Autor Wątek: Kingdom Come: Deliverance  (Przeczytany 2607 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Death

Kingdom Come: Deliverance
« dnia: Cz, 18 Kwiecień 2024, 22:00:53 »
Dwie godziny temu zapowiedziano drugą część mojej ulubionej gry.
Trochę ciekawostek:
Chyba nie muszę mówić, że jeśli ktoś, tak jak ja, jest fanem komiksów typu Towarzysze zmierzchu, Wieże Bois-Maury, Mieszko i Lux in Tenebris, trylogii husyckiej Sapkowskiego, filmów typu Siódma pieczęć, Andriej Rublow i Małgorzata, córka Łazarza, to musi w to zagrać.

Kingdom Come ma wielu oddanych fanów, którzy zwiedzają prawdziwe miejscówki i podróżują do Srebrnej Skalicy, Sazawy czy Ratajów. Też nie wytrzymałem psychicznie i w ubiegłym roku na przełomie lipca i sierpnia wraz z kumplem zwiedziliśmy całą mapę z gry. Pod koniec tego oku przejdę drugą część, a pół roku później, jak zrobi się naprawdę ciepło, zwiedzę mapę z Kingdom Come: Deliverance 2 i zobaczę co się zmieniło przez te kilkaset lat. Inaczej tego nie widzę. :)
Polecam całym sobą.

Offline HugoL3

Odp: Kingdom Come: Deliverance
« Odpowiedź #1 dnia: Pt, 19 Kwiecień 2024, 11:09:57 »
Teraz gierka jest w ps store, w tej ulepszonej wersji, za 16,90 :)

Offline Death

« Odpowiedź #2 dnia: Pt, 19 Kwiecień 2024, 14:54:18 »
To nic tylko brać. Dodatki w Royal edition są wspaniałe.

Offline PabloWu

« Odpowiedź #3 dnia: Wt, 23 Kwiecień 2024, 22:56:46 »
To nic tylko brać. Dodatki w Royal edition są wspaniałe.

Namówiłeś  :) Zacząłem grać i zapowiada się nieźle, póki co obrzucałem Niemcowi dom gównem  8)  graficznie nie jest to jakaś petarda,ale czuć klimat i jest w niej coś wciągającego a to jest najważniejsze bo po God od War czy Elden Ring to całkowicie odechciało mi się grać na konsoli. I dzięki HugoL3 za cynk, zapowiada się sporo frajdy za te 16,90 zł.

Offline Death

« Odpowiedź #4 dnia: Śr, 21 Sierpień 2024, 00:05:02 »
Edycja kolekcjonerska drugiej (i ostatniej) części.

https://kingdomcomerpg.com/pl

Offline wilk

« Odpowiedź #5 dnia: Śr, 04 Wrzesień 2024, 11:51:02 »
Właśnie gram w Royal Edition zakupioną obecnie w promocji na Steamie za 17 zł. Trudna (m.in. przez mocno ograniczone save'y), czasem wręcz frustrująco trudna ale wciągająca. Jak okazało się że rozpocząłem opowieść Teresy i nie mogę się z tego wycofać, a wciąż ginąłem nie mogąc się dostać do Samuela albo po ciemku znaleźć nagieków i bandaży to już chciałem to rzucić w cholerę. Ale jakoś się udało. Zobaczymy co będzie później. Jak równie hardcorowo to pewnie podziękuję. Na razie jest ok.
« Ostatnia zmiana: Śr, 04 Wrzesień 2024, 11:52:55 wysłana przez wilk »

Offline Death

« Odpowiedź #6 dnia: Śr, 04 Wrzesień 2024, 11:55:31 »
Hardcorowo jest tylko na początku, bo jesteś nikim, zwykłym wieśniakiem. Będzie coraz łatwiej. Ta gra ma wysoki próg wejścia, bo jest realistyczna, jesteś synem kowala, czyli nikim, więc jesteś nikim. Ale jak już zaczniesz się uczyć+będziesz miał perki, to już z górki.