Autor Wątek: Uniwersum "Star Wars". Filmy, seriale, Stary i Nowy Kanon  (Przeczytany 180165 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline HugoL3

Odp: Uniwersum "Star Wars". Filmy, seriale, Stary i Nowy Kanon
« Odpowiedź #1440 dnia: Cz, 14 Wrzesień 2023, 11:05:59 »
Ja po pierwszych dwóch odcinkach czułem mega zawód, głównie związany z tym jak zakończyła się scena walki i co było dalej...
Teraz jest nieźle, ale podobnie jak przedmówca napisał - serial dla mega fanów Rebels. Ja obejrzałem wszystkie sezony clone wars, ostatni był wyśmienity, ale do poprzednich zdecydowanie się zmuszałem, bo odpychał mnie sposób animacji i ogólnie sam fakt, że jest to animacja bo dzięki temu postacie robiły cuda na ekranie, których aktor czy nawet świetnie wyszkolony kaskader nie byliby w stanie powtórzyć...

Ostatnie dwa odcinki Ahsoki całkiem udane, ale osoby, które nie znają obu animacji mogą czuć się zagubione i tak pewnie będzie już do końca...

Offline Pan M

« Odpowiedź #1441 dnia: Cz, 14 Wrzesień 2023, 13:03:57 »
Ja po pierwszych dwóch odcinkach czułem mega zawód, głównie związany z tym jak zakończyła się scena walki i co było dalej...
Teraz jest nieźle, ale podobnie jak przedmówca napisał - serial dla mega fanów Rebels. Ja obejrzałem wszystkie sezony clone wars, ostatni był wyśmienity, ale do poprzednich zdecydowanie się zmuszałem, bo odpychał mnie sposób animacji i ogólnie sam fakt, że jest to animacja bo dzięki temu postacie robiły cuda na ekranie, których aktor czy nawet świetnie wyszkolony kaskader nie byliby w stanie powtórzyć...

Ostatnie dwa odcinki Ahsoki całkiem udane, ale osoby, które nie znają obu animacji mogą czuć się zagubione i tak pewnie będzie już do końca...

Dlatego ten serial nadaje się wyłącznie do zsypu.

To jest taki desperacki produkt, że ja pierdziele. Nie dość, że to jest bezczelna kontynuująca rebels to znowu nostalgic shit
Spoiler: PokażUkryj
 bo duch Anakina
. Fajnie, że Disney ma problemy, po tym co zrobili ze Star wars i jak poprowadzili MCU po odejściu braci Russo, zasłużyli na potężne problemy. Oby strajk scenarzystów wyczyścił to środowisko, a nawet jak tak się nie stanie to zawsze cieszą utrudnienia w produkcji.

sum41

• Gość

Offline Harlequinka

« Odpowiedź #1443 dnia: Pt, 15 Wrzesień 2023, 13:44:03 »
Oględnie mówiąc imo 3 pirsze odc. to jakiś paździeź za który Kapelutek zwany dalej Filonim winien na klęczkach do Mordoru zapierniczać. 🥶

No bo sorry Winnetou, ja wiedziałam od zawsze że on jak nie trzyma się Papcia Lucasa za rączkę to zjeżdża momentalnie 3 poziomy niżej. Ale na miłość Garfielda do lazanii. Żeby Filoni nie potrafił nawet swej Aśki tzn. ukochanej waifu zaprezentować jak należy publice szerokiej???!😑😑😑😑
To jest kompromitacja co się zowie.🤕

Moje bolączki odnośnie Ahsoki epizodu 1-4:

- gra aktorska, albo szczątkowa albo brak stwierdzam
- chemii pomiędzy postaciami nie ma żadnej
- gapić to się postacie mogą, tyle że to TEŻ TRZEBA UMIEĆ. Polecam Filoniemu seans Rodu Smoka, gdzie dorosła Alicent się gapi na dorosłą Rhaenyrę, jaką to ma wagę, jaki ciężar, samo te, zdawałoby się - "gapienie".
- usypiające tempo lvl hard. Wolne też może być, ale patrz: Jak wyżej. A to się ciągnie jak wąż uroboros. Epizod trwający 30 minut zdaje się jakby trwał godzinę. Masakra.
- Ja rozumiem że Sabine ma być silną kobietą. I luz, bo ileż w SW mamy nienaturalnie silnych mężczyzn, prawda? I nikomu to nigdy nie przeszkadzało.😉 Tyle że nawet jeśli panna Wren by
przeżyła to jej rekonwalescencja mogła by trwać, bo ja wiem...TROCHĘ DŁUŻEJ???
A ta jej blizienka okrągła wygląda jakby przypaliła se boczek grubszym cygarem.🤭
CZO MNIE NIE ZABIJE TO MIĘ WEZMOCNI, JOŁ. ✌

- Ashoka która w tym ponczo zakłada ręce i robi miny jak wypisz wymaluj 95% polonistek tj. Wszystkowiedząca statua mundrości przy której Gandalf to niedouczony leszcz...Yghhhhh! 😬
- Postaci nie ciekawią. W ogóle.

