Autor Wątek: MCU a.k.a. Kinowe Uniwersum Marvela  (Przeczytany 287625 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Pan M

Odp: MCU a.k.a. Kinowe Uniwersum Marvela
« Odpowiedź #1425 dnia: Cz, 09 Luty 2023, 20:49:50 »
Ja na żadne objawienie nie liczę, jedynie na to żeby w tej fazie nie było więcej koszmarków jak love and Thunder i by motyw multiwersum nie sprowadzał się też tylko do easter eggow i nawiązań jak w Spider-Manie.

FikoFaryzmWsteczny_DC

• Gość
« Odpowiedź #1426 dnia: So, 11 Luty 2023, 16:44:26 »
Ja na żadne objawienie nie liczę, jedynie na to żeby w tej fazie nie było więcej koszmarków jak love and Thunder i by motyw multiwersum nie sprowadzał się też tylko do easter eggow i nawiązań jak w Spider-Manie.

,,Kangowość" Kwantomanii ma być ponoć wyniesiona do epicko wysokiego poziomu. Rzekomo - kij wie ile w tym prawdy - na pokazach najnowszego antmanowskiego filmu dla wybranej widowni, ktoś puścił farbę i stwierdził, że Imperator Kang został tak w tym widowisku wykreowany, że Thanos w najlepszej formie w MCU jest przy nim jak irytująca, nic nie znacząca pchła, którą można ominąć albo dla zabawy zdeptać. Że niby w tym filmie, w scenach w trakcie końcowych napisów i po nich coś tam z tego Kanga ma się jeszcze uwydatnić. Kang ma stać się kimś na miarę Thanosa kontrolującego każdy aspekt nie jednego Wszechświata, ale miriadów ich ilości i to bez użycia Rękawicy i Kamieni Nieskończoności. To teraz sobie to wyobraźcie. 8) ,,Truelly pure, untamed power"!

Offline Pan M

« Odpowiedź #1427 dnia: Pn, 13 Luty 2023, 01:26:28 »
Na pewno Kang będzie op, ale po Kangu- o ile zainteresowanie MCU  do tego czasu się utrzyma- pewnie będą szli w kolejne super-hiper- ultra zagrożenie. Beyonder, Anihilus, Galactus etc. Możliwości mają ogrom... tylko, że w tym przypadku można się już zmęczyć. Na tej konkretnej płaszczyźnie to jednak komiksy>filmy. Jasne w komiksach jest ogrom gromkopierdnych lepszych i gorszych eventów. przy których przy okazji skala MCU się do nich nie umywa ale wiadomo filmy nie mają aż takich budżetów. Tylko jedno "ale",  jak chcę to w komiksach mogę poczytać nawet bardzo kameralne solo historie, których jest od zatrzęsienia a MCU  musi mieć jak na razie ciągle konkluzję w postaci super ogromnych eventów. Komiksy niby też, ale są też autorskie mini- serie a nawet oddzielne nitki historii totalne poza głównym kontninum gdzieś tam w multiwersum czy projekty pokroju Punisher Max. Jak razie z tego drugiego konceptu jakoś tam korzystało what if, ale i tak w finale znowu musieli zrobić z tego mini-event. Wydaje mi się, że po Kangu mogliby dać sobie na wstrzymanie na jakiś czas z super wielkim zagrożenami, ale Faige i ekipa pewnie widzą to inaczej.
« Ostatnia zmiana: Pn, 13 Luty 2023, 01:44:45 wysłana przez Pan M »

Online OokamiG

« Odpowiedź #1428 dnia: Pn, 13 Luty 2023, 01:42:54 »

Bender

• Gość
« Odpowiedź #1429 dnia: Pn, 13 Luty 2023, 08:41:31 »
mam przeczucie, że chusteczki będą potrzebne

Offline Gazza

« Odpowiedź #1430 dnia: Pn, 13 Luty 2023, 08:43:16 »
Ubiją Star Lorda? ;)

Bender

• Gość
« Odpowiedź #1431 dnia: Pn, 13 Luty 2023, 08:50:36 »
Pewnie Rocketa

« Odpowiedź #1432 dnia: Pn, 13 Luty 2023, 14:38:06 »
Rocket jest bankowo na liście do odstrzelenia, nie bez powodu dostaniemy jego origin i Lyllę. Ogółem dwie poprzednie części Strażników były mocno naszpikowane emocjami, więc generalnie możemy spodziewać się powtórki.

