Autor Wątek: The Witcher [Netflix]  (Przeczytany 76716 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline komiks

Odp: The Witcher [Netflix]
« Odpowiedź #450 dnia: Pt, 12 Styczeń 2024, 19:22:11 »
https://twitter.com/witchernetflix/status/1745838098708074515
No hej  ;D

Jezusicku, perfekcyjny casting, kubek w kubek ;D

(...) Ujrzeli szpakowatą głowę, a potem twarz ozdobioną szlachetnie garbatym nosem, należącą bynajmniej nie do ghula, lecz do szczupłego mężczyzny w średnim wieku. Percival nie mylił się. Mężczyzna w samej rzeczy przypominał nieco poborcę podatków.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline Pan M

« Odpowiedź #451 dnia: Pt, 12 Styczeń 2024, 22:24:59 »
Te podmianki rasowe to jest już taki klasyk współczesnych trendów, że już dawno stało się to  nudne. Bardziej zabawne w tym wszystkim jest to jak po odejściu Cavilla chwycili się innego aktora który rozpoznawalnością zjada 95% obsady tego serialiku zupełnie jakby mieli już pełne gacie z powodu odejścia najważniejszego aktora i próbowali to pudrować "patrzcie mamy innego znanego aktora, fajnie prawda? Prawda?"

Offline komiks

« Odpowiedź #452 dnia: So, 13 Styczeń 2024, 00:19:53 »
Tutaj akurat się z Tobą nie zgodzę. Wcześniej mieli rozpoznawalnego aktora i miało to sens, bo o takim aktorze wszystkie gazety i portale napiszą, ma też stałą grupę fanów. Teraz zastąpili go innym, mniej rozpoznawalnym aktorem, ale nadal znanym, na dodatek zatrudniają Fishburnea, który też jest znany, szczególnie starszej widowni. Od strony marketingowej jest to bardzo dobry ruch, nie rozumiem więc czemu się czepiasz.

Trzeciego sezonu nie oglądałem, ale sam jestem ciekaw co z tego wyjdzie w kolejnym. Pewnie nie będę oglądał, ale będę się interesował. Serialu według mnie nie da się odratować, problem leży w podejściu ludzi którzy go tworzą i jak widać, to podejście się nie zmieniło.

Offline Pan M

« Odpowiedź #453 dnia: So, 13 Styczeń 2024, 01:10:07 »
Tutaj akurat się z Tobą nie zgodzę. Wcześniej mieli rozpoznawalnego aktora i miało to sens, bo o takim aktorze wszystkie gazety i portale napiszą, ma też stałą grupę fanów. Teraz zastąpili go innym, mniej rozpoznawalnym aktorem, ale nadal znanym, na dodatek zatrudniają Fishburnea, który też jest znany, szczególnie starszej widowni. Od strony marketingowej jest to bardzo dobry ruch, nie rozumiem więc czemu się czepiasz.

Trzeciego sezonu nie oglądałem, ale sam jestem ciekaw co z tego wyjdzie w kolejnym. Pewnie nie będę oglądał, ale będę się interesował. Serialu według mnie nie da się odratować, problem leży w podejściu ludzi którzy go tworzą i jak widać, to podejście się nie zmieniło.

Bo to jest przysłowiowe opakowywanie gówna ładnym papierkiem. Nie ma znaczenia kogo oni tam wezmą, skoro cały serial to bieda fantasy z ogromnymi brakami, ponad to branie jakiegoś innego aktora o dużej sławie pokazuje jak boli ich brak Cavila, którego stracili na własne życzenie, bo wyszedł tam niezły szajs gdzie chłopu zależało na sensowym podejściu do tematu a Netflixowi tylko na hajsie. Co mnie bawi podwójnie bo Cavill spieprzył do konkurencyjnego Amazonu robić Warhammera i Netflix niczym sobie tego odkuje już straty gwiazdy tego formatu.

Offline jotkwadrat

« Odpowiedź #454 dnia: So, 13 Styczeń 2024, 10:31:41 »
W sumie zmarnowali okazję. Skoro już Cavill zrezygnował, mogli pozbyć się wreszcie tego białego, męskiego heteroseksualnego bohatera i kolejne sezony robić już o silnych, różnorodnych bodypozytywnych kobietach.

Offline komiks

« Odpowiedź #455 dnia: So, 13 Styczeń 2024, 14:14:55 »
Nie ma znaczenia kogo oni tam wezmą, skoro cały serial to bieda fantasy z ogromnymi brakami, ponad to branie jakiegoś innego aktora o dużej sławie pokazuje jak boli ich brak Cavila, którego stracili na własne życzenie, bo wyszedł tam niezły szajs gdzie chłopu zależało na sensowym podejściu do tematu a Netflixowi tylko na hajsie.
Przemawiają przez Ciebie emocje, co ma jedno wspólnego z drugim? Cavil odszedł i jeśli chcieli kontynuować serial, musieli zatrudnić nowego aktora. Do roli Geralta wybrali Liama Hemswortha, aktora z podobną aparycją co Cavill (obaj są rasy kaukaskiej). Tutaj nie ma się do czego przyczepić, a Ty po dorabiasz jakąś emocjonalną historyjkę.

