Autor Wątek: MCU a.k.a. Kinowe Uniwersum Marvela  (Przeczytany 288224 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline death_bird

Odp: MCU a.k.a. Kinowe Uniwersum Marvela
« Odpowiedź #1800 dnia: Śr, 08 Listopad 2023, 21:08:09 »
X-womenów :)

X-Personów transfobie.  8)
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Offline Gieferg

« Odpowiedź #1801 dnia: Śr, 08 Listopad 2023, 23:34:09 »
Z dedykacją dla MCU z okazji nadchodzącej premiery najnowszego filmu:

Offline Pan M

« Odpowiedź #1802 dnia: Cz, 09 Listopad 2023, 00:46:28 »
to tylko i wyłącznie kwestia praw autorskich. jakby mogli to by już od dekady doili te marki ;)

Ja to wiem, ale Disney wykupił Foxa, czyli tym samym X-menow już 4 lata temu. Ja rozumiem, ze pewnie musieli coś tam dopiąć, ale na litość minęły 4 lata a oni g zrobili z tematem.

Offline michał81

« Odpowiedź #1803 dnia: Cz, 09 Listopad 2023, 06:28:55 »
Ja to wiem, ale Disney wykupił Foxa, czyli tym samym X-menow już 4 lata temu. Ja rozumiem, ze pewnie musieli coś tam dopiąć, ale na litość minęły 4 lata a oni g zrobili z tematem.
Od dłuższego czasu już się mówiło, że Disney pomimo powrotu praw do F4 i X-men nie mógł obsadzić nowych aktorów ze względu na umowy jeszcze podpisane przez Fox aż do roku 2024. Jeśli chcieliby to musieliby obsadzić aktorów, którzy wcześniej pojawili się w filmach (X-men), a czego raczej nie chcieli tego robić. Myślę że spektakularny sukces finasowy ostatniego Pająka pokazał im, że ludzie czekają na co tak naprawdę czekają fani i stąd powrót Jackmana oraz jak sugerują plotki innych aktorów z czasów Foxa. Jednak nadal są to postacie nie z MCU, których debiut raczej nastąpi po Secret Wars.

Offline Gieferg

« Odpowiedź #1804 dnia: Pt, 10 Listopad 2023, 14:42:16 »
MCU się sypie. Poprzesuwali filmy kinowe (poza Deadpoolem) na 2025 i dalej, ponoć nie wypaliły pokazy testowe nowego kapitana i szykują się na ostre dokrętki.

Offline xanar

« Odpowiedź #1805 dnia: Pt, 10 Listopad 2023, 21:15:33 »
A co tam ostatnio wypaliło.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline death_bird

« Odpowiedź #1806 dnia: Pt, 10 Listopad 2023, 21:37:39 »
MCU się sypie. Poprzesuwali filmy kinowe (poza Deadpoolem) na 2025 i dalej, ponoć nie wypaliły pokazy testowe nowego kapitana i szykują się na ostre dokrętki.

Przecież tam już były dokrętki, które sama "reżyserka" podobno zlała i się zawinęła w trakcie.

Offline michał81

« Odpowiedź #1808 dnia: Pt, 10 Listopad 2023, 22:22:50 »
Pierwszy raz widziałem w kinie aby film dostał "w poprzednim odcinku...." .Marvels to niezły bałagan, jest lepiej niż w Antmanie, ale masa rzeczy tam nie działa. Zaczyna sie czkawką odbijać MCU łączenie filmów i seriali. Bo są tu 3 bohaterki, gdzie dwie 2 trzeba było wprowadzić w filmie (prawie na nowo), więc jest sporo ekspozycji. Jest też sporo wydarzeń off screen, które wg mnie są ciekawsze niż sama fabuła filmu, między innymi cały wątek Kree i to jak doszło do sytuacji na ich ojczystym świecie, ale oczywiście większość zostaje wyjaśniona w ekspozycji. Niestety Larson gra cały film z jedną miną, dużo lepiej wypadają dwie pozostało aktorki, a grająca Ms Marvel po prostu błyszczy i kradnie cały film. Zresztą cały wątek z Ms Marvel jest najlepiej rozpisany. Główny zły ma sensowną motywację, ale nie spodziewałem się że wykorzysta metodę ze Space Balls Broksa, to było strasznie debilne. Sceny na stacji kosmicznej SWORD całkiem zbyteczne i zwalniające tempo filmu. Niektóre pomysły naprawdę trafione i zabawne jak ten z planetą na której wszyscy śpiewają. I finalny pojedynek gdzie bohaterki mogą zamieniać się miejscami całkiem dobrze zrobiony.