A sam trailer nie zrobił na mnie jakiegoś wrażenia, za to James Gunn ma u mnie tak duży kredyt zaufania że i tak wybiorę się na premierę.

FikoFaryzmWsteczny_DC

• Gość
« Odpowiedź #1433 dnia: Wt, 14 Luty 2023, 22:59:20 »
Rocket jest bankowo na liście do odstrzelenia, nie bez powodu dostaniemy jego origin i Lyllę. Ogółem dwie poprzednie części Strażników były mocno naszpikowane emocjami, więc generalnie możemy spodziewać się powtórki.

A sam trailer nie zrobił na mnie jakiegoś wrażenia, za to James Gunn ma u mnie tak duży kredyt zaufania że i tak wybiorę się na premierę.

,,Srebrnowłosy" stworzył w MCU własne ,,miniMCU" - gdyby bracia Russo nie dali światu fenomenalnej Sagi Nieskończoności, to na ich miejscu najlepszym twórcą w tym superbohaterskim grajdołku byłby James Gunn właśnie. Gunn zrealizował tak fantastyczny projekt Strażników Galaktyki w przestrzeni MCU, że powinno się jego filmy oddzielić od głównego trzonu Multiversum, żeby one gdzieś sobie były i realizowały się jako ten Gunn Squad. I byłoby wtedy bajabongo do potęgi entej. Jeśli się w ogóle zdecyduję wybrać na "Strażnicy Galaktyki cz.3", ,,KK", to zrobię tak jak ty: tylko kredyt zaufania do dorobku twórczego i talentu Gunna o tym zadecyduje, to fanowskie przeczucie, że to będą ci Strażnicy, ta ekipa co zawsze. I wiem, że się nie zawiodę, bo w przypadku filmów i seriali Gunna (wyjątek: to dziwne Uniwersum Scooby-Doo!), zawsze dostaję to, co chcę i w takiej formie jakiej chcę. Zwiastun no.1 w przypadku "SG cz.3" mi wystarczy. Łej panie, nie ma bata, aby podczas jakiegokolwiek seansu filmowego, tym bardziej gdy byłby to jakiś film blockbusterowy czy długo oczekiwany, na którym niedługo bym był, nie puścili w czasie reklam kinowych drugiego zwiastuna do "SG cz.3" właśnie... i wszelakich innych zwiastunów, które pojawiły się na bloku Superbowl.

A tak poza tym, czy nie sądzicie, że to całe Biuro Ochrony Chronostruktury,
Spoiler: PokażUkryj
które pojawiło się w serialu "Loki", nie okaże się być częścią Świata Kwantowego? Że być może tak właśnie będzie rozwiązany motyw jego istnienia, że to w Quantumverse Kang ulokował Biuro, tylko dlatego, że zjawiska i wszelkie procesy zachodzące w ,,przestrzeni" Kwantów wypaczają klasyczne pojęcie czasu i przestrzeni w koncepcji Einsteina. Że Kang mógł te wszystkie dziwne lokacje poza czasem, w jakimś anty-jądrze czasu, bez problemu rozmieścić (tak, wiem że to sci-fi i nie ma to sensu, ale przynajmniej Quantumverse w MCU i wszystko co związane Multiversum bazuje na podstawach naukowych), tłumacząc tym, którzy tam zostali zesłani - jako zresetowane Warianty - że trafiają tam ci usunięci z osi czasu, jakby były to jakieś śmieci. Równie dobrze cała połowa czującego i żyjącego Wszechświata wymazana przez pstryknięcie Thanosa, mogła trafić do świata Kwantów, do tej subprzestrzeni, np. ulokowanej w Kamieniu Duszy. Wszystko, naprawdę wszystko można oprzeć fabularnie w MCU o Quantumverse - to jest fantastyczne i przerażające zarazem, ponieważ sami naukowcy nie wiedzą, czym jest i jak do końca funkcjonuje Mechanika Kwantowa w tak absurdalnie małej skali; jak ,,wygląda" ten ,,Świat", czy czas, ba!. Nikt nie ma pojęcia czy jakikolwiek fizyczny wymiar ,,tam" istnieje tak, jak wyobrażamy sobie, że może istnieć. "Kwantomania" albo będzie jednym z najważniejszych filmów w historii MCU, albo... wprowadzi tylko mamałygę fabularną i nic poza tym.

