Autor Wątek: Uniwersum "Star Wars". Filmy, seriale, Stary i Nowy Kanon  (Przeczytany 156867 razy)

Offline Pan M

Odp: Uniwersum "Star Wars". Filmy, seriale, Stary i Nowy Kanon
« Odpowiedź #1545 dnia: Pn, 06 Styczeń 2025, 11:41:19 »
Czemu zrzucasz winę za off top na ktosia, który nie może sobie poradzić z krytyką serialu a nie na kogoś kto krytykuje serial w innym wątku? Już nie wspominając o fakcie że nikt z krytyką nie musi "sobie radzić" tylko może na forum odpowiedzieć.

Bo mogę. To, ze rings of power jest przywoływane jako przykład złego serialu, tak samo jak min. Wiedzmin Netflixa, Cowboy Bebop Netflixa, Acolyte Star wars, Resident Evil: Remedium oznacza tyle, ze ten serial faktycznie wpisuje się w swoisty kanon złych seriali.

Tyle już było powiedziane razy co w tym serialu nie gra, że on zajmuje tam w tym kanonie zaszczytne miejsce.

Offline Harlequinka

« Odpowiedź #1546 dnia: Pt, 10 Styczeń 2025, 13:47:04 »
https://www.dailymail.co.uk/tv/article-14269587/Ahsoka-Season-2-brings-Game-Thrones-star-Rory-McCann-late-Ray-Stevensons-role.html

SANDOOOOOOOORRRRR!!! RORYYYYYYY!!!!! I SHIN HATI JAKO DARK SANSA STARK!!!! ❤️❤️❤️❤️ ACHHHHHHHHHHH!!!! NORMALNIE NIE WIERZĘ!!!! KTOŚ ZACZYNA WRESZCIE PODEJMOWAĆ NAJLEPSZE MOŻLIWE DECYZJE [RE]CASTINGOWE W TYCH FRANCZYZNACH!!!

Najpierw Momoa jako Lobo, teraz Rory w duecie z Ivanką! Jeszcze niech się okaże że Charlie V zagra Mr. Freeza [jak mu się marzy] i będzie głównym przeciwnikiem Batmana 2!!!!

Ciężko w to uwierzyć naprawdę...Sandor w Star Warsach! COŚ PIĘKNEGO. 🤭🤭🤭

Sądzę że nawet Kapelusznik Filoni nie będzie w stanie zepsuć niczego w występie Rory'ego bo facet jest zbyt solidną firmą. Bez "bożej" ręki Papcia Lucasa ten wyrobnik i amator w temacie pracy z żywymi aktorami; nie dołał zniszczyć niczego w występie Haydena, który jako Anakin wrócił po 20 letniej przerwie i wszedł w starą rolę jak w masło. Jestem pewna że Szkot również nie da sobie w kaszkę na planie dmuchać i puści się samopas. Taka fajna i doświadczona w branży babeczka jak Rosario Dawson tego nie zrobiła i widać niestety efekty; sama Ashoka zaorana.

Chcę mieć nadzieję [a idealny recasting to dobry znak, choć niestety wymuszony bardzo smutnymi przyczynami naturalnymi] że Filoni weźmie się za siebie i ten 2 sezon jednak nie będzie w dużej mierze porażką jak ten pierwszy...
Adar...Soul so pure...Perfect and beautiful. Yet still...A TRAITOR. Who the f...you think YOU ARE!? You think you can do ANYTHING YOU WANT!? KILL A GOD? A FU*KING GOD OF DARKNESS?! ARE YOU LOST YOUR MIND, BOY!?

Offline HugoL3

« Odpowiedź #1547 dnia: Pn, 13 Styczeń 2025, 11:37:18 »
Skoro uznano, że recasting jest potrzebny, to widocznie była rozpisana jakaś dłuższa rola dla tej postaci.
Co do relacji z Shin Hati - nie mam kompletnie przekonania, czy w ogóle zostanie to jakoś rozwinięte. Przez cały pierwszy sezon nie dowiedzieliśmy się o Shin za dużo. W sumie to trudno powiedzieć o czym w ogóle był ten serial i jaki był jego cel - chyba tylko przedstawienie postaci znanych z animacji w formie live action. Czy to się udało? Moim zdaniem nie - Ezra i Thrawn wyszli komicznie i faktycznie najmocniejszym punktem serialu okazał się być Baylan.
Podobno Ahsoka dobrze się kilkała w czasie swojej premiery. Znowu była w top pobieranych na różnych pirackich portalach. Nie wiem, czy to równie dobrze wpłynęło na jej oglądalność. Trudno mi też ocenić siłę nostalgii - okej, pokazano Anakina i było to całkiem udane, ale ja osobiście nie czuje żadnej nostalgii do postaci z tych paskudnych animacji.

Offline Gazza

« Odpowiedź #1548 dnia: Wt, 14 Styczeń 2025, 12:52:43 »
https://www.dailymail.co.uk/tv/article-14269587/Ahsoka-Season-2-brings-Game-Thrones-star-Rory-McCann-late-Ray-Stevensons-role.html

SANDOOOOOOOORRRRR!!! RORYYYYYYY!!!!! I SHIN HATI JAKO DARK SANSA STARK!!!! ❤️❤️❤️❤️ ACHHHHHHHHHHH!!!! NORMALNIE NIE WIERZĘ!!!! KTOŚ ZACZYNA WRESZCIE PODEJMOWAĆ NAJLEPSZE MOŻLIWE DECYZJE [RE]CASTINGOWE W TYCH FRANCZYZNACH!!!
(...)
Jak dla mnie to słaby wybór. Aktor nawet nie jest podobny do śp. Raya Stevensona.

Osobiście widziałbym w tej roli raczej Shane McRae grającego Knoxa w SILOS. Koleś momentami wygląda jak sobowtór Raya.

Offline Harlequinka

« Odpowiedź #1549 dnia: Wt, 14 Styczeń 2025, 18:36:28 »
Zależy co dla kogo najbardziej się liczy...Dla mnie wygląd, czy w tym przypadku podobieństwo fizyczne do poprzednika jest sprawą drugorzędną. Najważniejsze imo jest żeby aktor zagrał doskonale, stając się najlepszym możliwym zamiennikiem pierwowzoru. [Jak np. ostatnio Sam Hazeldine wykonał perfekcyjną robotę, zastępując Josepha Mawle jako Adara w ROP.] I przewiduję (mogę się mylić, acz wątpię  ;)) że Rory będzie znakomity jako Baylan. W dodatku przez Grę o Tron jest bardzo znany, może ściągnąć wielu nowych widzów do "Ahsoki", nawet takich niezainteresowanych SW na co dzień.
Adar...Soul so pure...Perfect and beautiful. Yet still...A TRAITOR. Who the f...you think YOU ARE!? You think you can do ANYTHING YOU WANT!? KILL A GOD? A FU*KING GOD OF DARKNESS?! ARE YOU LOST YOUR MIND, BOY!?