Pstrykałem fotki, więc pstryknąłem gazetki, ukazało się już ich trochę, robi się nawet coś w stylu kolekcji. Ogólnie od pewnego czasu ludzie z CD-Action i PSX Extreme wydają specjalne magazyny, poświęcone jednemu tematowi. Nawet się to sprzedaje, choć niestety z poziomem jest rożnie, szczególnie magazyny od redakcji PSX momentami zasługują na porządne baty - ogrom literówek, bzdurnych recenzji czy artykułów, nawet błędy rzeczowe! Widać że klepią to, bo jest zbyt. Ale są też pozycje bardziej dopracowane, w ogólnym rozrachunku z pewnością warto poczytać. Póki co, najgorzej pod względem edycyjnym wypada Saturn, to jedno z pierwszych wydań, na szczęście późniejsze są już znacznie lepsze. Oczywiście to nie jakieś kompendia, z pewnością osoby orientujące się w temacie będą kręcić nosem.
Trzy pozycje tematyczne poświęcone danym grom. Każda gazetka to ponad sto stron (Gothic i Soulsy nawet ponad 140!) dobra szata graficzna, całkiem spoko poziom, jest co poczytać.

Tematyczne od PSX'a, momentami można zgrzytać zębami, ale chyba warto sięgnąć.

I ciekawostka, czyli magazyn i książka od ARHN, z pewnością warte sięgnięcia. Magazyn w sumie to taki misz-masz, o wszystkim i o niczym, ale czyta się bardzo dobrze. Książki jeszcze nie zaliczyłem całej, ale początek jest obiecujący, zapowiada się luźna opowieść z tamtych czasów.