Autor Wątek: MCU a.k.a. Kinowe Uniwersum Marvela  (Przeczytany 288353 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

sum41

• Gość
Odp: MCU a.k.a. Kinowe Uniwersum Marvela
« Odpowiedź #390 dnia: Śr, 24 Luty 2021, 22:19:50 »
Marveloza i tak sie z tego byle czego ucieszy....

Offline FanEgmontu

« Odpowiedź #391 dnia: Śr, 24 Luty 2021, 23:00:42 »
Warto dodać że to fani dc od prawie 4 lat sikają w majtki kiedy tylko snyder opublikuje w Internecie nowy storyboard czy zdjęcie ze snydercut :V

Offline Cringer

« Odpowiedź #392 dnia: Cz, 25 Luty 2021, 07:54:50 »
O rany ale ból czterech liter o marvela :D

Offline Gazza

« Odpowiedź #393 dnia: Cz, 25 Luty 2021, 07:59:30 »
A ja cieszę się na każdy film/serial na podstawie komiksu. Niezależnie od pierwotnego wydawcy. Nie interesują mnie wojny plemienne.  8)

sum41

• Gość
« Odpowiedź #394 dnia: Cz, 25 Luty 2021, 08:40:29 »
Warto dodać że to fani dc od prawie 4 lat sikają w majtki kiedy tylko snyder opublikuje w Internecie nowy storyboard czy zdjęcie ze snydercut :V

Tylko to jest bardzo nieliczna grupa, Marvel wypusci cokolwiek to i tak sa mega zachwyty :)

Offline Jaxx

« Odpowiedź #395 dnia: Cz, 25 Luty 2021, 09:21:43 »
Tylko to jest bardzo nieliczna grupa, Marvel wypusci cokolwiek to i tak sa mega zachwyty :)

No cóż, co byś nie powiedział - pracowali wytrwale na taki status przez wiele ostatnich lat, dając ludziom to, czego chcieli ;)

sum41

• Gość
« Odpowiedź #396 dnia: Cz, 25 Luty 2021, 09:57:56 »
No cóż, co byś nie powiedział - pracowali wytrwale na taki status przez wiele ostatnich lat, dając ludziom to, czego chcieli ;)

To jest troche jak z prequelami Star Wars lub tymi strasznymi latami 90tymi w komiksach  niby ich nikt nie lubi a co chwila mozna trafic na pochwalajace wpisy :)

Offline Cringer

« Odpowiedź #397 dnia: Cz, 25 Luty 2021, 10:03:36 »
To jest troche jak z prequelami Star Wars lub tymi strasznymi latami 90tymi w komiksach  niby ich nikt nie lubi a co chwila mozna trafic na pochwalajace wpisy :)
mam wrażenie że to zupełnie nie trafiona analogia.
Swoją drogą właśnie wrzucono teaser do ... stroju Blackfire z Tytanów który będzie opublikowany jutro. Czaicie, trailer do stroju! I co DCoza już się z byle czego cieszy :D
https://twitter.com/DCTitans/status/1364681254252216321

sum41

• Gość
« Odpowiedź #398 dnia: Cz, 25 Luty 2021, 10:22:07 »
Gdyby Kevin Fige piernal a zarejestrowały by to kamery zaraz bysmy mieli wysyp filmików jakie to GIGANTYCZNIE ważne dla MCU i  co to oznacza. Niektórzy widza w nim doslownie boga, poniekąd jak Snyderze choc tu mniejsza skala  8)

Offline Cringer

« Odpowiedź #399 dnia: Cz, 25 Luty 2021, 11:00:12 »
Gdyby Kevin Fige piernal a zarejestrowały by to kamery zaraz bysmy mieli wysyp filmików jakie to GIGANTYCZNIE ważne dla MCU i  co to oznacza. Niektórzy widza w nim doslownie boga, poniekąd jak Snyderze choc tu mniejsza skala  8)
sam widzisz że z drugiej strony jest to samo. Podesłałem linka gdzie ludzie jarają się teaserem kostiumu.
No Snyder byłby bogiem gdyby DC odniosło większe sukcesy filmowe.

