Autor Wątek: The Boys  (Przeczytany 16475 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline jotkwadrat

Odp: The Boys
« Odpowiedź #60 dnia: So, 15 Czerwiec 2024, 01:12:15 »
Na razie po 2 odcinkach mogę powiedzieć, że jest słabiej. Może nie źle, ale słabiej. No i, niestety, pojawiają się obowiązkowe punkty dzisiejszych seriali.

Offline michał81

« Odpowiedź #61 dnia: So, 15 Czerwiec 2024, 07:01:32 »
Nie jest źle, ale..... słabiej niż w poprzednim sezonie. Zresztą osoby, które miały dostęp do całości sezonu to potwierdzają. Najgorzej jak na razie wypada wątek Francuza i Kimiko, który bardziej jest zwykłym zapychaczem fabularnym i danym chyba tylko po to aby aktorzy mieli co grać. Dobrze wypadają nowe postacie. Wątek Homelandera i jego syna jest świetny, tak samo wątek Mother’s Milk jako dowódcy grupy.
Wiele rzeczy w nim jest robionych na zasadzie zwykłego szokowania widza (co nie znaczy, że tego nie było wcześniej), tylko że ja ma wrażenie że jest to już odtwórcze. Jednak jest potencjał i serial idealnie ponownie komentuje na swój sposób obecną sytuację polityczno-społeczną Stanów.

Offline komiks

« Odpowiedź #62 dnia: So, 22 Czerwiec 2024, 10:57:57 »
The Woke Boys, czyli takie nowe coś, niestety już bez takiego czegoś. Chciałem napisać coś bardziej wylewnego, ale postanowiłem się autocenzurować, wiecie, rozumiecie, na poczet przyszłych mechanizmów oceniających wypowiedzi sprzed dekady. Bo nikt w sieci nie jest anonimowy, nawet ja, chociaż jeśli coś ktoś, to będę się upierał, że to napisał mój kot, miaaaauuu.

Zagadka. Wyobraźcie sobie, że jesteście najbystrzejszym osobom na świecie (chyba chodzi o bycie smart) i co robicie? Ze swoim życiem of course. Siedzicie w swoim pokoju, otoczeni stosami komiksów? Blisko... tylko komiksy zamieńcie na książki.

Z fajnego serialu, który był świeży i smart, zrobili jakieś gówno, którego nie dałem rady oglądnąć do końca pierwszego odcinku. The Boys skończył się wraz z końcem 3 sezonu.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline radioblackmetal

« Odpowiedź #63 dnia: So, 22 Czerwiec 2024, 14:16:08 »
Zagadka. Wyobraźcie sobie, że jesteście najbystrzejszym osobom na świecie (chyba chodzi o bycie smart) i co robicie? Ze swoim życiem of course. Siedzicie w swoim pokoju, otoczeni stosami komiksów? Blisko... tylko komiksy zamieńcie na książki.

Tylko to Ci przeszkadzało? Od razu skreślasz sezon po jednym odcinku?  A może narzekasz dla zasady?  Obejrzałem dwa odcinki i jest IMO w porządku. Oczywiście do kilku rzeczy mógłbym się przyczepić np.
Spoiler: PokażUkryj
problemy z prostatą Homelandera
, postać Sister Sage też trochę naciągana ale nie aż tak by rezygnować z dalszego oglądania.
Tolerancja nie oznacza akceptacji.

The darkness will swallow everything

Offline komiks

« Odpowiedź #64 dnia: So, 22 Czerwiec 2024, 14:29:16 »
Nie tylko to, cały odcinek był nudny i miałki, ale za to pojawiło się woke i geje, widzę dokąd to zmierza. Tak skreślam ten serial od 4 sezonu, szkoda mojego czasu i nerwów.

Offline OokamiG

« Odpowiedź #65 dnia: So, 22 Czerwiec 2024, 14:33:17 »
Przecież ten serial był woke od początku.

