Autor Wątek: MCU a.k.a. Kinowe Uniwersum Marvela  (Przeczytany 240948 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Castiglione

Odp: MCU a.k.a. Kinowe Uniwersum Marvela
« Odpowiedź #2220 dnia: Pt, 03 Styczeń 2025, 10:34:41 »
W teorii. Natomiast nie wszystko jest produkowane i promowane jako część uniwersum - chociażby "X-Men '97" czy którykolwiek inny z aktualnie emitowanych seriali animowanych Marvela.

Offline michał81

« Odpowiedź #2221 dnia: Pt, 03 Styczeń 2025, 10:50:44 »
wypowiedzi twórców odnośnie X-Men '97 mogą sugerować co innego, tam nawet zastanawiano się czy nie bedzie to kanoniczne, więc w jakiś sposób jest promocja z nawiązaniem do MCU

https://www.imdb.com/news/ni64548420/

Offline Castiglione

« Odpowiedź #2222 dnia: Pt, 03 Styczeń 2025, 12:42:50 »
No niby tak, na dobrą sprawę zawsze mogą to sobie włączyć, ale jednak na liście oficjalnych produkcji MCU się tego nie uwzględnia, podobnie jak kilku innych produkcji. W sumie podpinanie tego Spide-Mana jest dla mnie trochę dziwne, pewnie "warianty" bohaterów w tym świecie będą na tyle podobne, że będzie można udawać, że to postacie z filmów.

Offline Koalar

« Odpowiedź #2223 dnia: Śr, 15 Styczeń 2025, 17:15:14 »
pehowo.blogspot.com - blog z moimi komiksami: Buzz, Fungi, PEH.

Offline death_bird

« Odpowiedź #2224 dnia: Śr, 15 Styczeń 2025, 19:38:35 »
Fajna obsada, ale biorąc pod uwagę producenta przyjdzie pewnie zaczekać na opinie do ostatniej minuty ostatniego odcinka czy czegoś "di$neyowskiego" nie odwalili.
Inna sprawa, że dzisiejszy Charlie w kostiumie wygląda trochę jak D-Man. Chłop jakby troszkę przybrał.
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Offline X

« Odpowiedź #2225 dnia: Cz, 16 Styczeń 2025, 00:00:13 »
Osobiście nie jestem przekonany. Drugi sezon Daredevila był bardziej "komiksowy" w realizacji, a i tak wyglądał lepiej niż ten trailer, zachował realizacyjnie ten "street level". Moment upadania maski miał wypaść cool, ale przywiódł na myśl słabe CGI z ostatniego Spider-Mana. Zapowiadają serial jeszcze brutalniejszy niż Netflixa, w połączeniu z komiksowością trailera może wyjść coś albo ciekawego, albo dziwnego. Robią co mogą by zdobyć zaufanie fanów - jest Castle, jest Fisk, jest cierpiący Matt Murdock przez moment. Ale gdzieś z tyłu głowy mam poczucie, że to tanie zagrywki. Może strona wizualna do której przyzwyczaiło mnie MCU w ostatnich lata powoduje rezerwę.

Offline Castiglione

« Odpowiedź #2226 dnia: Nd, 19 Styczeń 2025, 10:55:38 »
No ciekawe, co z tego wyjdzie. Na pewno obadam, choć podchodzę z rezerwą.

Offline Harlequinka

« Odpowiedź #2227 dnia: Nd, 19 Styczeń 2025, 16:59:26 »
*Wrzeszczę ja*
MOJE OCZY ZOSTAŁY WŁAŚNIE POBŁOGOSŁAWIONE!!!
TEN ZWIASTUN TAKI PIĘKNY!!!❤️

JAK JA MOGŁAM PRZEGAPIĆ COŚ TAKIEGO?
GRZECH, ZGROZA!!!

Spoiler: PokażUkryj
DAREDEVIL×KINGPIN 🩶🖤
FRANK🖤×KAREN 🖤🤍

Zakochałam się. MAKE DISNEY GREAT AGAIN!
Adar...Soul so pure...Perfect and beautiful. Yet still...A TRAITOR. Who the f...you think YOU ARE!? You think you can do ANYTHING YOU WANT!? KILL A GOD? A FU*KING GOD OF DARKNESS?! ARE YOU LOST YOUR MIND, BOY!?