Michael_Korvac

• Gość
« Odpowiedź #400 dnia: Cz, 25 Luty 2021, 11:54:02 »
Satysfakcja? "Spider-Man: No Way Home", jako tytuł 3-ego ,,spidermenowego" filmu z Tomem Hollandem w roli głównej? Jeśli to nie jakiś tam wiral, i rzeczywiście jest to tytuł dla sequela "Far From Home", to wygląda to zarówno dobrze, jak i podejrzanie niepewnie. Bo niby ,,Spidey" znajdzie się w sytuacji ,,bez odwrotu"; będzie musiał szukać pomocy wszędzie, aby oczyścić swoje imię, tzn. ,,zamotać" tak ludziom w głowach, aby podkreślić, że ,, broń Boże, nie jest on Spider-Manem"? Cóż, na razie mamy tylko tytuł filmu. Co będzie poza - co z fabułą, głównym villainem, oraz związkiem samej produkcji z fazą IV MCU etc. - tego to na razie nie wiadomo. Po Świętach Wielkanocnych zapewne pojawi się jakiś teaser trailer do "No Way Home".

P.S. "WandaVision" , po obejrzeniu 2 odcinków tego serialu (Feige ponoć podkreślił, że to ma być miniserial, a nie coś dłuższego, kończący się w godny dla nawiązania do filmu "Doctor Strange in the Multiverse of Madness" sposób), mogę powiedzieć tyle, że cały jestem wręcz w fanowsko-geekowskich skowronkach. To jest fenomenalnie zrealizowany twór małoekranowy! Oh, Mein Gott, na niezrównaną moc Kamienia Umysłu Visiona! Blichtr, elegancja, wytworna dystynkcja, srebrny ekran i ta idylla ,,amerykańskiego snu", wprost genialnie podkreślająca wyjątkowość sielskiego, utopijnego wymiaru, w którym utknęła Wanda z Visionem! Po 2 odcinkach tej produkcji mogę ocenić serial następująco: 9,5/10. To jest ewenement - serial wręcz flirtuje z widzem! Ha!

Offline Pan M

« Odpowiedź #401 dnia: Cz, 25 Luty 2021, 13:06:41 »
Ja tam MCU po prostu lubię. Nie jest to kino wysmakowane, artystyczne nie jest wcale, ale na pewno ważne w wymiarze logistycznym, planowym i co dla mnie najważniejsze oddania ogromu, bogactwa komiksowych uniwersów superhero na ekranach kin. Nie było wcześniej tak  rozbudowanej i stabilnej franszyzy filmowej. Jasne są głosy krytyki. Jodie Foster, James Cameron, Martin Scorsese, Francis Ford Coppola. Nie powiem, że pewnej racji w tych głosach nie było. Struktura serialu kinowego wręcz pewne rzeczy spłaszcza. Jednak ciągle dobrze bawię się na tych filmach. Może nie jestem obiektywny przez swoje zamiłowanie do tego co komiksowe, ale kto tak naprawdę jest? Na ten moment jestem pewien, że Marvel i tak już został Star Warsami swoich czasów.

Offline Gazza

« Odpowiedź #402 dnia: Pt, 26 Luty 2021, 08:04:53 »
Coś w tym jest, aczkolwiek (choć pojawiają się już informacje, że Disney chce i Rosario Dawson z roli Ahsoki skasować) wierzę, że SW jeszcze nie "powiedziało" ostatniego słowa. ;)

Michael_Korvac - dwa pierwsze odcinki jeszcze nie zdradzają ostatecznego wymiaru WV. Zobaczysz dalej co się będzie działo! ;)

sum41

• Gość
« Odpowiedź #403 dnia: Pt, 26 Luty 2021, 08:48:14 »
Coś w tym jest, aczkolwiek (choć pojawiają się już informacje, że Disney chce i Rosario Dawson z roli Ahsoki skasować) wierzę, że SW jeszcze nie "powiedziało" ostatniego słowa. ;)

Michael_Korvac - dwa pierwsze odcinki jeszcze nie zdradzają ostatecznego wymiaru WV. Zobaczysz dalej co się będzie działo! ;)

Czemu chca skasowac co tam znowu znalezli takiego strasznego u niej?

Offline Cringer

« Odpowiedź #404 dnia: Pt, 26 Luty 2021, 18:20:28 »
Cokolwiek to nie jest powinna się bronić zespołem tourette'a.