Autor Wątek: Venom  (Przeczytany 5144 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Necr09

Odp: Venom
« Odpowiedź #30 dnia: Wt, 27 Czerwiec 2023, 15:42:37 »
Ale aktorkę do zagrania głównej roli już wybrali, to Dakota Johnson.
FGO: 758,469,198

Offline Piterrini

« Odpowiedź #31 dnia: Wt, 27 Czerwiec 2023, 15:59:06 »
Pomyślałem że żartujesz i musiałem sprawdzić...
Wypisuję się z tego wątku, to co Sony chce zrobić ma więcej wspólnego z tym co pisałem niż z komiksami.
A kojarzycie czy to odnośnie konieczności produkowania filmów z tymi postaciami aplikuje się do tych Spiderowych? Było o tym głośno przy X-Menach i Fantastic Four, strzelam że Spider podobnie, ale czy dotyczy to wszystkich postaci do jakich Sony "ma" prawa? Czy w związku z tym takie "niepotrzebne" filmy będą w nieskończoność produkowane? I znów - "niepotrzebne" to pojęcie subiektywne, przykładem Fast & Furious, kolejne sequele są kompletnie niepotrzebne i nie najlepiej wykonane, ale w ogólności są rozrywkowe, z kolei te Morbiusy od Sony są nijakie, a to jest ogromna różnica względem tego pojęcia czy film jest "potrzebny" czy nie :P

FikoFaryzmWsteczny_DC

• Gość
« Odpowiedź #32 dnia: Śr, 28 Czerwiec 2023, 13:00:20 »
Pomyślałem że żartujesz i musiałem sprawdzić...
Wypisuję się z tego wątku, to co Sony chce zrobić ma więcej wspólnego z tym co pisałem niż z komiksami.
A kojarzycie czy to odnośnie konieczności produkowania filmów z tymi postaciami aplikuje się do tych Spiderowych? Było o tym głośno przy X-Menach i Fantastic Four, strzelam że Spider podobnie, ale czy dotyczy to wszystkich postaci do jakich Sony "ma" prawa? Czy w związku z tym takie "niepotrzebne" filmy będą w nieskończoność produkowane? I znów - "niepotrzebne" to pojęcie subiektywne, przykładem Fast & Furious, kolejne sequele są kompletnie niepotrzebne i nie najlepiej wykonane, ale w ogólności są rozrywkowe, z kolei te Morbiusy od Sony są nijakie, a to jest ogromna różnica względem tego pojęcia czy film jest "potrzebny" czy nie :P

Zapewne każdy geek, nerd, popkulturowy maniak śledzący to, co dzieje się w świecie filmowej rozrywki wie, że w środowisku nurtu superbohaterskiego nie trzeba trzymać się jakkolwiek źródła komiksu. Nie, wręcz przeciwnie, wystarczy lekkie nawiązanie, a samo to czym adaptacja jest sprawia, że adaptacje mogą ,,kroić" i obchodzić źródło tak, jak tylko się twórcom filmowych lub serialowych dzieła podoba. Zresztą ,,adaptacja" w kinematografii to cholernie płynne pojęcie, powiedziałbym nawet zalatujące subiektywnością: teraz, przepraszam za wyrażenie większości ludzi gówno obchodzi to, jak dany film lub serial ma się do swojego pierwowzoru, bo liczy się to, aby widowisko było rozrywką, było w miarę płynne wizualnie i scenariuszowo, aby się po prostu sprzedawało. Dlatego SMU, czyli uszanowanko SONY, podejmuje - i chyba dobrze, co nie? - ryzykowne działania, rzucając swego rodzaju wyzwanie Marvel Studios, tworząc to ,,SWOJE!" Kinowe Uniwersum Marvela powiązane - jak dla mnie wciąż w pokrętny sposób - z MCU.

A żeby nie było, to na dowód tego, że SMU rozkręca się równie mocno jak MCU mamy coś takiego: nie dość, że w 2024 roku zadebiutuje "Madame Web", to jesienią tego samego roku na ekrany kin wejdzie film... uwaga werble...: "Venom 3" z nieznanym dotąd podtytułem. Reżyseria i scenariusza w tym przypadku to ,,ręka" talentu Kelly Marcel - artystka wcześniej związana z venomową serią obrazów (scenarzystka), także słynąca z bardzo dobrego scenariusza do "Ratując Pana Banksa" i nieco... gorszego skryptu do... "Pięćdziesiąt twarzy Greya".

A, właśnie "Venom 3" będzie miał coś wspólnego (chyba) z Multiversum z MCU, bo w filmie pojawi się aktor grający Barona Mordo z serii ze Strange'em w MCU, więc istnieje szansa na wątek z innym wymiarem lub rzeczywistością, skąd... można by ściągnąć np. jakiegoś Spider-Mana do bazowego świata filmu "Venom 3". Kto wie, kto wie...

Offline Necr09

« Odpowiedź #33 dnia: Pn, 03 Czerwiec 2024, 17:30:26 »
Pojawił się zwiastun trzeciego Venoma to można "odkurzyć" temat :D

FGO: 758,469,198

Offline Adolf

« Odpowiedź #34 dnia: Śr, 05 Czerwiec 2024, 22:54:35 »
Pokolenie MCU cieszy japę. Ja mam łzy w oczach. Filmy z superbohaterami skręciły w bardzo złym kierunku. Jeśli filmy superhero skończą jak westerny to właśnie przez taką obraną drogę.

Offline Piterrini

« Odpowiedź #35 dnia: Cz, 06 Czerwiec 2024, 17:12:17 »
To raczej klasyczny przykład prób "przebicia" poprzedniej odsłony (i przy okazji konkurencji), to że sprzedaje się szybki montaż, toaletowy humor i zjawiskowe, ale nie mające logicznego czy fizycznego sensu widoki to "bolączka" blockbusterów ogółem :P
Tyle że w kolejnych odsłonach serii bardziej to kłuje w oczy, przecież np. wspomniane poprzednio Fast & Furious zaczęło od przyziemnej historii agenta pod przykrywką do scenariusza m.in. Davida Ayera (który zresztą specjalizował się w osadzonych w przestępczym LA historiach), żeby już po kilku filmach skręcić w widowiskowe, ale pozbawione sensu ogólnego rejony. Nawet Transformers Baya to bardzo "skromny" film względem tego co nowsze odsłony zaprezentowały...
Przynajmniej nie zapowiada się ten Venom na kolejnego nijakiego Morbiusa, Madame Web czy innego Kravena (ten film chyba jeszcze premiery nie miał?).