Autor Wątek: Harry Potter [HBO]  (Przeczytany 3513 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Xmen

Odp: Harry Potter [HBO]
« Odpowiedź #15 dnia: Śr, 28 Maj 2025, 00:58:54 »
Ech...już słyszę te nieskończone lamenty fandomu. Będą przeżywać jak Braun świece hanukowe w Sejmie...
Biedne dziecko.
Aczkolwiek czułam że nie przepuszczą okazji i dadzą taką Hermionę jak tylko Rowling zaczęła gadać swego czasu że nigdzie nie twierdziła że Hermiona jest biała.
Dobrze że nie dali elfickiej Hermionki.
Może być, nic się tutaj nie gryzie, to nie samuraj z feudalnej Japonii.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline Pestak

« Odpowiedź #16 dnia: Cz, 29 Maj 2025, 07:35:27 »
Aczkolwiek czułam że nie przepuszczą okazji i dadzą taką Hermionę jak tylko Rowling zaczęła gadać swego czasu że nigdzie nie twierdziła że Hermiona jest biała.

Nawet jakby twierdziła, to cóż z tego? Teraz nawet w hipotetycznym filmie o grupie albinosów co najmniej połowa z nich musiałaby być czarna lub brązowa.

Offline Dracos

« Odpowiedź #17 dnia: Cz, 29 Maj 2025, 12:33:29 »
Nie wiem o co ludziom chodzi ta dziewczyna wydaje się bardzo ok do roli know it all przemądrzałej kujonki.

Bardziej uwiera ten aktor od Snape'a, ale też nie wiem czy to dlatego że Rickman tak genialnie zagrał i nikt nie może go zastąpić, czy ogólnie jakoś ten papa coś tam będzie wymagał tony charakteryzacji żeby odegrać dobrze tą rolę (a i to nie wiem czy pomoże).

Offline Pestak

« Odpowiedź #18 dnia: Cz, 29 Maj 2025, 17:29:26 »
Nie wiem o co ludziom chodzi ta dziewczyna wydaje się bardzo ok do roli know it all przemądrzałej kujonki.

Ludziom po prostu nie podoba się dobór aktorów według klucza źle pojętej poprawności politycznej. Daj
Boże że ta dziewczynka najlepiej wypadła na castingu (choć w to wątpię). Ciekawe że to nie działa w drugą stronę. Gdzie są biali aktorzy w takich serialach jak „Bill Cosby show” lub chociażby „On, ona i dzieciaki”. No okej mają tam epizodyczne role półgłówków.

Co do Harrego mam tylko nadzieję że na tym poprzestaną i jeśli chodzi o fabułę to nie okaże się np. że Potter to gej śliniący się do Rona.

Offline Xmen

« Odpowiedź #19 dnia: Cz, 29 Maj 2025, 17:35:43 »
Miałem napisać że Ron z Harrym mogą mieć romans xd
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline komiks

« Odpowiedź #20 dnia: Pt, 18 Lipiec 2025, 09:47:48 »
Jak myślicie, to oryginał czy przeróbka AI? Jaki to rodzaj, męski, żeński czy nijaki?

« Ostatnia zmiana: Pt, 18 Lipiec 2025, 09:49:32 wysłana przez komiks »
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline misiokles

« Odpowiedź #21 dnia: Pt, 18 Lipiec 2025, 10:18:02 »
Oryginał.
I dzieciaki w tym wieku często mają męsko-żeńsko-nijakie cechy fenotypowe.

Offline Harlequinka

« Odpowiedź #22 dnia: Pt, 18 Lipiec 2025, 10:32:34 »
Jak myślicie, to oryginał czy przeróbka AI? Jaki to rodzaj, męski, żeński czy nijaki?

