offline Leyek

« Odpowiedź #228 dnia: So, 15 Czerwiec 2024, 15:19:16 »
Nowy materiał o Astro Bocie. Omówienie paru plansz, które zostały udostępnione dziennikarzom. Sporo nowego gameplay'u.

Dotychczas ujawniono, że produkcja ma się składać z 80 poziomów. Zostaną one rozmieszczone w 6 ogromnych galaktykach, które będą podzielone na kilka planet zawierających wiele poziomów, na których nie zabraknie interaktywnych obiektów, jak kubły z farbą, wysoka trawa czy śnieżki.

Okazuje się jednak, że to nie wszystko. Szef Team Asobi, Nicolas Doucet w rozmowie z IGN ujawnił, że po premierze do gry trafi darmowe DLC, a w całej grze znajdzie się 300 robotów, z czego 150 to cameo ikonicznych dla PlayStation postaci. W menu gry gracze będą mogli zobaczyć, ile botów jest ukrytych na danym etapie, a symbole PlayStation oznaczają specjalne boty epizodyczne.

Jednakże gracze nie powinni być znudzeni podstawową zawartością, ponieważ Astro zyska nowe umiejętności, takie jak możliwość napompowania ciała robota czy też pływania pod wodą, a efekt haptyki ma pomóc przy łamigłówkach. Same poziomy również będą miały trzy poziomy trudności – łatwy, normalny i trudny.

Przykładem wyzwania dla graczy ma natomiast być planeta Swinging Wartries z niewielkim polem golfowym, w którym wrogowie wymachują kolczastą bronią z kulkami i łańcuchami. Do tego plansza ma się składać z wielu platform. Jednak jeśli gracz zginie, to od razu zostanie odrodzony. Po ukończeniu tego etapu, gracze trafią do Slowdown Showdown, w którym Astro rzuca klepsydrą, aby spowolnić wrogów, platformy i zagrożenia środowiskowe, które poruszają się niemożliwie szybko.

Przy okazji do Astro's Playroom trafił nowy darmowy dodatek (jak nie pobrał się automatycznie, trzeba "Sprawdzić aktualizacje" ręcznie. Do znalezienia i uwolnienia są 4 nowe boty(na razie bot z Bloodborne'a). Dają nowe znajdźki, trofea i możliwe, że na zakończenie jakąś nową zawartość (może demko planszy z nowej części?). Wrzucam poniżej filmik jak uratować pierwszą postać.

Offline Necr09

« Odpowiedź #230 dnia: Śr, 21 Sierpień 2024, 09:05:31 »
Za nami gamescom Opening Night Live 2024, więc przedstawiam subiektywny przegląd wydarzenia :D

W przyszłym roku premierę będzie mieć 4 już odsłona serii Borderlands. Trailer nic tak na prawdę nie mówi poza przyszłoroczna premierą, ale można odnieść wrażenie, że go wypuścili żeby puścić w zapomnienie katastrofalny wynik filmowej adaptacji.

Na drugim miejscu imho najciekawsza zapowiedź. Wracamy do świata Dying Light gdzie będziemy grać jako Kyle Crane, co mając w pamięci zakończenie The Following może być pewnym zaskoczeniem. Produkcja miała być początkowo dodatkiem do dwójki, ale zdecydowano, że będzie samodzielną pozycją. Crane dostanie nowe drzewko umiejętności co nie dziwi, wraca możliwość poruszania się pojazdami. Jak ktoś ma DL2 Ultimate Edition to dostanie dostęp do The Beast za darmo!

Capcom rozwija dalej swoją franczyznę Monster Hunter. Mam nadzieję, że w ramach promocji nie dodadzą tego pająka do mobilki MH Now ;)

No More Room in Hell 2, "następca" Back4Blood mającego być następcą Left4Dead dostało nowy zwiastun. Gra ma mieć dość ciekawą mechanikę, otóż mimo bycia co-opem (max 8 graczy) zaczyna się singlowo będąc rozrzuconym po mapie, tam trzeba będzie się odnaleźć żeby zwiększyć szanse na przeżycie :)

Honkai: Star Rail potwierdził jesienny przyszłego roku termin collaboration eventu z Fate/Stay Night (od 1:07), głosem z końcówki jest Emiya w swojej podstawowej klasie Archera.

W lutym przyszłego roku premierę będzie miała już siódma odsłona serii Civilization.
Spoiler: PokażUkryj
dłuższy gameplay z 7 części

Kingdom Come: Deliverance II to prawdopodobnie najbardziej wyczekiwany przez graczy RPG mający premierę w przyszłym roku. Wracamy do roli Henryka, akcja ma mieć miejsce w roku 1403. Ma być "więcej i lepiej" względem pierwszej części, usprawniony miał zostać system walki, a do wyposażenie bohatera miały dołączyc kusze i wczesne prochowce.

Growy Indiana Jones i Wielki Krąg dostał nowy zwiastun, ale biorąc pod uwagę, że to wydawcą jest Bugthesda to nie mam za dużych oczekiwań.

Na zkończenie dość niespodziewanie teaser nowej Mafii. Akcja ma się dziać na Sycylli, a sama gra ma być bliższa jedynce i dwójce niż trójce. Więej informacji o produkcji ma zostać ujawnione w grudniu.
FGO: 758,469,198

Offline Leyek

« Odpowiedź #231 dnia: Cz, 29 Sierpień 2024, 19:30:41 »
Najfajniejszy trailer z gamesconu:

Ogólnie to nudne te targi bez Sony i Nintendo. Dwie wersje Little Nightmares 3 (jedna od oryginalnego zespołu oczywiście pod inną nazwą) mnie zainteresowały, niezły o dziwo gameplay z Call of Duty BO 6 i chyba tyle. No może jeszcze remake Mafii, ale po beznadziejnej wg mnie trójce nie wiem czy mi się będzie chciało tam wracać. Pochrzaniłem nie remake, a "czwórka", a od remake'u się odbiłem ;) Na XSX technicznie to był potwrorek.

Na tegotygodniowym Nintendo Direct były ze 2-3 fajne indyczki zapowiedziane.
« Ostatnia zmiana: Cz, 29 Sierpień 2024, 19:53:46 wysłana przez Leyek »