Autor Wątek: MCU a.k.a. Kinowe Uniwersum Marvela  (Przeczytany 240945 razy)

Offline Pan M

Odp: MCU a.k.a. Kinowe Uniwersum Marvela
« Odpowiedź #2235 dnia: Wt, 04 Luty 2025, 18:20:19 »
Zwiastun ma dobry vibe tych starych, fajnych filmów mcu jak pierwszy ant-man, iron man czy guardiani. Czekam miliard razy bardziej niż na capa 4 a jakimś mega fanem F4 nigdy nie byłem.

Offline Harlequinka

« Odpowiedź #2236 dnia: Wt, 04 Luty 2025, 18:48:25 »
Nie wygląda to zbyt ciekawie na pierwszy rzut oczka...Nic specjalnego.
Adar...Soul so pure...Perfect and beautiful. Yet still...A TRAITOR. Who the f...you think YOU ARE!? You think you can do ANYTHING YOU WANT!? KILL A GOD? A FU*KING GOD OF DARKNESS?! ARE YOU LOST YOUR MIND, BOY!?

Offline Adolf

« Odpowiedź #2237 dnia: Wt, 04 Luty 2025, 19:44:06 »
Nic nam nie pokazano o czym byśmy nie wiedzieli. Może ten klimat miał zaskoczyć, ale tego się przecież spodziewaliśmy od czasu ujawnienia plakatu. Cień Galaktusa... Nuda. Rozumiem, że Dr Doom to na final trailer, ale przydałoby się jakieś zaskoczenie.

Offline misiokles

« Odpowiedź #2238 dnia: Wt, 04 Luty 2025, 19:56:39 »
Pierwsze teasery-trailery niczym nie zaskakiwały.

« Odpowiedź #2239 dnia: Wt, 04 Luty 2025, 20:39:53 »
 Bardzo fajnie ten początek wygląda taki stylizowany na lata 60-te, przypomina trochę filmy Wesa Andersona. Reszta dosyć typowo z kiepskim CGI. Vanessa Kirby to chyba nie był dobry wybór, zresztą Pedro Pascal też chyba nie.

Offline Koalar

« Odpowiedź #2240 dnia: Śr, 05 Luty 2025, 01:09:59 »
Dla mnie OK, a to jest już dużo po różnych ostatnich kupach i sygnałach o jakości Kapitana 4 i Blade'a. Na plus, że dostaniemy
Spoiler: PokażUkryj
normalnego Galactusa, a nie jakąś chmurę. Może rozpieprzy tamten świat i F4 trafi do nas
. Stwór twarzowo całkiem wporzo, ale ogólnie dla mnie jest za mały, powinien być prawie tak duży jak Hulk. Poza tym chciałbym zobaczyć, jak by wyglądał, gdyby był bardziej kamienisty, tj. jego usta nie ruszały się tak miękko, ale jak takie kamienie. Chyba że by to wyglądało słabo. Aktorka chyba dostała rolę za nazwisko ;) Nie no, całkiem, całkiem, ale trochę stara do grania tej postaci (36 lat). Dla porównania Scarlett Johansson miała 26 lat w 2010, jak zaczynała w Iron Manie 2 jako Czarna Wdowa.
pehowo.blogspot.com - blog z moimi komiksami: Buzz, Fungi, PEH.

Offline gashu

« Odpowiedź #2241 dnia: Pt, 07 Luty 2025, 09:20:39 »
Jedyna właściwa filmowa Sue Storm:

Offline Harlequinka

« Odpowiedź #2242 dnia: Pt, 07 Luty 2025, 09:26:52 »
Zastanawia mnie czy dla każdego hetero faceta wszystko w temacie bohaterek między bogiem a prawdą rozbija się o wygląd...Byle buzia była ładna, a reszta...pol pierun! 🤣
U gashu na pewno, i nawet się z tym nie kryje. ;)
« Ostatnia zmiana: Pt, 07 Luty 2025, 09:30:30 wysłana przez Harlequinka »
Adar...Soul so pure...Perfect and beautiful. Yet still...A TRAITOR. Who the f...you think YOU ARE!? You think you can do ANYTHING YOU WANT!? KILL A GOD? A FU*KING GOD OF DARKNESS?! ARE YOU LOST YOUR MIND, BOY!?

