Autor Wątek: X-Men (Fox 2000-2019)  (Przeczytany 37764 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Gieferg

Odp: X-Men (Fox 2000-2019)
« Odpowiedź #90 dnia: Pn, 10 Czerwiec 2019, 10:32:34 »
Na dzień dzisiejszy niedoścignionym wzorem takiego pisania scenariusza jest netflixowy Daredevil,

Ten nudziarski bieda-koszmarek z irytującą obsadą, którego odpuściłem po sześciu odcinkach jest niedoścignionym wzorem scenopisarstwa?
Już wolę tę zakalcowatą Dark Phoenix (i Daredevila z Affleckiem oczywiście też).
« Ostatnia zmiana: Pn, 10 Czerwiec 2019, 10:36:32 wysłana przez Gieferg »

Offline Antari

« Odpowiedź #91 dnia: Pn, 10 Czerwiec 2019, 11:15:51 »
Jak dla mnie najlepszą częścią z nowej trylogii była Pierwsza klasa. Swego rodzaju origin, dobra obsada no i przede wszystkim reżyser skupił się na RELACJACH między postaciami. Na zarysowaniu braterskiej przyjaźni Peofessora X i Magneto oraz Mystique. Do tego wyciągnięto z obsady aktorskiej tyle ile się dało McAvoy i Fassbender spisali się świetnie, co było BARDZO trudne po aktorach, których mieli zastąpić ze starej trylogii (kompletnie nie wierzyłem w McAvoy'a - bardzo się tutaj pomyliłem).

Days of the future Past to było już lekkie rozczarowanie z mojej strony, bo bardziej liczyła się akcja niż relacje między postaciami ale był to przyjemny blockbuster i fajny cukierek do pooglądania.

Dalej już było tylko gorzej...
« Ostatnia zmiana: Pn, 10 Czerwiec 2019, 11:17:26 wysłana przez Antari »

Offline Gieferg

« Odpowiedź #92 dnia: Pn, 10 Czerwiec 2019, 12:12:19 »
Cytat: Antari
Jak dla mnie najlepszą częścią z nowej trylogii była Pierwsza klasa
Z tej trylogii która liczy już cztery części?

Ale fakt, że Pierwsza Klasa była najlepsza, jak dla mnie w ogóle z całej serii.

Offline Antari

« Odpowiedź #93 dnia: Pn, 10 Czerwiec 2019, 18:25:21 »
Z tej trylogii która liczy już cztery części?

Ale fakt, że Pierwsza Klasa była najlepsza, jak dla mnie w ogóle z całej serii.

Z początku Mroczna Phoenix to chyba miała być 1 część kolejnej trylogii ale wszedł ten deal Fox'a z Disney'em. X-Men: Apocalypse miał kończyć tę "nową" trylogię i otwierać nowe wątki już pod nową-nową trylogię, co w sumie miało miejsce. Wprowadzono tam postaci Cyclopsa i Jean Grey. W sumie fakt, wyszło, że z tej nowej są już 4 częsci hehe

Offline Gieferg

« Odpowiedź #94 dnia: Pn, 10 Czerwiec 2019, 21:00:40 »
Phoenix z początku miała być two-parterem. Może by jej to wyszło na zdrowie, ale tym bardziej by jej wyszło na zdrowie jakby była zwieńczeniem dłuższej serii o tych bohaterach. Teraz po ptokach, czekam na X-Menów w MCU, bo na razie to tam mało co się zapowiada ciekawie (poza GotG3 i ewentualnym kolejnym Thorem w sumie nic).

Michael_Korvac

• Gość
« Odpowiedź #95 dnia: Wt, 11 Czerwiec 2019, 16:54:57 »
Nie wiem jak wy forumowicze, ale przed obejrzeniem "X-men: Dark Phoenix" - mam nadzieję, że będzie to na dniach, najpóźniej w piątek wraz z "Godzillą II: Królem Potworów" - mam dziwne wrażenie, jakoby moją ciekawość wobec tej produkcji podsycała czysto ekonomiczna ,,wypadkowa". Chodzi o intrygującą kwestię: zysk ze sprzedaży biletów w skali globalnej; "X-men: Dark Phoenix" zdaje się zmierzać w kierunku góra 300 mln dolarów amerykańskich w Box Office. Nie wiadomo jednak, jak duży będzie ,,hype" na mrocznego Phoenixa w Azji i na zachodzie Europy. Chiny, Japonia, Koreańczycy z Południa, to naprawdę specyficzny typ widza, czasami kapryśnego, nastawionego na blockbusterowe kinowe hity. O tym ile "20th Century Fox" wyciągnie z "Dark Phoenix" tych czystych filmodolarów, nie ma to teraz znaczenia. Jedynym niezrozumiałym ruchem Studia w ogóle było zdecydowanie się na ukończenie tego filmu, a nie przełożenie go, jako projektu, który można byłoby ,,sprzedać" "Disney'owi" albo innemu Studiu, Wytwórni lub stacji streamingowej, tak, aby film rozbić na 4 odcinki, które byłyby miniserialem. Skoro jednak mamy to, co mamy, nie pozostało nam nic innego jak cieszyć się zmaganiami mutantów Charlesa Xaviera z ciemnością karmiącą się mocą i osobowością Jean Grey, w "X-men: Dark Phoenix".

