Z Cyklu małych porad, które chciałbym od Was usłyszeć, zatem do dzieła:
The Umbrella Academy, serial, który przedstawia historię grupy ludzi o specyficznych zdolnościach i również specyficznym - i chyba aż nadto - charakterze. Z czym ta 10-cio odcinkowa produkcja się je, jaką, i czy w ogóle jest adaptacją, i czy rzeczywiście przedstawia ona wykolejeńców, renegatów ,,własnego losu", których ktoś wziął pod skrzydła i zrobił z nich ,,herosów", to nie mam pojęcia.
The Umbrella Academy, które zyskało bardzo przychylne oceny wśród widzów i krytyków, i które jako widowisko - bo nie wiem, co tu ma być dramatem, groteską, a co charakterystyczną dla produkcji z typowo superbohaterskimi wątkami, akcją - na trailerze wypadło intrygująco, stało się obiektem moim dogłębnych zainteresowań; w grę wchodzi obejrzenie produkcji. Dlatego najbardziej ciekawi mnie wasza opinia na temat głównych sylwetek - tych mających nadnaturalne moce. Czy są to proste i przerysowane postacie? Czy wręcz przeciwnie, mają ciekawą historię i umiejętnie rozpisany wątek, co sprawia, że serial nabiera po części rzecz jasna, charakterologicznego znaczenia, a nie tylko ,,śmichy-hachy bach-bach", rzucanie złolami o ścianę i po sprawie?