Offline gashu

« Odpowiedź #2243 dnia: Pt, 07 Luty 2025, 09:39:48 »
Dokładnie tak jest.

...

A na poważnie... Czyżbym był jedynym na forum fanem starej dylogii FF?
Dużo chętniej zobaczyłbym trzecią część cyklu z którego pochodzi powyższe zdjęcie, zamiast kolejnego "z dupy" rebootu.
Boję się, że nawet Pedro, którego uwielbiam od czasów Nieznośnego Ciężaru Wielkiego Talentu, tego nie uratuje...

Offline Adolf

« Odpowiedź #2244 dnia: Pt, 07 Luty 2025, 10:10:43 »
Zastanawia mnie czy dla każdego hetero faceta wszystko w temacie bohaterek między bogiem a prawdą rozbija się o wygląd...Byle buzia była ładna, a reszta...pol pierun! 🤣
U gashu na pewno, i nawet się z tym nie kryje. ;)

Ile Ty masz lat? Oczywiście, że postacie komiksowe w filmach to urodziwi aktorzy. W drugą stronę to także działa. Chcesz oglądać przystojnego superbohatera, czy obleśnego creepa w kostiumie? Tak w ogóle działa cała branża. Woke/DEI próbuje to zmienić, obsadzać kobiety mniej urodziwe, starsze, sterydziary i babochłopy... A potem korporacje płaczą, że coś przynosi straty.

Jedna z przyczyn szybkiego zbytu komiksu The Darkness od Studia Lain to właśnie wyeksponowane kobiece atrybuty. Studio Lain z resztą ma tradycję, że zawsze daje okładki z paniami (czytelnicy decydują), a te w przypadku The Darkness to chyba w mniej niż pół h się wyprzedały. W dobie woke, Studio Lain doskonale eksploatuje staroszkolne komiksy, których nam teraz brakuje. Inwestycja w Top Cow to strzał w dziesiątkę.

I tak, wygląd ma znaczenie. Oburzanie się, że tak jest dla mnie jest bardziej creepy niż bezczelne żerowanie na tym zjawisku żeby sprzedać towar przy pomocy ładnej buzi kobiety/przystojnej, męskiej facjaty.

Dokładnie tak jest.

...

A na poważnie... Czyżbym był jedynym na forum fanem starej dylogii FF?
Dużo chętniej zobaczyłbym trzecią część cyklu z którego pochodzi powyższe zdjęcie, zamiast kolejnego "z dupy" rebootu.
Boję się, że nawet Pedro, którego uwielbiam od czasów Nieznośnego Ciężaru Wielkiego Talentu, tego nie uratuje...

Albę bardzo lubiłem w latach 00, szczególnie w serialu Dark Angel. Jednak w roli Sue Storm wyglądała trochę nienaturalnie. Taka pofarbowana i przesadnie ucharakteryzowana, traciła cały swój urok. Gdyby postawili na większy naturalizm jak w Sin City, to wypadłaby zdecydowanie lepiej.

Za to Ioan Gruffudd jako Mr Fantastic był świetnie dobrany, tylko z jedną uwagą - aktor był za młody. 10 lat później, delikatny zarost i mamy idealny casting. Gdyby teraz powstała trójka to aktor swoją charyzmą by mógł uratować cały film.

Offline Bushiken

« Odpowiedź #2245 dnia: Pt, 07 Luty 2025, 10:24:35 »
Jedyna właściwa filmowa Sue Storm:

Jak lubię tę aktorkę niekoniecznie za walory estetyczne ( nie przepadam za blondynkami) tak jest dla mnie dobrą aktorką a w F4 z 2005 oku była jedynie typowym eye candy właśnie i nie miała co zagrać.
Już mając te 15 lat w 2005 roku zdecydowanie wolałem jej wcielenie w Sin City z tego samego roku. Niebo a ziemia w kwestii jakości.

Co ciekawe wspominacie Albe z utęsknieniem jakby obecnie dali jakiegoś paszkwila a przecież Vanessa Kirby to także piękna kobieta. Co wiecej w wielu wywiadach wspomina jak poprosila Marvela aby dali jej komiksy z różnych okresów w ramach przygotowywania się do roli,  od Kirbego przez Byrne'a na Hickmanie kończąc.

