Autor Wątek: Seriale - co polecacie?  (Przeczytany 94805 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Danio

Odp: Seriale - co polecacie?
« Odpowiedź #795 dnia: Śr, 11 Październik 2023, 08:43:45 »
Mi się ten amazonowy Kleszcz tak średnio podobał, w kategorii "do kotleta" był ok, ale nic więcej. Za mało absurdalny i żarty zwyczajnie nieśmieszne (to bardzo subiektywne, wiem), ale nadal na tyle próbujący być komedią, że poważne fragmenty akcji itd. zupełnie mnie nie obchodziły. Jedyne co mi się w nim faktycznie mocno podobało to poboczna postać "Overkilla", był dobrze zagrany i zawsze lubiłem takie przemiany rodem z anime ze złego na kogoś dobrego. ;)

Serialu z 2001 nigdy nie widziałem i chętnie bym sprawdził, ale nie ma go nigdzie legalnie więc wątpię żeby kiedyś było mi to dane.

BTW Skończyłem już Continental, ten spin-off Johna Wicka o hotelu i cały czas słabizna, postacie niesympatyczne, akcja nudna, fabuła durna, paleta kolorów jakoś brzydko sprana. I często wchodzi w tym serialu jakaś kultowa, głośna muzyka jakby właśnie działo się coś niesamowitego, a kompletnie na ten moment nie zapracują, oglądam to z kamienną twarzą i zażenowaniem w stylu "i to tyle?" Ale ludzie widzę chwalą akurat ten aspekt, a dla mnie to taka tania próba udawania że coś jest fajniejsze, niż faktycznie jest. To tak nie działa, że puszczą "Little Green Bag" i od razu mamy Tarantino.
« Ostatnia zmiana: Śr, 11 Październik 2023, 10:01:17 wysłana przez Danio »

Offline bababatman

« Odpowiedź #796 dnia: Nd, 19 Listopad 2023, 19:21:57 »
Drodzy,

ja ze swojej strony polecam serial na Netflix-ie pt. "Niebieskooki Samuraj". Świetna animacja, wartka akcja, ciekawi bohaterowie, fajne sceny walk. Pierwszy sezon stanowi 8 odcinków od 40 do 60 minut. Pochłonąłem cały w dwa wieczory. Moim zdaniem mocne 8/10.

Offline KzT

« Odpowiedź #797 dnia: Nd, 03 Grudzień 2023, 17:52:21 »
Na AppleTV+ rozpoczął się trzeci sezon "Kulawych koni". Po dwóch odcinkach widać, że bardzo wysoki poziom został utrzymany. Ocenię po obejrzeniu całości (na razie dostępne są tylko dwa odcinki), a jeśli ktoś nie zna - polecam zdecydowanie.

Offline szulig

« Odpowiedź #798 dnia: Nd, 03 Grudzień 2023, 18:18:38 »
Informacja zwrotna - Netflix - 5 odcinków, obejrzałem ciągiem. Wciąga. Serial traktuje o alkoholiku i jego postrzeganiu świata oraz to jak wpływamy na życie innych, najbliższych. Wpływ na innych ludzi może odnosić sie do każdej osoby, nie tylko alkoholika.

Żmijowisko - Netflix - chyba troche starszy serial. Też ciągiem obejrzany. Troszkę słabszy ale nie znaczy że zły.

Offline Piterrini

« Odpowiedź #799 dnia: Dzisiaj o 14:35:27 »
Twisted Metal, jak przewidywałem w wątku o Blood Drive...
(...) Peacock programowo jest w innym miejscu niż inni streamerzy, (...) stąd uważam, że nawet jeśli serial będzie trochę 'niekonwencjonalny' (w kierunku Blood Drive) to i tak ma sporą szansę na sukces, z czym na takim Netflixie byłby z pewnością problem.
Podtrzymuję przy tym to co twierdziłem pisząc poprzednio - serial ma szanse na sukces, tj. jego kontynuacja myślę że jest prawdopodobna (...)
...będzie kontynuowany :)
Tymczasem sam Peacock w tym roku ma straty w wysokości 2,8 miliarda dolarów, ale to jak widać nic, nastroje pozytywne bo to szczebel medialnej drabiny - jedni tracą, inni zyskują.