Autor Wątek: Seriale z MCU na Disney+  (Przeczytany 18064 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Adolf

Odp: Seriale z MCU na Disney+
« Odpowiedź #105 dnia: Pn, 30 Czerwiec 2025, 00:25:07 »
Obejrzałem i wygląda to tak:

Jest woke, czyli ludzie będą zniesmaczeni - dużo czarnych, czarna bohaterka i nawet czarny gej. Dla mnie jednak problemem jest to, że postacie są słabo napisane, a przyjaciółka AI mega irytująca. Bohaterka niby mądra, ale taka nie do końca...

Efekty... Powiem tak szczerze, że w filmie Wakanda w moim sercu ta zbroja wyglądała dużo gorzej, jakaś taka odklejona była, a tu jednak bardziej naturalnie. I problemem jest raczej dlaczego panna sobie lata superzaawansowaną bronią po mieście i nikt jej nie chce ukraść. Praktycznie zero zabezpieczeń. Panna nawet wozi ją w wózku po mieście jak menel. Nawet dokładnie nie podano co ją zasila, tylko coś przebąkiwano, że to nie reaktor łukowy i zbroja się ładuje (niczym chińskie samochody na baterie).

Porównując do innych seriali - nie ma tu aż takiego mocnego spier******a jak z She-Hulk, chociaż starano się. Crindżowe piosenki w aucie to jednak za mało by dorównać tym ruchom bioder, które spowodowały u mnie wymioty. Serial to takie 5/10 (jak ktoś rasista i homofob to jeszcze odejmie oczko). Da się oglądać, tak jak kiedyś dało się oglądać np. Moon Knighta czy Ms. Marvel. I gdyby Riri wyszła ze dwa lata wcześniej, to może by hejt był ciut niższy, bo seriale Marvela zaczęły podnosić się poziomem (widzę Echo i Daredevil), a tu za długo zwlekano z premierą. Mimo wszystko mam nadzieję, że serial jeszcze czymś nas zaskoczy. Jakieś cameo Kamali czy coś. Może ta mistyczna strona z Hoodem coś nakręci.

Offline Xmen

« Odpowiedź #106 dnia: Pn, 30 Czerwiec 2025, 00:34:18 »
Ms Marvel dało się oglądać? Czyli iron heart mogę śmiało odpuścić.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline komiks

« Odpowiedź #107 dnia: Pn, 30 Czerwiec 2025, 00:50:06 »
Ja nawet nowego Daredevila nie oglądnąłem do końca, w połowie odpuściłem.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline Xmen

« Odpowiedź #108 dnia: Pn, 30 Czerwiec 2025, 00:55:06 »
Mnie wynudził ale dotrwałem do końca.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.