Autor Wątek: MCU a.k.a. Kinowe Uniwersum Marvela  (Przeczytany 288809 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

FikoFaryzmWsteczny_DC

• Gość
Odp: MCU a.k.a. Kinowe Uniwersum Marvela
« Odpowiedź #960 dnia: Pt, 08 Kwiecień 2022, 20:06:29 »

Wiedziałem, że prędzej czy później taki ,,śmieszkowy" żart się pojawi w internetach. W końcu "Fox" to Disney, także można. A Peter Griffin pasuje tu jak ulał! Ha!

Offline komiksowe_warianty

« Odpowiedź #961 dnia: Pn, 18 Kwiecień 2022, 19:14:31 »
hehe Thor nadciąga

Marvel Studios' Thor: Love and Thunder | Official Teaser

Offline misiokles

« Odpowiedź #962 dnia: Pn, 18 Kwiecień 2022, 20:14:29 »
Ale fajny!

Offline Pan M

« Odpowiedź #963 dnia: Wt, 19 Kwiecień 2022, 09:38:14 »
Po Ragnaroku Thor stał się w końcu jakkolwiek wyrazisty- postać i sama seria filmowa- więc jestem dobrej myśli. Wielu zarzuca, że Waititi i zabrał dostojność tej części filmowego Marvela, ale dla mnie dwa pierwsze filmy są jednymi z najbardziej nijakich w historii całego filmowego uniwersum i tylko Hiddleston coś tam wnosił.

Niestety z mniej optymistycznych akcentów to założę się, że Gorr z runu Aarona straci całą grozę i film będzie na tyle komediowy jak większość mcu, ze w ogóle nie będzie czuć dramaturgii. Niestety klasyk w kwestii marnowania złoczyńców i trawestowania materiału źródłowego tego uniwersum. Dlatego zawszę będę chwalił braci Russo, którzy jednak potrafili w tym wszystkim znaleźć jakieś autentyczne poczucie zagrożenia.

sum41

• Gość
« Odpowiedź #964 dnia: Wt, 19 Kwiecień 2022, 10:22:53 »
Widze ze multiversum  juz szaleje i jest poza kontorlą  bo w zwiastunie mamy pania w garniturze jako Valkyria z MCU czy jako pani agentka z Men in Black ? :)

Offline SawiK

« Odpowiedź #965 dnia: Wt, 19 Kwiecień 2022, 11:30:22 »
Wow ale wieje...nijakością od tego Thora, szkoda 😶 Największy plus tego zwiastuna to muza Gansòw 😁

Offline czarek

« Odpowiedź #966 dnia: Wt, 19 Kwiecień 2022, 22:31:11 »
To już kolejny film Disney'a w którym sięgnięto po utwór z klasyki rocka.

« Odpowiedź #967 dnia: Nd, 24 Kwiecień 2022, 15:51:57 »
  Orientuje się ktoś czy ten nowy Spider-Man będzie miał wogóle polską dystrybucję? Chciałem sobie dvd kupić, a tu widzę najtaniej za jakieś zagraniczne bluraye które też nie są za tanie.

Offline Gieferg

« Odpowiedź #968 dnia: Nd, 24 Kwiecień 2022, 16:00:51 »
Imperial padł dwa lata temu, praw nikt nie przejął i od tamtej pory żaden film Sony nie wyszedł w Polsce na płytach.

Nic nie wskazuje na to, żeby się to miało zmienić.
« Ostatnia zmiana: Nd, 24 Kwiecień 2022, 16:02:53 wysłana przez Gieferg »

« Odpowiedź #969 dnia: Nd, 24 Kwiecień 2022, 16:05:05 »
 Aaaaaaa jakoś nie skleiłem tego z Imperialem, to dlatego nie było też tego drugiego Venoma. Cóż wcześniej czy później ktoś pewnie będzie to przejmie.