Offline Kandor

« Odpowiedź #2228 dnia: Nd, 19 Styczeń 2025, 17:44:52 »
"-Franciszku, proszę cię, może byś tak odłożył tę siekierkę, pięknie cię proszę! -RACH-CIACH!!!"😁

« Odpowiedź #2229 dnia: Nd, 19 Styczeń 2025, 18:20:31 »
  Ciężko powiedzieć, wygląda trochę na żebraninę uprawianą na sentymentach, ale może i być faktycznie niezłe. Showrunner to gość od Jacka Ryana i Punishera, reżyserzy to goście od Lokiego, Moon Knighta oraz kilku niszowych sci-fi horrorków, coś tam sklecą oglądalnego, przynajmniej jakieś tam doświadczenie mają w kręceniu kina akcji. Tak po prawdzie nie nastawiam się na coś nie wiadomo jak dobrego. Tak po prawdzie to bardziej niecierpliwie czekam na premierę Ironheart, tam może być ciekawiej hehehe.

Offline Pan M

« Odpowiedź #2230 dnia: Nd, 19 Styczeń 2025, 18:24:36 »
Frank i Karen?  ;D

Jakieś takie zwodzenie w Daredevilu Netflixa było, ale oby to nie poszło w tą stronę. To było prędzej współczucie a nie zaczątki romandu.Frank powienn pojsc w full Punushera z imprintu Max, gdzie jest bezlitosna siła natury dla elementu przestępczego a nie ugania się za takimi panienkami. Jeżeli romans to już prędzej z kimś pokroju Elektry.

W sumie nie dziwią mnie takie pomysły od kogos kto propaguje z religijnym nawiedzeniem tzw shipowanie, które w swoim idiotycznie tworzy co raz bardziej niedopasowane i poza kontekstem pary byle iść pod prąd.

« Odpowiedź #2231 dnia: Nd, 19 Styczeń 2025, 19:00:42 »
  Frank i US Agent.
  Nie będzie żadnego elementu przestępczego bo to teraz niedobra jest pokazywać a jak by zmienili wygląd, to by amerykański widz pytał dlaczego oni nie wyglądają jak uliczni przestępcy. Będzie schizofrenik jeden plus Kingpin i jego przydupasy w białych kołnierzykach uciskający lud pracujący bardziej lub mniej.

Offline Piterrini

« Odpowiedź #2232 dnia: So, 01 Luty 2025, 13:50:11 »
Nowy animowany Spider zdaje się być dokładnie tym czego się "obawiałem" na dole poprzedniej strony - ani to ciekawe wizualnie, ani w inny sposób (fabuła, bohaterowie itp.). Z oceną czy w ogóle jest sens oglądania tego przez osobę spoza docelowej demografii poczekam do końca sezonu, na razie wiem tyle, że jakby nie było to podpięte pod MCU (a i tak jest to tylko MCU z nazwy) to mógłbym nawet nie wiedzieć że ten serial "leci" (tak jak poprzednie kilka iteracji S-M). Nowy animowany Batman korzysta z podobnych zabiegów (zmiany postaci itp.), ale dzięki temu że został faktycznie zrobiony "w duchu" DCAU jest bardzo strawnym produktem, ten Spider zdaje się na razie nie oferować niczego ciekawego, oczywiście są dopiero 2 odcinki, dlatego jw. poza wstępnym wrażeniem powyżej z oceną czy ta animacja ma "sens" poczekam do końca sezonu.

Offline Kvothe

« Odpowiedź #2233 dnia: Wt, 04 Luty 2025, 14:34:19 »

Uwielbiam F4, więc czekam na premierę. Ale ten teaser taki sobie, nic specjalnego. CGI w niektórych momentach zbyt wyraziste. Może później pokażą coś więcej.

Offline Bushiken

« Odpowiedź #2234 dnia: Wt, 04 Luty 2025, 15:10:14 »
Mam wręcz sprzeczne odczucia, idelnie oddaje klimat F4 Kirby'ego.