Offline Piterrini

« Odpowiedź #2246 dnia: Pt, 07 Luty 2025, 10:41:58 »
Byle buzia była ładna, a reszta...
Reszta też musi być ładna :)

Fanem raczej nie jestem, ale do krytyki też nie dołączam, Foxowy Marvel to były blockbustery luźno oparte na komiksach i w takiej formie były jak najbardziej strawne. Chociaż ciężko byłoby bronić Galactusa z FF2...

Paradoksalnie po latach doceniam w filmach Foxa ich niezależność, chociaż żaden ze mnie wyznacznik skoro hype'u na Avengers w ogóle nie czułem... No a MCU działa przecież dzięki team-upom, nawałowi bohaterów itp., podpinanie wszystkiego pod MCU, nawet z zaznaczeniem alternatywnego uniwersum wcale nie pomaga w takiej "lekkości" odbioru jaką generalnie mogły się chwalić Foxowe Marvele.

Offline Harlequinka

« Odpowiedź #2247 dnia: So, 08 Luty 2025, 13:45:25 »
Co ciekawe wspominacie Albe z utęsknieniem jakby obecnie dali jakiegoś paszkwila a przecież Vanessa Kirby to także piękna kobieta. Co wiecej w wielu wywiadach wspomina jak poprosila Marvela aby dali jej komiksy z różnych okresów w ramach przygotowywania się do roli,  od Kirbego przez Byrne'a na Hickmanie kończąc.

Bushikenie trafiłeś w punkt...Niestety. Dla niektórych panów; dla tych dla których wygląd liczy się ponad wszystko - najistotniejsze jest by Sue Storm miała "prześliczną powłokę", i reprezentowała ją Alba - klasyczny model ideału urody kobiecej. Do tego, rzecz jasna - "młodziutka Alba" do 25+ max! 😋
Mnie to na poły bawi, na poły smuci. Gdyż takiej Kirby, jak słusznie zauważyłeś; niczego nie brakuje. To bardzo zadbana i atrakcyjna kobieta. No ale dla niektórych..."not enough".
Smutne jest to że nie liczy się jak Kirby zagra Sue. Jaki prywatnie przeprowadziła research, by przygotować się należycie do roli. Dla niektórych...nieważne jak wypadnie. [A kto wie? Może będzie świetna?]
Najważniejsze że nie jest śliczniutka jak ta Alba,  wykrojona z obrazka!😭😭

Adolf, mam tyle latek by domyśleć się, że jakiekolwiek próby uzmysłowienia Tobie [przez kogokolwiek], iż przy postaciach/bohaterkach/bohwterach itd, nie tylko wygląd się liczy; spalą na panewce...
Walka z wiatrakami!

Zabawne, że my babki w milionowej liczbie potrafimy się zafiksować na punkcie takich postaci jak np. Loki, Snape, Kylo Ren, Sherlock Holmes czy Daemon Targaryen; mimo że odgrywający ich aktorzy znacząco odbiegają od modelowego typu męskiej urody...;)
« Ostatnia zmiana: So, 08 Luty 2025, 14:10:50 wysłana przez Harlequinka »

Offline Dracos

« Odpowiedź #2248 dnia: So, 08 Luty 2025, 13:55:39 »
Zabawne, że my babki w milionowej liczbie potrafimy się zafiksować na punkcie takich postaci jak np. Loki, Snape, Sherlock Holmes czy Daemon Targaryen; mimo że odgrywający ich aktorzy znacząco odbiegają od modelowego typu męskiej urody...;)

Odkryłaś fakt że statystyczny mężczyzna zwraca uwagę na co innego niż statystyczna kobieta. Mała tajemnica, przy doborze w pary te różnice tez występują nie zawsze czasem są wyjątki, ale próba ich piętnowania czy wyśmiewania to zwykłe tupanie nóżką że świat nie wygląda tak jak powinien.

Offline Harlequinka

« Odpowiedź #2249 dnia: So, 08 Luty 2025, 14:12:36 »
Bez urazy, ale to wy chłopcy uwielbiacie nam babkom rzucać stereotypami w twarz:
"A bo kobiety tylko na wygląd paczą!"
🤷‍♀️