Offline radioblackmetal

« Odpowiedź #66 dnia: So, 22 Czerwiec 2024, 14:38:24 »
@Zwirek
Oczywiście to Twoje subiektywne odczucia i masz do nich prawo. Jeśli masz się denerwować to rzeczywiście lepiej dalej nie oglądaj. W drugim odcinku jest więcej nagich siusiaków  ;) a The Boys jedzie po różnych zjawiskach i postawach. Wątki "woke i geje" też mogą takie być ale o tym się nie przekonasz. Całość serialu ma się chyba zamknąć w 5 sezonach.
Tolerancja nie oznacza akceptacji.

The darkness will swallow everything

Offline Adolf

« Odpowiedź #67 dnia: So, 22 Czerwiec 2024, 19:43:29 »
A mi żal tej panny co se ładną buzię zniszczyła operacjami plastycznymi. To mnie bardziej boli niż Francuz z kolegą murzynem w łóżku. Serial starał się oszukiwać widzów, że jest inny, że wyśmiewa np. nurty przebudzeniowe. Teraz przynajmniej już się nikomu nie chce w to bawić. Jest wierna widownia, to będzie oglądać te nudne, szokujące sceny. Pomysły się kończą, a jakoś to trzeba ciągnąć.

Offline Danio

« Odpowiedź #68 dnia: So, 22 Czerwiec 2024, 20:21:29 »
Ja się poddałem już w 3 sezonie, nie dałem rady obejrzeć do końca i nie wrócę nigdy, bo w 2 sezonie też się zmuszałem. Naprawdę dobrze oceniam tylko sezon 1, potem słabizna. Durne szokowanie, nic więcej.

Offline komiks

« Odpowiedź #69 dnia: So, 22 Czerwiec 2024, 20:31:42 »
Scenariusz jest idiotyczny, to o czym pisałem jest tylko konsekwencją kiepskiego scenariusza. Widzę to tak: serial zbiera widownię i super oceny, więc po kilku sezonach ktoś wpada na pomysł, że można pozmieniać, bo przecież ludzie nie przestaną oglądać tak nagle, prawda?

Tak było już z wieloma serialami, że nagle się zmieniają w trakcie, tak jakby są kierowane do innej widowni,  albo nagle zyskują jakiś dziwny przekaz, którego wcześniej nie było (bo jakby ktoś nie wiedział, seriale i filmy są narzędziem socjotechniki vel inżynieria społeczna). Czasami robią taki myk, że puszczają pierwszy odcinek serialu, albo 2 pierwsze, pojawiają się dobre opinie i od kolejnych odcinków już jest podmianka, dostajemy coś innego. Sprytne, ale nie dość.

Ja już jestem przewrażliwiony, po tym jak mi popsuli kilka fajnych seriali, po prostu jeśli czuję, że serial nie jest w duchu tego co było do tej pory i mi konkretnie nie leży, to przestaje oglądać, bez sentymentów.

Offline Danio

« Odpowiedź #70 dnia: Nd, 23 Czerwiec 2024, 15:55:30 »
A mi żal tej panny co se ładną buzię zniszczyła operacjami plastycznymi.
Ano niestety. :/

Offline Dracos

« Odpowiedź #71 dnia: Nd, 23 Czerwiec 2024, 16:32:04 »
No nie mówcie że ona tak naprawdę teraz wygląda :O

Offline komiks

« Odpowiedź #72 dnia: Nd, 23 Czerwiec 2024, 16:35:22 »
To jest fejk, albo taki specjalny makijaż.
Tutaj masz jej najnowsze zdjęcia z tego roku.
Na niektórych zdjęciach widać, że ma usta napompowane i tyle.

Offline Danio

« Odpowiedź #73 dnia: Nd, 23 Czerwiec 2024, 17:16:13 »
To jest fejk, albo taki specjalny makijaż.
Makijaż na pewno robi różnicę, ale moje wrzutka to też nie fejk, sama to ostatnie zdjęcie na swojego instagrama wstawiła. Potem niektóre posty usunęła i ogłosiła, że internet jest toxic, sexist i w ogóle be.
« Ostatnia zmiana: Nd, 23 Czerwiec 2024, 17:20:20 wysłana przez Danio »

Offline komiks

« Odpowiedź #74 dnia: Nd, 23 Czerwiec 2024, 18:38:38 »
Dobra, zdemaskowana :)
Koleś jest zawodowym chirurgiem plastycznym oglądałem go kiedyś, spoko opowiada.