Offline Koalar

« Odpowiedź #1434 dnia: Wt, 14 Luty 2023, 23:51:05 »
Obstawiam śmierć
Spoiler: PokażUkryj
Nebuli, bo w końcówce niesie Star-Lorda (na odwrót) i nie ma Gamory. Może to być zwieńczenie trudnej relacji sióstr. No i da się ją jakoś odtworzyć.

Tylko niech mi nie zabijają nikogo na amen, bo się wkurzę.
pehowo.blogspot.com - blog z moimi komiksami: Buzz, Fungi, PEH.

Offline michał81

« Odpowiedź #1435 dnia: Śr, 15 Luty 2023, 07:49:36 »
Jak na razie oceny trzeciej części Ant-Mana nie powalają.

https://www.rottentomatoes.com/m/ant_man_and_the_wasp_quantumania

Czyżby zmęczenie formułą superbohaterską? A może Marvel już się wypalił?

Jak na razie to jeden z najsłabiej ocenianych film MCU.

« Ostatnia zmiana: Śr, 15 Luty 2023, 08:15:26 wysłana przez michał81 »

Offline michał81

« Odpowiedź #1436 dnia: Śr, 15 Luty 2023, 07:59:20 »
Cytat: Avalon - Marvel Comics PL
Kevin Feige udzielił niedawno bardzo obszernego wywiadu „Entertainment Weekly”, w którym odniósł się do szeregu kwestii związanych z nadchodzącymi produkcjami #MCU. Oto (pierwsza) część najważniejszych informacji wynikających z tej rozmowy:
- „Thunderbolt” Ross będzie prezydentem Stanów Zjednoczonych w „#CaptainAmerica : New World Order”. Jego relacja z Samem Wilsonem ma charakteryzować się wyjątkową dynamiką;
- Bucky Barnes będzie „de facto” przywódcą drużyny #Thunderbolts ;
- #Deadpool3 będzie filmem z kategorią R (miejmy nadzieję, że to wreszcie rozwieje wątpliwości malkontentów);
- jest przyszłość dla postaci Moon Knighta w produkcjach MCU;
- Tom Holland powróci w czwartej części przygód Spider-Mana. Podobno jest już pomysł na fabułę, teraz mają rozpocząć się prace nad scenariuszem;
- plan wprowadzenia mutantów do MCU jest już gotowy;
- w ciągu najbliższych dziesięciu tygodni ma (wreszcie) wystartować produkcja serialu #Blade;
- Kevin Feige jest podekscytowany nadchodzącym filmem #TheMarvels . Uważa przy tym casting Iman Vellani za perfekcyjny, której Ms. Marvel podobno „kradnie show” Carol Danvers;
- niedługo możemy się spodziewać newsów o #FantasticFour - Pierwsza Rodzina ma być niezwykle istotnym elementem dalszego rozwoju filmowo - serialowego uniwersum Marvela;
- Feige potwierdził, iż czekają nas w nadchodzącym czasie większe przerwy pomiędzy poszczególnymi produkcjami, żeby każda z nich miała szansę odpowiednio wybrzmieć (czyli jest jednak korekta kursu).

https://ew.com/movies/kevin-feige-marvel-phase-5-exclusive-interview/

Bender

• Gość
« Odpowiedź #1437 dnia: Śr, 15 Luty 2023, 09:11:56 »
Czyżby zmęczenie formułą superbohaterską? A może Marvel już się wypalił?

Nie wiem czy superbohaterską. Ale z pewnościką formułą. Od jakiegoś czasu mam wrażenie, że oglądam cały czas ten sam kolorowo migający trailer do tego samego kolorowo migajacego filmu. Delikatne różnice tonalne i podciąganie pod różne genres nie wystarczą.

Offline Martin Eden

« Odpowiedź #1438 dnia: Śr, 15 Luty 2023, 09:24:55 »
Wzięli gościa, którego jedynym "super-powerem" było to, że dzięki kostiumowi potrafi się zmniejszać i zrobili z nim film w świecie, gdzie wszyscy są zmniejszeni. No geniusze.

To tak, jakby wysłać Supermana na Krytpon i nakręcić film, gdzie Supek nie lata i gdzie może dostać w mordę od byle typa, a potem się dziwić, że widownia ma coś nie halo.

Offline death_bird

« Odpowiedź #1439 dnia: Śr, 15 Luty 2023, 10:30:30 »
A to z tym Supermanem na Kryptonie mogłoby być ciekawe. Chłop musiałby pewne rzeczy przewartościować i ruszyć mózgiem zamiast mocami żeby móc wrócić do domu i roli demigoda w jednym kawałku i z wszystkimi zębami. :)
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".