Autor Wątek: Filmowe uniwersum DC Comics - zapowiedzi, plotki  (Przeczytany 186236 razy)

Offline Harlequinka

Odp: Filmowe uniwersum DC Comics - zapowiedzi, plotki
« Odpowiedź #1590 dnia: Nd, 20 Październik 2024, 20:48:17 »
Miałam serio zamiar wysiąść z wagonika "Pingwina".
Ale ponieważ jeden znajomy na mnie mocno liczył, że nie porzucę tego serialu; to powiedziałam sobie: No dobraa, obejrzę jeszcze ten 4, a nuż widelec...
Obejrzałam dzisiaj.

I CIESZĘ SIEEEM! :D
Bo nareszcie...
Nareszcie dobry odcinek.
Panna Falcone❤️okazała się przebraną Królową, hihi. 🤪

THAT'S MY GIRL...
Przemówiła do mnie czystym głosem.
MOGĘ JEJ KIBICOWAĆ.
A Pingwin niech, z całym szacunkiem; spierdala, haha.
On mnie niczym nie zaskoczył, w przeciwieństwie do Sophie... ZOSTAJĘ DLA NIEJ! 🤭🤭
PS. Weź ich dziewczyno, wszystkich rozpierdol!🤪
« Ostatnia zmiana: Nd, 20 Październik 2024, 20:52:03 wysłana przez Harlequinka »
Adar...Soul so pure...Perfect and beautiful. Yet still...A TRAITOR. Who the f...you think YOU ARE!? You think you can do ANYTHING YOU WANT!? KILL A GOD? A FU*KING GOD OF DARKNESS?! ARE YOU LOST YOUR MIND, BOY!?

Offline Adolf

« Odpowiedź #1591 dnia: Nd, 20 Październik 2024, 21:07:47 »
Końcówka 4 odcinka przepięknie zrobiła robotę. Serial nas pięknie zwodził robiąc z Sofii Falcone jakąś psychopatkę aka Harley. Pingwin z odcinka na odcinek co raz bardziej denerwuje, mam nadzieję, że choć jest on tytułowym bohaterem, to gościnnie występujący Patinson pojawi się w pelerynie, da mu w dziub i zamknie w Arkham, gdzie jego miejsce.

Offline Kyms

« Odpowiedź #1592 dnia: So, 26 Październik 2024, 13:14:00 »
Świetny był 5. odcinek :D Uwielbiam to co robią z Sofią, mniej angazuje mnie wątek Pingwina, ponieważ ciężko dostrzec mi w tym potencjał na zdominowanie konkurentki.

Moja opinia o 5. odcinku napisana dla Serialomaniak:
https://serialomaniak.com/pingwin-odcinek-5-sezon-1-opinia-bezspoilerowa/

Offline Harlequinka

« Odpowiedź #1593 dnia: Pn, 28 Październik 2024, 21:23:16 »
W mieszkaniu matki Oza wisi logo "Solidarności."  :D

Czyżby Pingwinek miał polskie korzenie?  ;D
Albo matula w młodości bujała się w Wałęsie. 🤣🤣

A może i to i to. 8)
Adar...Soul so pure...Perfect and beautiful. Yet still...A TRAITOR. Who the f...you think YOU ARE!? You think you can do ANYTHING YOU WANT!? KILL A GOD? A FU*KING GOD OF DARKNESS?! ARE YOU LOST YOUR MIND, BOY!?

Offline Zakrza

« Odpowiedź #1594 dnia: Pn, 28 Październik 2024, 21:55:09 »

A może i to i to. 8)
Bodajże w Spectacular Spider-manie wydawanym przez Dobry Komiks też był taki motyw. Może to wisi w każdym amerykańskim domu? :P

A szósty odcinek jak zwykle świetny. Ten serial dopieszczony jest w każdym detalu - ot, chociażby gotowanie Sala i rozmowa w tym czasie z Sofią. Niby nic, a pięknie buduje relację między tą dwójką i ogląda się to przyjemnie. Końcówka odcinka mocno z tyłka, ale może to jakoś sensownie rozwiążą.

Offline Kyms

« Odpowiedź #1595 dnia: Pn, 28 Październik 2024, 22:01:23 »
Dlaczego końcówka "mocno z tyłka"?