JEDNAK.

Muszem przyznać że na widok mojego 3 męża fikcyjnego (z którym co prawda pozostawaliśmy w separacji und dość chłodnych stosunkach whatever😂😂😂) to mi serducho stanęło bo...

ANAKIŚ Z MINĄ NAJSŁODSZEGO ANIOŁKA EVER MÓWIĄCY DO AŚKI:"Cześć Smareczku!" ❤❤❤❤

🤯🤯🤯🤯🤯🥺🥺🥺🥺🥺😿😿😿😿
MÓJ BIEDNY MÓZG OD WZRUSZU, ZNIIIISZCZON!!!

Jakbym miała jeszcze szukać jakichś plusów poza pojawieniem się gębki
Anakina
to są to:

- bitewka w morskim porcie.
- któryś pojedynek był nawet spoko, ale nie pamiętam kogo z kim. : D
- ryciny w zapomnianej świątyni gdzie zlazła Aśka
- malunek przedstawiający Rebelsików i to chamskie nawiązanie do kreskówy. 😂
- no melodia na końcu odcinków jest Przepiękna, wywołuje ogrom nostalgii. (Acz do serialu tego nie pasuje na razie) .
- Imć Ś.P. Stevenson tutaj wyciąga ile może. Szkoda faceta bardzo, potencjał był potężny tutaj. Przynajmniej zdążył sobie spełnić marzenie swoje i setki tysięcy kolegów po fachu i w tych Star Warsach wystąpić...(już jakie by one nie były.)

Chciałabym, żeby chociaż ta druga połowa serialu weszła na wyższy level.
PS. Kto stawia kredyta że młoda
Sithówka przejdzie na Jasną i stworzy parkę z Sabiną?
   ;D
Adar...Soul so pure...Perfect and beautiful. Yet still...A TRAITOR. Who the f...you think YOU ARE!? You think you can do ANYTHING YOU WANT!? KILL A GOD? A FU*KING GOD OF DARKNESS?! ARE YOU LOST YOUR MIND, BOY!?

Offline Pan M

« Odpowiedź #1444 dnia: Pt, 15 Wrzesień 2023, 15:30:12 »
Ale Ashoka to dalej jest live action Rebelsow, to ze
 wrzucili tam Haydena, który bez Lucas za kamera gra dobrze
to niestety ten sam cyniczny chwyt grania na nostalgii, który Disney praktykuje od zwiastuna VII.

Generalnie jak Disney nie potrafi robic nowych seriali sw bez tej gownianej hermetycznosci to wszystko jest jak krew w piach. Ostatecznie
wiez Anakina i Ashoki
bez podbudowy w postaci ogladania the clone wars nie ma zadnego wydzwieku dla ludzi, którzy tego serialu nie znaja.

Bender

• Gość
« Odpowiedź #1445 dnia: Pt, 15 Wrzesień 2023, 16:32:33 »
Festiwal cameo. Nic więcej.

Offline Cringer

« Odpowiedź #1446 dnia: Pt, 15 Wrzesień 2023, 23:30:34 »
Kolejny odcinek i kolejna nuda.
Na plus to jedynie
młoda Ahsoka, która była bardziej charyzmatyczna podczas swoich 5 minut, niż jej starsza wersja przez cały sezon.

Offline Pan M

« Odpowiedź #1447 dnia: So, 16 Wrzesień 2023, 12:12:06 »
Starsza wersja Ashoki to jest mem w tym serialu. Głównie robi zadumane miny, co by podkreślić, że jest poważnym i mądrym jedi, albo długo wpatruje się w jeden punkt/osobę.

To są jej jedyne cechy. Porównując do jedi takich jak Kenobi czy Luke no to jest nędza.

W ogóle ten serial to jest taki zjazd jakościowy po wyśmienitym Andorze, że to aż sprawia fizyczny ból. Niestety obawiam się, że Andor to był wypadek przy pracy, a brnięcie w nostalgiczne sztuczki jest na tyle działające, że Disney jeszcze długo tak może.

Ja w ogóle nie przepadam kiedy główną osią czegokolwiek jest bazowanie na nostalgii. Na przykładzie takiego mcu, o ile No way Home ogląda się przyjemnie to nie jest na pewno jeden z najlepszych filmów komiksowych jak wielu okrzyknęło go, bo złapali się na nostalgic bait.

