Od dawna było wiadomo, że kanonicznym zakończeniem trójki jest zostanie przez Ciri wiedźminką, więc naturalną kontynuacją jest dla mnie fakt, że czwórka będzie o niej, zdziwiłbym się gdyby było inaczej. Lubię grać postaciami kobiecymi w grach: Aloy w Horizonie, Kate Walker w Syberii, Larą Croft w Tomb Raiderze, Kassandrą w Assassin's Creed Odyssey, więc nie mam z tym problemu. I od czasu Sagi bardzo lubię Ciri (bo w opowiadaniach to tak średnio). Mam nadzieję, że w końcu zrobią mechanikę jeżdżenia na łyżwach, bo miała być już w trójce (w tej bitwie z Dzikim Gionem pod koniec głównego wątku mieliśmy walczyć na łyżwach), ale polegli. Liczę na jakieś retrospekcje typu, że jako młoda Cirilla uczymy się jeździć na łyżwach na Skellige i wygrywamy zawody z Hjalmarem (wątek z książki). A później wiadomo - musi być bitwa na jeziorze. Widzę to! O fabułę jestem spokojny, Redzi mnie jeść w nigdy nie zawiedli. Bardzo polecam grę Wojna krwi, Wiedźmińskie opowieści, dużo osób ją odpuściło, a to poważny błąd, jest cudowna.