Jest jedna scena w trakcie napisów
Spoiler: PokażUkryj
w ktorej pojawia sie Beast z X-men z pierwszej trylogii Foxa oraz Binary i szczerze to zrobilo na mnie chyba najwiekszy efekt WOW tego filmu. I samo zakończenie sugeruje powstanie Young Avengers.
« Ostatnia zmiana: Pt, 10 Listopad 2023, 22:28:05 wysłana przez michał81 »

Offline death_bird

« Odpowiedź #1809 dnia: Pt, 10 Listopad 2023, 23:50:05 »
Mówię o nowym Kapitanie Ameryce  ::)

Aaa... To przepraszam.
Nie miałem pojęcia, że coś takiego jest na tapecie. Myślałem, że nowa Kapitan zaliczyła jakiś poślizg za pięć dwunasta.

Offline amsterdream

« Odpowiedź #1810 dnia: Nd, 12 Listopad 2023, 19:32:58 »
Czas nas zmienił, chłopaki...

« Odpowiedź #1811 dnia: Śr, 15 Listopad 2023, 16:17:54 »
Jeśli uważacie że MCU zalicza właśnie doliny to przypominam że jest jeszcze coś takiego jak Sonyverse. Dzisiaj dostaliśmy trailer MADAME WEB. komentować nie będę bo zapowiedź mówi sama za siebie:

Offline sir Nick

« Odpowiedź #1812 dnia: Śr, 15 Listopad 2023, 18:36:27 »
Długo czekaliśmy, ale w końcu jest. Po zatrudnieniu amatora nie całkiem pełnoletnich niewiast do roli Morbiusa, Sony rehabilituje się w woke po całości. Film którego nikt nie chciał, o bohaterkach, których nikt nie zna (poza ultrafanbazą). Widać tu też nawiązania do Spider-Mana od Straczyńskiego (Ezekiel/Morlun). Dobrze, jest duża szansa na kolejna wtopę. Na szczęście wersja XXX będzie zabawniejsza i pogłębi postaci. Czy możemy liczyć, że Sony zekranizuje w końcu Humbuga ze "Spider-Man" TM-Semic 8/1991? Plizzz.
Zobacz - to jest pułapka
Dla ciebie i mnie
Zastawiona przez system
Czas dopełnia się
Byśmy byli bezbronni
Jak dzieci we mgle
I już nigdy nie mogli rozróżnić
Co dobre, co złe

Nie daj, nie daj ręki swej
Nie daj, nie daj duszy swej

Houk "Pułapka"

Offline jotkwadrat

« Odpowiedź #1813 dnia: Śr, 15 Listopad 2023, 20:06:34 »
Już się cieszyłem na film SH o niewidomej, sparaliżowanej staruszce siedzącej cały czas w fotelu, a tu takie coś  >:(

Offline sir Nick

« Odpowiedź #1814 dnia: Śr, 15 Listopad 2023, 20:10:56 »
Poczekaj, poczekaj, to w drugim sequelu - prosto na VOD. I będzie Władca Murów! ;)
Zobacz - to jest pułapka
Dla ciebie i mnie
Zastawiona przez system
Czas dopełnia się
Byśmy byli bezbronni
Jak dzieci we mgle
I już nigdy nie mogli rozróżnić
Co dobre, co złe

Nie daj, nie daj ręki swej
Nie daj, nie daj duszy swej

Houk "Pułapka"