Autor Wątek: Wiedźmin  (Przeczytany 4059 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline misiokles

Odp: Wiedźmin
« Odpowiedź #15 dnia: So, 14 Grudzień 2024, 09:34:39 »
Całkiem prawdopodobne, że jednym z questów będzie Próba Traw Ciri.

Offline gashu

« Odpowiedź #16 dnia: So, 14 Grudzień 2024, 09:57:13 »
Albo Cirilla nie jest wiedźminką (skoro jest zauważalnie starsza) i tym samym chłepcze eliksir bezkofeinowy

Może to żaden eliksir, tylko tradycyjna, polska "małpka" przed pracą?

Offline death_bird

« Odpowiedź #17 dnia: So, 14 Grudzień 2024, 12:50:49 »
Sądząc po tym zwiastunie wcale bym się nie zdziwił choć jeżeli piła wyłącznie dla kurażu to po co jej te oczy bazyliszka...
W każdym razie Redzi mogli się odważyć i nazwać grę "Witcheress" ew. jeżeli chcieliby pograć bezpiecznie to "Witcher 4. Witcheress". Pasowałoby. A tak to nie wiadomo co z tej biednej Cirilki ostatecznie wyrosło.
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Offline xanar

« Odpowiedź #18 dnia: So, 14 Grudzień 2024, 12:55:37 »
Nie mogli bo feminatywy po angielsku są outdated, my jesteśmy zapóźnieni i u nas to krzyk mody.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Pan M

« Odpowiedź #19 dnia: So, 14 Grudzień 2024, 14:32:44 »
Ciri jako wiedzmin, to wiadomo względem kanonu totalne głupoty... ale gry od początku traktują książki jak chcą.

Wszak gdyby mieli trzymać się książek, to nawet Wiedźmin 1 by nie powstał
Spoiler: PokażUkryj
 bo przecież Geralt umarł w sadze

Ciri jako główna bohaterka to tak naprawdę była pewniakiem od momentu kiedy ogłosili, że 4 w ogóle powstanie... i w ogóle nie rozmija się to z książkami. Geralt o ile jeszcze był głównym bohaterem opowiadań, to saga tak naprawdę oddaje podium Ciri i to o niej jest przede wszystkim pięcioksiąg.

Już nie mówię o tym, że Geralt w sadze stał się strasznie nudną, marudzącą postacią gdzie albo biły go na głowę ciekawsze postacie drugoplanowe na czele z Regisem albo wszystko dookoła Ciri właśnie.

To będzie dobrze napisana postać, jeżeli będą trzymać się szkoły pisania dialogów i postaci z Wiedźmina 3 i Cyberpunka. Jak po prostu pogłębią to co dała 3 w temacie Cirilli będzie dobrze, jak odbije palma i skręcą w stronę pisania kobiecych postaci czerpiąc ze szkoły Rey Skywaller  i Galadrieli z rings of power to będzie straszna porażka.

Offline Death

« Odpowiedź #20 dnia: So, 14 Grudzień 2024, 19:45:59 »
Od dawna było wiadomo, że kanonicznym zakończeniem trójki jest zostanie przez Ciri wiedźminką, więc naturalną kontynuacją jest dla mnie fakt, że czwórka będzie o niej, zdziwiłbym się gdyby było inaczej. Lubię grać postaciami kobiecymi w grach: Aloy w Horizonie, Kate Walker w Syberii, Larą Croft w Tomb Raiderze, Kassandrą w Assassin's Creed Odyssey, więc nie mam z tym problemu. I od czasu Sagi bardzo lubię Ciri (bo w opowiadaniach to tak średnio). Mam nadzieję, że w końcu zrobią mechanikę jeżdżenia na łyżwach, bo miała być już w trójce (w tej bitwie z Dzikim Gionem pod koniec głównego wątku mieliśmy walczyć na łyżwach), ale polegli. Liczę na jakieś retrospekcje typu, że jako młoda Cirilla uczymy się jeździć na łyżwach na Skellige i wygrywamy zawody z Hjalmarem (wątek z książki). A później wiadomo - musi być bitwa na jeziorze. Widzę to! O fabułę jestem spokojny, Redzi mnie jeść w nigdy nie zawiedli. Bardzo polecam grę Wojna krwi, Wiedźmińskie opowieści, dużo osób ją odpuściło, a to poważny błąd, jest cudowna.
« Ostatnia zmiana: So, 14 Grudzień 2024, 20:33:05 wysłana przez Death »

Offline Rodrigues

« Odpowiedź #21 dnia: Nd, 15 Grudzień 2024, 21:51:40 »
Jak może wyglądać Wiedźmin 4?

Pasquale Scionti zaprezentował swój koncepcyjny gameplay stworzony w Unreal Engine 5.

Już przy takiej próbce widać, że jest na co czekać. Czas "kupywać nowe kąkutery" Panowie...

Z jakiego komiksu jest ten kadr? Edycja 18 - Dołącz do gry!
https://forum.komikspec.pl/dzial-ogolny/z-jakiego-komiksu-jest-ten-kadr-edycja-18/

Offline Leyek

« Odpowiedź #22 dnia: Wt, 17 Grudzień 2024, 18:36:40 »

:)