Offline Tymon Nadany

« Odpowiedź #1448 dnia: So, 16 Wrzesień 2023, 13:12:42 »
Mi star wars obrzydziły te bajki typu tcw i rebels tak więc cieszę się że nie miałem nieprzyjemności obcować z tą sagą od 2014 roku.

Offline HugoL3

« Odpowiedź #1449 dnia: Pt, 22 Wrzesień 2023, 00:17:13 »
Ja naprawdę nie wiem co to ma być, ale to wszystko w tej Ahsoce jest tak denne i pozbawione emocji oraz logiki.
Ile nie było tego Thrawna i Ezry? Luke zdążył zostać rycerzem i pokonać Vadera, ruszyć na pomoc Mando....
i przez cały ten czas Thrawn był z całą swoją świta na jakiejś słabo zaludnionej planecie I nie wiedział, że Ezra zgadał się z miejscowymi kilkadziesiąt metrów dalej?
.
Gdzie jest ten feeling? Jakąś gesia skórka bo pojawił się potężny przeciwnik albo nadzieja na lepsze jutro. Obie postaci są żałosne. Thrawn wygląda jak niebieski Elon Musk pasujacy bardziej do świata Avatara.
Nawet jeśli Rebels jest must have, to nie łaskaw nakreślić, chociaż odrobinę, kim jest ten Thrawn i niby czemu mielibyśmy trząść przed nim portkami?
W ogole to tyle mieli czasu i zasobów, że mogliby sobie druga galaktykę podporządkować...
Miał być jakiś oryginalny pomysł, ale zaczyna to wszystko być jakimś fan sereisem spoza kanonu.

Bender

• Gość
« Odpowiedź #1450 dnia: Pt, 22 Wrzesień 2023, 00:26:27 »
W wideo reakcjach i u krytyków jutubowych, wzdechy że Baylan to jedyna iskierka, bo w końcu jakiś testosteron i aktorstwo i och i ach.... Po tym odcinku niestety nie podpisuję się pod tym. Lubie Raya ale nawet on był czerstwy. Thrawna nawet nie skomentuje. Niebieski pan od matematyki. Tragedia.

Offline Pan M

« Odpowiedź #1451 dnia: Pt, 22 Wrzesień 2023, 03:13:46 »
Jakosc tych animacji to jedno gdzie dwa pierwsze sezony tcw to straszna zmula, gorzej ze  fanbase tegoz znowu dal sie zbaitowac Disneyowi po 5 epizodzie Ashoki. Jakies snucie marzen o clone wars live action. Tėgo sie nie da powaznie traktowac. Ja juz rzygam wszystkim co ma zwiazek z czymkolwiek z okresu clone wars i rzadow imperium. Fajnie, ze byly kiedys czasy gdzie bioware robilo gry o starej republice, bo Disney bedzie baitowal ludzi tym samym powtarzalnym szajsem kolejne 40 lat. Inna kwestia, ze na najbardziej wyglodnialych fanow sw to dziala, wiec bėda dawac sie robic baitom na Thrawna, Anakina,gdzie co bardziej nawiedzeni to juz maja orgazm na widok niebieskiej mordy.

Bender

• Gość

Offline Pan M

« Odpowiedź #1453 dnia: Cz, 28 Wrzesień 2023, 17:52:49 »
Po najnowszym odcinku stwierdzam jedno. Ahsoka ruszajaca sie z gracja czolgu w trakcie treningu, czy biegnaca jak stara babcia w trakcie ucieczki to level mniej wiecej legendarnego biegu Stevena Segala. Jak to jest styl Filoniego w live action to ja juz mam dosc. Niech dorzuci inkwizytorow latajacych na mieczach jak w Rebels i w tle muzyke z Benny Hilla. Bedzie pasowac. Jakos sceny akcji wala okrpnym cringem.

No i Thrawn wyglada jak niebieski Musk i jest idiota, który przez x lat nie umial znalezc goscia majac go po nosem. Imperium jednak musi prezentowax poziom cofnietych w  rozwoju kalek a wielki zly plan niebieskiej mordy jest tak wielki i zly jak scenariusz tėgo dziecinnego gowna.

No ale wiecie
 byl c3po
wiec wyrachowane cwane bestie z Disneya czuja sie rozgrzeszone.
« Ostatnia zmiana: Cz, 28 Wrzesień 2023, 17:54:51 wysłana przez Pan M »

Bender

• Gość
« Odpowiedź #1454 dnia: Cz, 28 Wrzesień 2023, 20:52:44 »
I niestety ten spoiler to byl żenujący moment.
RBM cudownie i bardzo trafnie podsumował Star Wars od Disneya. Dzisiejsze SW nie opowiada już o niczym, tylko samym Star Wars, niekończąca się self-reference.