Autor Wątek: Uniwersum "Star Wars". Filmy, seriale, Stary i Nowy Kanon  (Przeczytany 164020 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Xmen

Odp: Uniwersum "Star Wars". Filmy, seriale, Stary i Nowy Kanon
« Odpowiedź #1560 dnia: Cz, 08 Maj 2025, 14:34:49 »
Czyli serial faktycznie dobry?
Jak wypada porównując do mandalorianina? Mando zmęczyłem pierwszy sezon, przy drugim odpadłem. Mały joda to dowcip na 3 odcinki, ale nie trzy sezony.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Online OokamiG

« Odpowiedź #1561 dnia: Cz, 08 Maj 2025, 14:37:20 »
Mando to kino klasy B przy Andorze. 3 ostanie odcinki to jeden z najlepszych momentów Gwiezdnych Wojen.

Offline Dracos

« Odpowiedź #1562 dnia: Cz, 08 Maj 2025, 15:24:20 »
Jak za tydzień będę oglądał całość i mam nadzieję że faktycznie odcinki 7-9 dowiozą bo takiej ekscytacji dawno nie widziałem w różnych zakątkach netu :)

Offline Bushiken

« Odpowiedź #1563 dnia: Cz, 08 Maj 2025, 15:28:46 »
Gratuluje silnej psychy  z czekaniem na całość.

Offline Xmen

« Odpowiedź #1564 dnia: Cz, 08 Maj 2025, 15:30:00 »
Filmowe gwiezdne wojny oglądałem, przyznam że nie jestem wielkim fanem, ale też nie gardzę, są ok. Z tych seriali polecacie coś jeszcze? Jakaś animacja podobno jest dobra?
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline Dracos

« Odpowiedź #1565 dnia: Cz, 08 Maj 2025, 15:36:55 »
Gratuluje silnej psychy  z czekaniem na całość.

Wiesz z mojego punktu widzenia to ja was podziwiam że lubicie oglądać po kilka odcinków wg założeń korpo, mnie by wkurzenie łapało okrutne jakby się okazało że takie złoto, a tu czekaj chłopie tydzień czasu :) (chociaż tutaj D trzeba docenić za decyzję o 3 odcinkach na raz zawsze to lepiej niż ciepać po jednym co tydzień)

Online OokamiG

« Odpowiedź #1566 dnia: Cz, 08 Maj 2025, 15:43:05 »
Filmowe gwiezdne wojny oglądałem, przyznam że nie jestem wielkim fanem, ale też nie gardzę, są ok. Z tych seriali polecacie coś jeszcze? Jakaś animacja podobno jest dobra?
Animacje z początku są dość dziecinne, ale już Bad Batch jest całkiem przyjemny do oglądania od początku. Rebelianci mają super finał., a ostatni sezon Wojen klonów, ten po przerwie jest dość mroczny. Jednak musisz brać poprawkę na to, że to łownie dla młodszych odbiorców, ale jak się przemożesz to naprawdę możesz się nieźle bawić, odnaleźć wartościowe treści i doświadczyć całkiem fajnej akcji. Najlepiej  od Wojen Klonów i zobaczyć czy chwyci no i nie zrażać się początkowymi sezonami. No i warto od nich zacząć, bo Bad Batch się od nich wywodzi. Animacja też może odrzucić, ale potem jest lepiej.

Offline Xmen

« Odpowiedź #1567 dnia: Cz, 08 Maj 2025, 15:45:15 »
Ok dzięki, o bad batch właśnie słyszłem pozytywne opinie.
A z tych seriali aktorskich oprócz Andora coś daje radę?

Online OokamiG

« Odpowiedź #1568 dnia: Cz, 08 Maj 2025, 15:45:27 »
Wiesz z mojego punktu widzenia to ja was podziwiam że lubicie oglądać po kilka odcinków wg założeń korpo, mnie by wkurzenie łapało okrutne jakby się okazało że takie złoto, a tu czekaj chłopie tydzień czasu :) (chociaż tutaj D trzeba docenić za decyzję o 3 odcinkach na raz zawsze to lepiej niż ciepać po jednym co tydzień)

No takie wypuszczanie ma też sens, bo sezon jest podzielony na wyraźne arci.

Offline Gazza

« Odpowiedź #1569 dnia: Cz, 08 Maj 2025, 15:46:49 »
Te sety po 3 stanowią dość spójne fragmenty większej całości więc pomysł z takim ich dozowaniem jest strzałem w 10. Wydarzenia też są oddzielone od siebie o rok więc spokojnie jest czas przez tydzień na przeanalizowanie, przegadanie i ewentualnie oczekiwanie ciągu dalszego. Moim zdaniem to dobry pomysł i sam sobie odbierasz nieco zabawy. Trzepanie tego bingewatchingiem wcale nie doda wartości i przyjemności moim zdaniem.

Online OokamiG

« Odpowiedź #1570 dnia: Cz, 08 Maj 2025, 15:48:16 »
Ok dzięki, o bad batch właśnie słyszłem pozytywne opinie.
A z tych seriali aktorskich oprócz Andora coś daje radę?
Skeleton Crew jeśli lubisz przygody dzieciaków w tarapatach. no i ten serial też wizualnie czołówka serialowych Star Wars. Na pewno lepiej niż Akolita, Boba Fett czy Kenobi.

Offline Dracos

« Odpowiedź #1571 dnia: Cz, 08 Maj 2025, 15:52:30 »
Te sety po 3 stanowią dość spójne fragmenty większej całości więc pomysł z takim ich dozowaniem jest strzałem w 10. Wydarzenia też są oddzielone od siebie o rok więc spokojnie jest czas przez tydzień na przeanalizowanie, przegadanie i ewentualnie oczekiwanie ciągu dalszego. Moim zdaniem to dobry pomysł i sam sobie odbierasz nieco zabawy. Trzepanie tego bingewatchingiem wcale nie doda wartości i przyjemności moim zdaniem.

To nawet nie chodzi o binge bo nie ma się tyle czasu żeby machnąć "na raz" po prostu lubię oglądać w swoim tempie a nie w tempie jaki sobie obmyślili panowie od excela że hype i szum w necie wpływa dobrze na markę. Ja sobie poczekam i obejrzę tak jak mi pasuje, a nie im. Fakt że nie wezmę udziału w internetowych dyskusjach jakoś przeżyję :)