Offline Gieferg

« Odpowiedź #970 dnia: Nd, 24 Kwiecień 2022, 16:07:03 »
Cóż, od tamtej pory odpadła z gry także Filmostrada, z liczących się dystrybutorów został właściwie tylko Galapagos, a w sytuacji gdy MM wycofał się ze sprzedaży filmów, a Empik ją ogranicza, nastawiałbym się, że prędzej nastąpi koniec dystrybucji filmów na nośnikach w Polsce niż, że sytuacja się w jakikolwiek sposób poprawi. Oczywiście chciałbym się mylić, ale to, że streaming zabija nośniki, u nas nawet szybciej niż na zachodzie, jest niestety faktem.
« Ostatnia zmiana: Nd, 24 Kwiecień 2022, 16:09:20 wysłana przez Gieferg »

« Odpowiedź #971 dnia: Nd, 24 Kwiecień 2022, 16:23:37 »
  Zniknąć nie zniknie, chociaż faktycznie polscy wydawcy mogą zostać wyeliminowani i będziemy kupować filmy pośrednio od wytwórni, płyty są teraz na tyle obszerne, że mieszczą bez problemu kilkanaście albo i więcej ścieżek dźwiękowych. Cóż filmy powoli dołączają do muzyki na winylach i cdkach czyli tylko dla hobbystów, steelbooki te sprawy. Hobby niestety coraz droższe, nakłady niewielkie, na promocje w niektórych wypadkach nie ma za bardzo co liczyć, zauważyłem już przypadki że pewne tytuły wyprzedawały się do zera.

Offline Tymon Nadany

« Odpowiedź #972 dnia: Pt, 29 Kwiecień 2022, 19:53:21 »
Od dawna nie oglądam już filmów opartych na komiksach ale ostatnio zaintrygowało mnie jedna rzecz według notatki na stronie movie firearms przy opisie karabinu szturmowego beryl, ponoć w usuniętej scenie filmu czarna wdowa pojawili się polscy żołnierze ktoś widział tą scenę i potwierdza że ta informacja jest prawdziwa?

FikoFaryzmWsteczny_DC

• Gość
« Odpowiedź #973 dnia: So, 30 Kwiecień 2022, 17:42:31 »
Dla oglądających sequel "Doctor Strange'a" z 2016 roku w formacie kinowym IMAX (chyba będzie to dotyczyć IMAXa; nie wiem czy ,,zwykłe" kino kopnie ten sam zaszczyt 8)): ponoć w trakcie emisji zwiastunów przed rzeczonym filmem, w sekcji zwiastunów
Spoiler: PokażUkryj
 IMAX 3D, ukaże się długo wyczekiwany trailer/teaser "Avatar 2". Niby taka tam zwykła wiadomość - coś czego można było się spodziewać, bo prędzej czy później materiał promujący jeden z najbardziej wyczekiwanych obrazów kinowych ostatnich lat i tak by się ukazał... no ale... sęk w tym, że James Cameron stwierdził, że dla oglądających "Avatar 2" w formacie kinowym IMAX 3D zostanie przygotowany taki zwiastun, który wyciśnie z technologii kinowych to, co najwięcej: w kilkuminutowym materiale video dostaniemy najbardziej zaawansowaną i najbardziej immersyjną technologię, która istnieje w kinie obecnie, poza którą nic innego wciągającego widza w środowisko filmu się nie znajdzie, ba!, prędko nie znajdzie. To ma być IMAX 3D jakiego świat nie widział - coś, co wprowadzi kino rozrywkowe w nową erę jego doświadczania; rzekomo premiera "Avatar 2" opóźniała się tylko i wyłącznie przez prowadzenie intensywnych prac nad formami bardzo płynnego prowadzenia obrazu i jego emisji, jeśli chodzi o obraz 3D i tą gigantyczną taśmę filmową IMAXa. A co tam dokładnie w trawie piszczy i ile w tym będzie prawdy... to dowiecie się na seansie nowego Doctora Strange'a. Także tego... nie spóźniajcie się na film! ;)

Offline Rodrigues

« Odpowiedź #974 dnia: Nd, 01 Maj 2022, 11:21:27 »
Od dawna nie oglądam już filmów opartych na komiksach ale ostatnio zaintrygowało mnie jedna rzecz według notatki na stronie movie firearms przy opisie karabinu szturmowego beryl, ponoć w usuniętej scenie filmu czarna wdowa pojawili się polscy żołnierze ktoś widział tą scenę i potwierdza że ta informacja jest prawdziwa?

Faktycznie tak to wygląda.

03:37:

Z jakiego komiksu jest ten kadr? Edycja 19 - START 06.12.2025 o godzinie 20:00