Autor Wątek: MCU a.k.a. Kinowe Uniwersum Marvela  (Przeczytany 287774 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Chmielu

Odp: MCU a.k.a. Kinowe Uniwersum Marvela
« Odpowiedź #525 dnia: Pt, 21 Maj 2021, 10:17:52 »
Ten wątek to chyba "MCU a.k.a. Kinowe Uniwersum Marvela" a nie "Marvel Universe". ;)
To nie pandemia, to test IQ.

"Żadna ilość dowodów nigdy nie przekona idioty" /
„Łatwiej jest oszukać ludzi niż przekonać ich, że zostali oszukani” Mark Twain

Offline misiokles

« Odpowiedź #526 dnia: Pt, 21 Maj 2021, 12:35:51 »
Jest. Ale ma matkę puertorikankę. Nazwisko już sugeruje latynoskie pochodzenie. A pewne poszlaki mogą wskazywać, że owa postać będzie ma mieć swój debiut w obecnej fazie.
« Ostatnia zmiana: Pt, 21 Maj 2021, 12:38:34 wysłana przez misiokles »

Offline Koalar

« Odpowiedź #527 dnia: Pt, 21 Maj 2021, 13:09:26 »
W Przedwiecznych gra Salma Hayek (choć to akurat nie jest rasa ludzi), a w Agentach TARCZY (choć ci się raczej rozjechali z MCU) był Robbie Reyes (Ghost Rider).
Latynosów ci w Ameryce dostatek, więc i takich bohaterów będzie w MCU coraz więcej. Ależ byłby ból dupy, gdyby na ekrany trafiła Miss America i jej dwie mamy.
pehowo.blogspot.com - blog z moimi komiksami: Buzz, Fungi, PEH.

sum41

• Gość
« Odpowiedź #528 dnia: Pt, 21 Maj 2021, 13:52:19 »
I widac jak te dwie mamy interesuja czytelnikow po sprzedazy, ludzie maja to w pompie co kto jak z kim i po co...

Offline jotkwadrat

« Odpowiedź #529 dnia: Pt, 21 Maj 2021, 15:51:30 »
W Przedwiecznych gra Salma Hayek (choć to akurat nie jest rasa ludzi), a w Agentach TARCZY (choć ci się raczej rozjechali z MCU) był Robbie Reyes (Ghost Rider).
Jeszcze Yoyo chyba jest Latynoską?

Offline SawiK

« Odpowiedź #530 dnia: Pt, 21 Maj 2021, 15:57:33 »
Nowy Blue Beetle to też Latynos i chyba będzie jakiś film, jak plany WB nie ulegną zmianie 😅

Offline Koalar

« Odpowiedź #531 dnia: Pt, 21 Maj 2021, 21:55:55 »
Jeszcze Yoyo chyba jest Latynoską?

Aha, ja podałem tylko tropy meksykańskie. Można by jeszcze dorzucić Zoe Saldanę jako aktorkę Latynoskę. Plus postać Luisa z Ant-Mana, ale to nie superbohater.
pehowo.blogspot.com - blog z moimi komiksami: Buzz, Fungi, PEH.

Offline Pan M

« Odpowiedź #532 dnia: So, 22 Maj 2021, 04:26:31 »
Design filmowych Eternals jest okropny  ::) Jakieś to strasznie tandetne, szczególnie w porównaniu z designem szeregu zbroi Starka, czy wyważonym kostiumem Capa z Winter Soldiera. Kompletnie wyrwane z innej dużo bardziej, nieprzyswajalnej na ekranie estetyki.  Praktycznie wykoślawianie vibe'u Kirybe'ego alb chociaż Giamana. W ogóle nie czuć, ze ma się do czynienia z dostojną rasą z kosmosu, a bardziej tandetnymi ludzikami z zestawu Happy Meal.

Do tego jestem pewny na 100%, że Kumail Nanjiani będzie robił za comic relief. Co bardziej utwierdzam się w tym, że MCU przed wprowadzeniem X-menów będzie balansować na granicy. Jakby nie to, ze MCU sobie wyrobiło dawno target, to Eternalsi byliby pewną klapą.
« Ostatnia zmiana: So, 22 Maj 2021, 04:28:09 wysłana przez Pan M »

Michael_Korvac

• Gość
« Odpowiedź #533 dnia: So, 22 Maj 2021, 17:17:41 »

Materiał odcinka z tegoż to kanału, owszem dobry, ciekawy - powiedzmy, prowadzący się stara, bo w końcu to przecież jego pasja albo i jakiś sposób na życie, kto wie. Ale... Odnosząc się do "Loki", niedługo debiutującego serialu MCU, gdy osobiście widzę taką właśnie miniaturkę filmu z YouTube, jak widać z odnośnika powyżej, to aż... zbiera mnie na ,,zwrot treści żołądkowych". I nie chodzi o to, że ów film z kanału jest zły, nie. Odstrasza mnie ta grafika na przyszłe angażowanie się w watching tej produkcji.  Bo to będzie ,,jazda bez trzymanki", ale w kierunku żenady i efekciarstwa. To samo mogę powiedzieć o "Eternals" - widząc materiały promocyjne do tego obrazu MCU, na wspominkę o Thanosie (na nakreślenie wątku królewskiej rodziny tej rasy, do której należeli najbliżsi Thanosa... nie ma co liczyć) nie będę nawet czekał. Bo jej tam nie będzie. W ogóle, pozostając przy wątku tego filmu, jakoś nie widzę, nie wyczuwam fabuły "Eternals"; nie mam flowu fanowsko-geekowskego w tym kierunku: jak ta produkcja ma wpłynąć na rozwój wydarzeń MCU, na budowę tego Multiversum, na pokazanie nowych wcześniej nieznanych informacji w jego obrębie? No niby jak?

sum41

• Gość
« Odpowiedź #534 dnia: So, 22 Maj 2021, 17:53:10 »
Na tym kanale bele co jest zawsze okreslane slowem EPICKI/EPICKIE a na innym kanale tez od marvelozy GIGANTYCZNY/GIDANTYCZNE rozumiem jaranie sie ale to jest hmm....

Offline Pan M

« Odpowiedź #535 dnia: Pn, 24 Maj 2021, 17:20:55 »

Offline Gazza

« Odpowiedź #536 dnia: Pn, 24 Maj 2021, 17:40:54 »
Nie wiem nadal o czym to będzie ale dużo przytulania i folkloru nie zabraknie.

Bender

• Gość
« Odpowiedź #537 dnia: Pn, 24 Maj 2021, 20:54:39 »
Mój poziom zainteresowania po teaserze: -10

Offline Kielo

« Odpowiedź #538 dnia: Pn, 24 Maj 2021, 20:58:26 »
Faktycznie ten teaser mega nieciekawy. Gdybym nie czytal komiksu, na pewno bym sie nie zainteresowal filmem.

sum41

• Gość
« Odpowiedź #539 dnia: Pn, 24 Maj 2021, 21:10:06 »
Czy mi sie zdaje czy to pierwszy marvelo film tak wybrany z kolorow normalnie jak znienawidzonh Snyder?

Ps czy ja tam widze goscia podobnego do Ezry 😀