Wszystko wszystkim, rozumiem że ktoś może mieć czasem alergię na kwestie lgbt [słynne 65 płci] ale nie jest ci tak po ludzku wstyd obrażać dziecko? Może postaraj się trzymać granicy, za którą jest już tylko bagno.
Adar...Soul so pure...Perfect and beautiful. Yet still...A TRAITOR. Who the f...you think YOU ARE!? You think you can do ANYTHING YOU WANT!? KILL A GOD? A FU*KING GOD OF DARKNESS?! ARE YOU LOST YOUR MIND, BOY!?

Offline komiks

« Odpowiedź #23 dnia: Pt, 18 Lipiec 2025, 11:17:07 »
nie jest ci tak po ludzku wstyd obrażać dziecko?
W którym miejscu obrażam dziecko? To samo napisał @misiokles.

Offline Cringer

« Odpowiedź #24 dnia: Pt, 18 Lipiec 2025, 20:03:28 »
W którym miejscu obrażam dziecko? To samo napisał @misiokles.
Nie. Nie napisał tego samego. Ewidentnie zrobiłeś sobie podsmiechujkę z dzieciaka.

Offline komiks

« Odpowiedź #25 dnia: Pt, 18 Lipiec 2025, 20:19:48 »
Nie, nie masz racji. Rozmawiamy o postaci, a nie jakimś dzieciaku. Ten chłopak nie wygląda tak na co dzień, to jest wynikiem charakteryzacji i ta charakteryzacja jest celowa, to właśnie krytykuję. Wiem, że to może być trudne do zrozumienia dla prostych umysłów.

Offline Kyms

« Odpowiedź #26 dnia: So, 19 Lipiec 2025, 09:18:40 »

Wygląda dokładnie tak jak powinien wyglądać 11. letni Potter. Dla mnie spoko.
Zapraszam na portal o DC https://uniwersumdccomics.com.pl/

Zapraszam na portal o serialach https://serialomaniak.com/

Offline komiks

« Odpowiedź #27 dnia: So, 19 Lipiec 2025, 11:48:09 »
Wygląda dokładnie tak jak powinien wyglądać 11. letni Potter. Dla mnie spoko.

Czyli ten nie wyglądał dokładnie tak jak powinie wyglądać 11 Potter?
Czy może nie widzisz żadnej różnicy?

To jest z pierwszej części.

Offline misiokles

« Odpowiedź #28 dnia: So, 19 Lipiec 2025, 12:28:45 »
Od wczoraj mało kto odpowiada na twoją próbę wywołania zaczepnej dyskusji. Niech to da ci do myślenia.

Offline komiks

« Odpowiedź #29 dnia: So, 19 Lipiec 2025, 12:49:00 »
Wrzuciłem zdjęcie z krótkim komentarzem i tyle, a dwóm osobom pękła gumka w gaciach. Też wolałbym, żeby ludzie wyrażali kulturalnie swoją opinię, tak jak zrobiłeś to Ty i Kryms. Przy czym, z opinią Krymsa nie zgadzam się, bo pierwszy Harry Potter, wyglądał całkowicie inaczej, u Radcliffa już w tym wieku było widać męskie rysy twarzy (szczęka) i dodatkowo charakteryzacja dodawała mu zadziorności. Nowy Harry Potter grany przez McLaughlina ma delikatniejsze rysy i dodatkowo ucharakteryzowano go (fryzura) żeby ukryć typowo męskie cechy. Moim zdaniem zabieg celowy, bo współczesne kino Hollywoodzkie feminizuje się, ale najwidoczniej nie jest jeszcze gotowe, na pełną zmianę płci głównego bohatera, w takiej franczyzie jak Harry Potter. Stąd kierownictwo podjęło taką decyzję i ukryło męskie cechy bohatera, żeby dziewczynki mogły łatwiej się z nim utożsamiać. Podejrzewam, że to samo będzie w warstwie scenariusza i dostaniemy typowe dla współczesnego kina rozmycie cech charakteru męskich i żeńskich (w tym przypadku chłopięcych i dziewczęcych).