Off top jak ta lala... a moderacji nie ma.
Jednak sam lekko poruszę temat.
Nie spodziewałem się, że przez moje ledwo napomknięcie o rop, ale też innych serialach zrobi się taki off top.
Serial jak serial, rozumiem, że komuś się może mimo wszystko podobać- ja osobiście go nie trawię- ale nie rozumiem tej krucjaty i sugerowania komuś braku wrażliwości na sztukę.
To jest serial korporacyjnego streamingu a nie kin offowe. Do tego streamingu, który ma w ofercie sporo lepsze seriale. ROP miało być flagowcem Amazon Prime, tymczasem całą miodność skupiły seriale, po których spodziewałem się wtopy, a były naprawdę dobre, zahaczające wręcz u mnie o zachwyt vide Fallout, który jest naprawdę fajną konkurencją dla The last of us Hbo. Przy tym jest naprawdę dobrym skondensowaniem esencji tej ważnej serii gier, tymczasem rop ma w sobie zero esencji Tolkiena, słowo daje.
Swoją drogą kurde ciągle przymierzam się do założenia wątku o tamtym serialu ale jakoś totalnie brak weny.
Co do MCU jeszcze
Mnie interesuje bardziej niż Eternals, Moon Knighta czy Shang Chi. I wątpię, żebym był takim wyjątkowym, jedynym człowiekiem. Mam wrażenie, że Wanda ma dużą rzeszę fanów i choć nie występuje w tym serialu fizycznie, to dalsze losy jej przeciwniczki i są bardzo interesujące.
Knigth był naprawdę spoko serialem. Issac naprawdę daje radę, ale to nie jest słaby aktor więc to był pewniak. Intrygująco jest bardzo na początku, potem klimat traci na intensywności. Niestety nie przenieśli pełnej psychodeli, schiz z komiksowych przygód Knigtha. Szczególnie brakuje mi tam czegoś takiego jak klimatu z wydanej w Polsce trylogii komiksów z Marvel Now i tego grubaska z Marvel Now 2.0 autorstwa Lemira, gdzie działy się piękne rzeczy w warstwie tych bardziej narkotycznych wizji. No i w serialu strasznie to wszystko traci na wszechobecnym humorze MCU wrzucanym również do tego projektu.
Tutaj akurat muszę się zgodzić z rozkminami Adolfa, z innego tematu, ze MCU heheszkowaniem trochę rozwadnia specyfikę, autorskość konkretnych produkcji, gdzie niekoniecznie to w ogóle pasuje.