Offline Zakrza

« Odpowiedź #1596 dnia: Pn, 28 Październik 2024, 22:07:15 »
Dlaczego końcówka "mocno z tyłka"?
Spoiler: PokażUkryj
No proszę Cię. Najwięksi gangsterzy zbierają się razem i kupują pieprzenie Oza? Co oni, wczoraj się urodzili? Chłop kradnie, manipuluje, zdradza i wszyscy o tym wiedzą, a i tak wchodzą z nim w dil? I teraz wszyscy razem będą zgodnie współpracować, mimo że przed chwilą chcieli się pozabijać?

Offline Adolf

« Odpowiedź #1597 dnia: Pn, 28 Październik 2024, 23:00:31 »

A może i to i to. 8)

W filmach tego nie mówią, ale w USA i UK to Polaków więcej niż w Świętokrzyskim i Podkarpackim.

Chociaż nie zdziwiłoby mnie, że to jakiś easter egg kogoś z ekipy tworzącej serial. Takie rzeczy jak Pauli's Dinner to oczywiste smaczki dla fanów. A taka Solidarność, to zauważy ten kto ma zauważyć.

Odcinek bardzo ciekawy. Taki woke bardzo miło się ogląda. Wreszcie zostało pokazane jak niesamowicie rozwinięta siatka przestępcza w Gotham się skrystalizowała po kryzysie i nie jest żadną niespodzianką, że koleś na cześć, którego zatytułowano serial, ma tam najwięcej do powiedzenia. I najfajniejsze, że wszystkich kantuje, niektórzy nawet zdają sobie z tego sprawę, ale Pingwin rozegrał to tak, że ludzie nie mają wyjścia i muszą łykać jego narracje. Postraszył większym wrogiem i wszyscy nagle piwo piją. To jak prawica straszy lewakami. Genialne.

Wątek z mamusią przewidywalny (poprzedni serial także miał podobny wątek), podobnie jak to, że murzynek zostanie poważnym gangsta. Wielu rzeczy domyślaliśmy się już w pierwszym odcinku, ale nie sądziliśmy, że dojście do tego momentu będzie tak emocjonujące. Ja się tylko pytam: gdzie jest Batman? Gotham przechodzi takie poważne przeobrażenia, całe rodziny mafijne padają, a nietoperz zostaje w ciemnym miejscu. W idealnym świecie byśmy mieli jeden odcinek z punktu widzenia Batmana, ale jeśli pojawi się nawet małe cameo to będzie fajnie. Liga w serialu z Piewcą Pokoju pojawiła się na chwilę, ale zrobiła robotę.

Offline Harlequinka

« Odpowiedź #1598 dnia: Wt, 29 Październik 2024, 09:56:09 »
Ech...

Emmm. Viktor zabija kolesia bo?
Z obawy że Pingwin uzna że jest pipką która nie umie sobie poradzić? Żeby oszczędzić Pingwinowi fatygi?
Eee. No bardzo mało wiarygodne. Kumam że nerwy ale no bez przesady. Koleś który wstydzi się zagadać do laski, a po całym jego zachowaniu widać że to w gruncie rzeczy dobry chłopak tylko w totalnie złym miejscu strzela sobie od tak do człowieka jakby to było to samo co dać komuś po pysku. Przepraszam bardzo, rozumiem że Sophia jest jaka jest; bo siedziała niewinnie udupiona przez własną rodzinkę i ojca w Arkham przez 10 lat wśród totalnych pojebek i personelu z piekła rodem którzy traktowali ją jak zwierzę.
Ale Victor? Sorry, tutaj nie ma jeszcze psychologicznie logicznego i wiarygodnego powodu tak drastycznego czynu.
Niewiarygodnie zbudowana postać.

To samo że triada, Odessa i inni mafiozi to jak grupa przestarzałych gimnazjalistów co to zbierają się pod trzepakiem i piją piwko od Pingwina  bo Pingwin znany jako ekstra kanciarz ich namówił...I kiwają głową na jego pierdolenie o "nas- biednych dzieciaczkach które muszą coś światu udowodnić."

Ameby umysłowe w tym serialu na każdym kroku.

No ale jest Królowa Gotham Sophia ❤️👸Będę oglądać serial tylko dla niej i dla pośmiania się z występujących tam postaci - idiotów.
« Ostatnia zmiana: Wt, 29 Październik 2024, 10:09:24 wysłana przez Harlequinka »