Offline Adolf

« Odpowiedź #96 dnia: Nd, 16 Czerwiec 2019, 22:40:09 »
Pierwsze dwa filmy były niesamowite. Może i nie idealne adaptacje, ale miały klimat. Trochę mroczniejszy, takie czasy, gdyż lata 00 właśnie przyjmowały taki ton i produkcje z superbohaterami, które wtedy zaczynały ekspansję świetnie się w niego wpisywały. Potem seria miała wzloty i upadki. Jednak skończyła w najgorszy możliwy sposób. Takiego gniota jak X-Men Origins Wolverine cenię sobie znacznie wyżej niż Dark Phoenix. Bieda-kontynuacja, która dzieje się w tym samym czasie co moje ulubione pierwsze filmy, przez co jeszcze bardziej cierpię. X-Meni latają sobie w kosmos samolotem... Po takim początku można już właściwie opuścić salę kinową.

John

• Gość
« Odpowiedź #97 dnia: Nd, 16 Czerwiec 2019, 23:00:45 »
X-Meni latają sobie w kosmos samolotem... Po takim początku można już właściwie opuścić salę kinową.

Dlaczego? Z rozmowy Charlesa i Hanka wynika że X-Jet jest w stanie polecieć w kosmos, ale nie jest to do końca bezpieczne dla tej maszyny. Co nie oznacza że niemożliwe. To jest dla Ciebie powód by opuszczać salę kinową?

Offline Adolf

« Odpowiedź #98 dnia: Pn, 17 Czerwiec 2019, 02:57:44 »
Dlaczego? Z rozmowy Charlesa i Hanka wynika że X-Jet jest w stanie polecieć w kosmos, ale nie jest to do końca bezpieczne dla tej maszyny. Co nie oznacza że niemożliwe. To jest dla Ciebie powód by opuszczać salę kinową?

NASA musiała fałszować lot na księżyc, bo nie ma technologii żeby tam dotrzeć, a samolot X-Menów to zawstydził Jeffa Bezosa i Elona Muska. Kto wyszedł z sali ten szczęśliwy.

« Odpowiedź #99 dnia: Pn, 17 Czerwiec 2019, 08:06:04 »
ja wyszedłem z kina jak zobaczyłem tego typka strzelał laserami z oczu, podziwiam że ktoś wytrzymał dłużej

Offline R~Q

« Odpowiedź #100 dnia: Pn, 17 Czerwiec 2019, 08:13:01 »
X-Meni latają sobie w kosmos samolotem... Po takim początku można już właściwie opuścić salę kinową.
Czytałeś w życiu jakieś komiksy?

Offline Pawelek

« Odpowiedź #101 dnia: Pn, 17 Czerwiec 2019, 08:55:41 »
NASA musiała fałszować lot na księżyc, bo nie ma technologii żeby tam dotrzeć
Dokładnie! Taka technologia byłaby osiągalna gdyby Ziemia była kulą, a że jest plackiem to możemy tylko marzyć o podróżach w kosmos.

John

• Gość
« Odpowiedź #102 dnia: Pn, 17 Czerwiec 2019, 09:16:35 »
Niektórzy umieją uzasadnić dlaczego im się nie podobało, np Gieferg wyżej. Ja nic nie mam do czyjejś opini, ale widzę po większości osób że nawet nie umieją uzasadnić dlaczego DP to taki zły film. Disneydrony zrobiły swoją robotę. Kolejny sukces. :)

John

• Gość
« Odpowiedź #103 dnia: Pn, 17 Czerwiec 2019, 09:53:18 »
I żeby nie było, nie atakuje teraz Ciebie Adolf, bo z rozmów z Tobą wiem że nie jesteś fanatykiem MCU. Choć Twoje uzasadnienie czemu DP jest złe, jest kiepsko uargumentowane. Jestem szczerze mówiąc zszokowany Twoją opinią. Byłem pewien że taki zmęczony żarcikami i schematem MCU, lubujący się w mroczniejszych produkcjach i anielskich kobietach (a przecież Phoenix świetnie się w to wpisuje, tyle że w ognistym stylu) doceni ten mroczny, kameralny i emocjonalny film.

Offline Mateusz

« Odpowiedź #104 dnia: Pn, 17 Czerwiec 2019, 13:10:39 »
Żeby posty dotyczące odwiecznej wojny Disney kontra reszta świata nie przewijały się ciągle w kilku tematach, powstał wątek, w którym możecie kontynuować tę dyskusję:

https://forum.komikspec.pl/filmy-i-seriale/marvel-kontra-dc-i-inne-filmy/
Zapraszamy na https://Filmozercy.com - serwis z najnowszymi newsami ze świata kina oraz ciekawymi filmowymi i komiksowymi artykułami