KOCHANI lećcie do kina na nowe
IGRZYSKA Śmierci, Balladę Ptaków i Węży!!!
Wszyscy jesteśmy Przedrzeźniaczami...
Oj, chyba nadszedł już czas bym się przeprosiła z Katniss Evergreen. 🤭
Bo pamiętam jaki był hype na tą serię i "stare części". Ja to śledziłam na wyjebce, bez przekonania, nastawiona wtedy anty na te nabożne zachwyty nad Jennifer Lawrence, którą tam obwołali wówczas "objawieniem kina"....
CO Z TYMI PREQUELAMI JEST ŻE TAK CZĘSTO KOPIĄ MNIE MOCNIEJ i SERCE SKRADAJĄ??!
Kto oglądał kiedykolwiek "Hunger Games" wie o co biega i to żaden spoiler. Dla kogoś kto jest nowy, to będzie malutki więc UWAGA JAKBY SPOILER:
W skrócie koleś kombinuje jak koń pod górkę żeby pomóc przetrwać swojej trybucce. Cieniutkiej, drobniutkiej śpiewaczce, która to pozostawiona sama sobie nie ma praktycznie żadnych szans przeżyć wśród silniejszych.
Kojarzę Donalda Sutherlanda w roli makiawelicznego, dupkowatego staruszka. Ale tak mgliście, bo jak wspominałam, śledziłam serię lata temu, spod przymrużonych powiek; będąc silnie na nie.
Teraz wiem że to był błąd, człowiek sam sobie nie pozwolił na cieszenie się przedstawieniem.

Głupota, bywa! 🤣
Tutaj poznajemy młodziutkiego Coriolanusa Snowa, który dopiero zaczyna swoją karierę.
I cóż mogę rzec...
KOCHAM CORIOLANUSA SNOWA. KOCHAM LUCY GRAY. ❤ Tom Blyth i Rachel Zegler robią tutaj fantastyczną robotę.
Rewelacyjnie odegrani i świetnie napisani, charyzmatyczni główni bohaterowie. Do tego mają ten potężny rodzaj chemii, który kradnie moje serce. To jest to czego szukam w fikcji, bo jest tak rzadkie.
Do tego w zasadzie niemal każda postać która trochę dłużej pojawia się na ekranie, zasługuje na uwagę.
Powiem szczerze, że ten prequel Igrzysk to takie widowisko na każdym szczeblu: aktorskim, scenariuszowym, fabularnym, które mnie totalnie kupuje. Rozrywka na wysokim poziomie. Ze świetną charakteryzacją, kostiumami, scenografią, plenerami. Z wartką akcją, idealnie dawkowanym napięciem. Szczerze? Nie widzę tu słabego punktu. Ballada Ptaków i Węży to najlepszy, najbardziej satysfakcjonujący mnie seans kinowy od kilku lat.
(A byłam w kinie i na Oppenhaimerze i na Barbie; i chociaż oba uważam za dobre, to takiego wrażenia na mnie nie zrobiły, a liczyłam na to.)
No KUŹWA JA TAKIE GWIEZDNE WOJNY CHCEM!!!!❤
DAJCIE IM ZAROBIĆ, PLISSSS.
Smaczek dodatkowy to nasza hala we Wrocławiu.

Już 3 raz kiedy tumblrowe polecajki mnie nie zawiodły. (Po supersympatycznej przygodówce fantasy Dungeons and Dragons z Chrisem Pinem i cudownych Good Omens).
DO KINA LUDZIE!!!!🤗🤗🤗