Offline Pan M

« Odpowiedź #456 dnia: So, 13 Styczeń 2024, 15:09:44 »
Przemawiają przez Ciebie emocje, co ma jedno wspólnego z drugim? Cavil odszedł i jeśli chcieli kontynuować serial, musieli zatrudnić nowego aktora. Do roli Geralta wybrali Liama Hemswortha, aktora z podobną aparycją co Cavill (obaj są rasy kaukaskiej). Tutaj nie ma się do czego przyczepić, a Ty po dorabiasz jakąś emocjonalną historyjkę.

https://rozrywka.spidersweb.pl/wiedzmin-henry-cavill-chcial-odejsc-wczesniej-netflix-petycja Jest pełno informacji wskazujących na to, że Cavillowi autentycznie zależało na jakiejś jakości i zgodności z książkami co jest bardzo wiarygodne bo chłop ma od lat wizerunek fana fantastyki, gracza. Odchodzenie od takiego projektu to nie jest coś zwyczajowego a Cavill wyraznie szukał franczyzy gdzie zagrzeje miejsce na dłużej, tym bardziej, że nawet przecież już tego Supermana nie zagra więc miał tym więcej czasu na tą rolę.

Fajnie, że wzieli Hemswortha nic do chłopa nie mam, ale nie ma szans, że gościu jakkolwiek wywoła taki entuzjazm jak Cavill, który autentycznie się tą rolą jarał.

Offline komiks

« Odpowiedź #457 dnia: So, 13 Styczeń 2024, 15:58:41 »
To było wiadomo od dawna, każdy kto chociaż trochę się interesował, wie jaki był ferment nie tylko na planie filmowym, ale i poza nim. Nawet sam Andrzej Sapkowski, który na początku był bardzo dyplomatyczny, po trzecim sezonie nie ukrywał rozgoryczenia, mówiąc, że nikogo nie interesowało, co ma do powiedzenia. Twórcy jasno komunikowali, że tworzą własną wizję fantastycznego świata.

To jest typowe dla nowofalowego postępu, gdzie zamiast stworzyć coś od początku, prościej jest wykorzystać istniejące dzieła i przerobić, serwując przy tym kłamliwą narrację, jakoby było to w duchu oryginału. Bo przypomnę, wszystkie te modernistyczne przeróbki, na początku wabią miłością do oryginału.

Offline komiks

« Odpowiedź #458 dnia: Śr, 10 Wrzesień 2025, 21:37:41 »
Nawet nie wiedziałem że coś takiego miało być.
The Witcher Rats spinoff

I podobno coś nie wyszło - jakby wcześniej wychodziło ;)

Offline Saruto

« Odpowiedź #459 dnia: Śr, 10 Wrzesień 2025, 21:42:48 »
Tylko, to miało być sto razy gorsze ;) Tak złe, że na szczęście skasowali.

Offline komiks

« Odpowiedź #460 dnia: Nd, 14 Wrzesień 2025, 22:15:28 »

Offline komiks

« Odpowiedź #461 dnia: Wt, 16 Wrzesień 2025, 19:52:32 »
Wiele osób z poniższą opinią się zgadza.

Offline komiks

« Odpowiedź #462 dnia: So, 11 Październik 2025, 13:47:58 »
Ech, nikt nawet nie czeka

Offline Yorik

« Odpowiedź #463 dnia: So, 11 Październik 2025, 20:58:21 »
Ja kiedyś obejrzę. Widziałem 1 sezon - był ok. Drugi mnie znudził po wstępie. Znam obiegową opinie na temat tego serialu, i to od przeróżnych widzów - nawet wielu znajomych którzy nie mają problemu ze zmianami wyglądu postaci, mocno krytykowało netflixowego Geralta. Z krępacją się pochwalę, że to jedyna produkcja aktorska którą oglądam bez oporów z polskim dubbingiem. Jakoś mi to tak koreluje z tym, że to "nasze polskie" uniwersum ;) A Żebrowski jako głos Wiedźmina to strzał w dziesiątkę.
"Go ahead....I've had to deal with worse."

Offline Saruto

« Odpowiedź #464 dnia: So, 11 Październik 2025, 22:10:10 »
Gdyby nikt nie czekał, to by nie było kolejnego sezonu ;) Na pewno sporo osób, która nie wie że są książki ma frajdę z oglądania. Pierwszy sezon był dobry.