Autor Wątek: MCU a.k.a. Kinowe Uniwersum Marvela  (Przeczytany 288013 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Gazza

Odp: MCU a.k.a. Kinowe Uniwersum Marvela
« Odpowiedź #1951 dnia: Cz, 15 Luty 2024, 08:02:01 »
Meh.
Pedro Pascal wyskakuje nawet z lodówki ;)
Poza tym dla mnie to aktor jednej mniej lub bardziej zarośniętej twarzy (no chyba, że w hełmie Mandalorianina) więc opcja z Krasinskim była jak dla mnie bardziej atrakcyjna i trafiona.
Co do reszty Los quatros fantasticos - zobaczymy w praniu.

Offline HugoL3

« Odpowiedź #1952 dnia: Cz, 15 Luty 2024, 12:24:33 »
Czyli Thingiem został ten sam aktor, który wcielał się w rolę stratega dla Punishera w serialu? Ok...

Offline Pan M

« Odpowiedź #1953 dnia: Cz, 15 Luty 2024, 16:37:47 »

Offline Tymon Nadany

« Odpowiedź #1954 dnia: Cz, 15 Luty 2024, 16:58:56 »
Animacja wygląda gorzej niż w oryginalnym serialu, i ciekawe czy będzie cenzura jak tam że wolverine nikogo nie może poranić szponami.

Offline HugoL3

« Odpowiedź #1955 dnia: Cz, 15 Luty 2024, 18:51:25 »
Animacja wygląda gorzej niż w oryginalnym serialu, i ciekawe czy będzie cenzura jak tam że wolverine nikogo nie może poranić szponami.

Same here... Niby człowiek się łudził, a wyszło jak zawsze.

Offline Alexandrus888

« Odpowiedź #1956 dnia: Cz, 15 Luty 2024, 18:56:57 »
Ciekawy jestem czy dodadzą brakujące sezony oryginału...

Offline Kvothe

« Odpowiedź #1957 dnia: Cz, 15 Luty 2024, 20:29:22 »
Faktycznie animacja słaba, mało płynna. Oczywiście, że będzie cenzura, była też w oryginalnej animacji. W końcu to bajka dla dzieci, a Logan co najwyżej sieka tam roboty, no i ta wykałaczka zamiast cygara.

Offline Tymon Nadany

« Odpowiedź #1958 dnia: Cz, 15 Luty 2024, 21:10:03 »
Tylko że to jest niby streaming i nie powinny obowiązywać ograniczenia jak w tv lat 90.

Offline HugoL3

« Odpowiedź #1959 dnia: Pt, 16 Luty 2024, 11:39:23 »
Tylko że to jest niby streaming i nie powinny obowiązywać ograniczenia jak w tv lat 90.

Jeśli serial jest dla dzieci, to jak najbardziej zrozumiałe jest, że Disney (zwłaszcza oni) nie będą ryzykować i pozwalać na krew i papierosy.
Kto wie, czy później ten serial nie wejdzie do jakiejś kablówki.

Offline Pan M

« Odpowiedź #1960 dnia: Pt, 16 Luty 2024, 12:33:43 »
Swojego czasu Scorsese i Copolla bardzo krytykowali filmowego Marvela, a teraz Nolan robi coś zupelnie odwrotnego

https://www.gamesradar.com/christopher-nolan-mcu-covid-cinema/

Może ciut przesadzone, ale imo pochwały do RDJ jak najbardziej zasłużone, jak na tylko kino popcornowe to kreacja Starka była naprawdę świetna.

Poza tym fajnie, że Nolan nie jest hipokrytą, bo sam przecież nakręcił trylogię o Batmanie. Jasne, może te peany, że mcu uratowały kina po covidzie brzmią nieco patetycznie, ale zdecydowanie lepiej się to czyta od Scotta, który rzucał gromami jak to jego filmy są przezarąbistsze od każdego superhero ever. Ta szczególnie te nowsze gnioty pokroju Napoleona czy nowych obcych, że niby lepsze od Logana, Spider-verse, Jokera, trylogii Nolana, Winter Solidera, Guardianów. Znamienne jest to, ze taki Phoenix  w Napoleonie, filmie historycznym zagrał karykaturę i klauna, a w filmie quasi komiksowym zagrał rolę dramatyczną  ::)

Offline xanar

« Odpowiedź #1961 dnia: Pt, 16 Luty 2024, 18:45:25 »
To chyba wyjaśnia dlaczego takie dobre te filmy i seriale są:

https://x.com/Geekdaddy75/status/1754518658758402371?s=20
Twój komiks jest lepszy niż mój

Online Castiglione

« Odpowiedź #1962 dnia: Pt, 16 Luty 2024, 22:51:43 »
Animowanych X-Menów bardzo lubiłem, więc pewnie sięgnę po kontynuację (chętnie obejrzałbym też finał Spider-Mana), ale graficznie wygląda to beznadziejnie.

edit.
Z polskim dubbingiem lepiej mi wchodzi.
« Ostatnia zmiana: Pt, 16 Luty 2024, 23:01:31 wysłana przez Castiglione »

Offline Tymon Nadany

« Odpowiedź #1963 dnia: So, 17 Luty 2024, 13:42:36 »
Trochę dawnej obsady wraca do polskiego dubbingu X-Men ale niestety nie Tomasz Marzecki jako Wolverine. Ten nowy głos mi nie leży już bym wolał Marka Lewandowskiego, on nadal jest czynny w dubbingu a jako Wolv był w dubbingu do pierwszej wersji Spider-Man Tas dla tvp2, nawet Krzysztof Banaszak który podkładał głos tej postaci wielokrotnie byłby lepszy.

Offline starcek

« Odpowiedź #1964 dnia: Nd, 25 Luty 2024, 18:53:30 »
Gdy wydaje się, że niżej upaść nie można, pojawia się Madame Web i wyznacza nowy poziom dna. Zachowajcie pieniądze na komiksy, nie trwońcie na bilety czy inne płatne formy dostępu. Nawet pisanie o nim to strata czasu.
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.