Zastanawia mnie czy dla każdego hetero faceta wszystko w temacie bohaterek między bogiem a prawdą rozbija się o wygląd...Byle buzia była ładna, a reszta...pol pierun! 🤣
U gashu na pewno, i nawet się z tym nie kryje. 
Ile Ty masz lat? Oczywiście, że postacie komiksowe w filmach to urodziwi aktorzy. W drugą stronę to także działa. Chcesz oglądać przystojnego superbohatera, czy obleśnego creepa w kostiumie? Tak w ogóle działa cała branża. Woke/DEI próbuje to zmienić, obsadzać kobiety mniej urodziwe, starsze, sterydziary i babochłopy... A potem korporacje płaczą, że coś przynosi straty.
Jedna z przyczyn szybkiego zbytu komiksu The Darkness od Studia Lain to właśnie wyeksponowane kobiece atrybuty. Studio Lain z resztą ma tradycję, że zawsze daje okładki z paniami (czytelnicy decydują), a te w przypadku The Darkness to chyba w mniej niż pół h się wyprzedały. W dobie woke, Studio Lain doskonale eksploatuje staroszkolne komiksy, których nam teraz brakuje. Inwestycja w Top Cow to strzał w dziesiątkę.
I tak, wygląd ma znaczenie. Oburzanie się, że tak jest dla mnie jest bardziej creepy niż bezczelne żerowanie na tym zjawisku żeby sprzedać towar przy pomocy ładnej buzi kobiety/przystojnej, męskiej facjaty.
Dokładnie tak jest.
...
A na poważnie... Czyżbym był jedynym na forum fanem starej dylogii FF?
Dużo chętniej zobaczyłbym trzecią część cyklu z którego pochodzi powyższe zdjęcie, zamiast kolejnego "z dupy" rebootu.
Boję się, że nawet Pedro, którego uwielbiam od czasów Nieznośnego Ciężaru Wielkiego Talentu, tego nie uratuje...
Albę bardzo lubiłem w latach 00, szczególnie w serialu Dark Angel. Jednak w roli Sue Storm wyglądała trochę nienaturalnie. Taka pofarbowana i przesadnie ucharakteryzowana, traciła cały swój urok. Gdyby postawili na większy naturalizm jak w Sin City, to wypadłaby zdecydowanie lepiej.
Za to Ioan Gruffudd jako Mr Fantastic był świetnie dobrany, tylko z jedną uwagą - aktor był za młody. 10 lat później, delikatny zarost i mamy idealny casting. Gdyby teraz powstała trójka to aktor swoją charyzmą by mógł uratować cały film.