Offline Zakrza

« Odpowiedź #1599 dnia: Wt, 29 Październik 2024, 10:32:08 »
Emmm. Viktor zabija kolesia bo?
Z obawy że Pingwin uzna że jest pipką która nie umie sobie poradzić? Żeby oszczędzić Pingwinowi fatygi?
Eee. No bardzo mało wiarygodne. Kumam że nerwy ale no bez przesady. Koleś który wstydzi się zagadać do laski, a po całym jego zachowaniu widać że to w gruncie rzeczy dobry chłopak tylko w totalnie złym miejscu strzela sobie od tak do człowieka jakby to było to samo co dać komuś po pysku. Przepraszam bardzo, rozumiem że Sophia jest jaka jest; bo siedziała niewinnie udupiona przez własną rodzinkę i ojca w Arkham przez 10 lat wśród totalnych pojebek i personelu z piekła rodem którzy traktowali ją jak zwierzę.
Ale Victor? Sorry, tutaj nie ma jeszcze psychologicznie logicznego i wiarygodnego powodu tak drastycznego czynu.
Niewiarygodnie zbudowana postać.

Tu się nie zgodzę. Victor przeszedł przemianę. Miał wybór - mógł odejść, ale zdecydował się wrócić. Wie, że drugi raz nie będzie miał takiego wyboru. Wybrał Pingwina i wszystko, co się wiąże z życiem gangstera. W tym zabijanie.

Ponadto, wcześniej kilka razy zjebał - np. jak miał podłożyć diamenty w samochodzie Vitiego. Z jednej strony - Oz chciał go odstrzelić jakieś 3 razy, więc wie, że nie może go zawieść. Z drugiej strony, jest też przez Pingwina chwalony - np. za wybór Crow Point. Tym bardziej nie chce go zawieść.

Najpierw poinformował Cobba o problemie, ale nie chciał go martwić, bo ten ma inne sprawy na głowie. Właśnie dlatego mieliśmy scenę, w której Pingwin gada o matce, nawet nie słuchając co Vic mówi.

Spróbował spłacić Squida. Nie wyszło. Chłop nie chciał mu dać spokoju, więc go odstrzelił. Ale widzimy, że zrobiło to na nim ogromne wrażenie, zarówno tuż po zabójstwie, jak i później. Chłop w szoku jest. Zobaczymy jak to się rozwinie. Być może rzeczywiście strona dobrego chłopaka, wygra.

Moim zdaniem, wszystko przedstawione perfekcyjnie.

A co do zagadania do laski. Po pierwsze, miał kobietę. I to nie brzydką. Nawet się z nią całował. Po drugie, w czasach gdy byłem jeszcze przegrywem, też bym prędzej kogoś zastrzelił niż zagadał do kobiety.

To samo że triada, Odessa i inni mafiozi to jak grupa przestarzałych gimnazjalistów co to zbierają się pod trzepakiem i piją piwko od Pingwina  bo Pingwin znany jako ekstra kanciarz ich namówił...I kiwają głową na jego pierdolenie o "nas- biednych dzieciaczkach które muszą coś światu udowodnić."

Ameby umysłowe w tym serialu na każdym kroku.

A tutaj pełna zgoda.
« Ostatnia zmiana: Wt, 29 Październik 2024, 10:37:07 wysłana przez Zakrza »

Offline Harlequinka

« Odpowiedź #1600 dnia: Wt, 29 Październik 2024, 11:58:26 »
Miło.  ;D

Offline Adolf

« Odpowiedź #1601 dnia: So, 02 Listopad 2024, 19:54:49 »
A co do zagadania do laski. Po pierwsze, miał kobietę. I to nie brzydką. Nawet się z nią całował. Po drugie, w czasach gdy byłem jeszcze przegrywem, też bym prędzej kogoś zastrzelił niż zagadał do kobiety.

Miło.  ;D

@Harlequinka, Ty mam nadzieję, że dajesz radę w nocy spać.

Offline Harlequinka

« Odpowiedź #1602 dnia: So, 02 Listopad 2024, 21:46:47 »
O co Ci chodzi @Afolf?

Miło że kolega wyżej się w końcu w czymś ze mną zgadza.  :)

A jego żarty w kwestii zagadywania do dziewczyn nie są powodem żebym nie mogła spać!  :D

Offline Adolf

« Odpowiedź #1603 dnia: So, 02 Listopad 2024, 23:08:35 »
@Harlequinka Z kolegą znamy się osobiście. Ostatnio nawet musiałem mu bana dać :P Fajnie, że znalazłaś z nim "nić porozumienia". Historia trochę jak u Lee i Arthura, to nawet słodkie.  Dobrze, że jego biografia Cię nie odstrasza :)

Offline Pan M

« Odpowiedź #1604 dnia: Dzisiaj o 06:05:06 »
Normalny fajny, fajniusi chłopak co to łatwiej by zabił człowieka niż dziewczynę by poderwał.

Elegancki jest